openmediavault

The open network attached storage solution

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

News

  • New

    Hi,
    Please tell me if I missed subforum
    I installed OMV oh Raspberry Pi 2, it recognize MY Book USB external 2TB drive, mount file systems (one small partition - 500MB, and one big partition, the rest of storage), but in Shared foldersmenu in device dropdown box, I can see just small partition. Both partitions are NTFS. And yes, I mounted them via web interface, I don't use command line or GUI tool, like it is noted in FAQ.
    Any help, please?



  • New

    I'm running the latest OMV Arrakis together with the autoshutdown and wakealarm plugins. I configured autoshutdown in a way that it shuts the NAS down after some time of inactivity and wakealarm should wake the NAS up some hours later.

    This sequence works exactly one time, that means:
    - manually start the NAS
    - autoshutdown shuts it down
    - wakealarm wakes it up
    - autoshutdown shuts it down
    - NAS never wakes up again

    Every time I execute date -d @$(cat /sys/class/rtc/rtc0/wakealarm) it shows me the correct time on the correct day, athough I never had a look immediately before shutting the NAS down. So waking up by RTC is generally working, but anything happens after the first wakeup of the second shutdown.

    How can I debug this? Does anyone else have this problem?
  • New

    Hi,
    Does anybody know why I can't see my drive which is attached to my Pi OMV server in any of the various dropdown boxes, in the shared folders for example ?

    The thing is, It's showing that its mounted, but just does not show on any dropdowns, this obviously stops me from picking it to be the reciever/server/backup drive when doing a rsync for example.

    However, my media "remote drive" is mounted and I can see and choose that in my dropdowns..

    Any help (as I'm a beginner) would be very very much appreciated.

    Thanks

Unread Threads

Topic Replies Last Reply

No device in Shares dropdown

2

gett

Email notification without internet access -> SMTP server?

1

subzero79

Folder "Sharedfolder" occurs on root

2

subzero79

OMV iSCSI Client and LVM?

7

subzero79

Forgotten Password

5

subzero79

Recent Activities

  • gett -

    Replied to the thread No device in Shares dropdown.

    Post
    Quote from subzero79: “Lately there has been a lot of issue reported with ntfs drives in the forum. Honestly I haven’t done any research to test this, my advice for now is try to unmount and mount again via the webui for the second partition which…
  • subzero79 -

    Replied to the thread OMV 4.x (testing) Email notification without internet access -> SMTP server?.

    Post
    Why don’t allow the nas hace access to the remote mail server only? Notifications already work in Omv by using postfix as MTA. Or are you just talking about fetching the mail notification from the local lan only?
  • subzero79 -

    Replied to the thread OMV 4.x (testing) Folder "Sharedfolder" occurs on root.

    Post
    Quote from georgvon: “Dear Users,Admins,etc... again the question: Is on root (/) a link to the omv4 mountpoint of sharedfolders with the name "sharedfolders" ? thank you georg ” that is mount bind introduced in omv4. Alll sharedfolders have a…
  • subzero79 -

    Replied to the thread No device in Shares dropdown.

    Post
    Lately there has been a lot of issue reported with ntfs drives in the forum. Honestly I haven’t done any research to test this, my advice for now is try to unmount and mount again via the webui for the second partition which seems to be the…
  • gett -

    Posted the thread No device in Shares dropdown.

    Thread
    Hi, Please tell me if I missed subforum I installed OMV oh Raspberry Pi 2, it recognize MY Book USB external 2TB drive, mount file systems (one small partition - 500MB, and one big partition, the rest of storage), but in Shared foldersmenu in device…
  • subzero79 -

    Replied to the thread OMV 3.x (stable) OMV iSCSI Client and LVM?.

    Post
    Iscsitarget works with omv3 using kernel 3.16. You install backports and doesn’t work anymore.
  • subzero79 -

    Replied to the thread Forgotten Password.

    Post
    What’s is your issue ? You lost the forum password? If so just do the recovery password. Link should be invalid after some time, so try again.
  • subzero79 -

    Replied to the thread OMV 3.x (stable) Docker UI suggestion.

    Post
    I think so. I still don’t know if we are talking about the same. Usually the plugin runs docker run -d imagename After the new release you can docker run -d imagename bash
  • henkall -

    Replied to the thread OMV 3.x (stable) Docker UI suggestion.

    Post
    Quote from subzero79: “That’s the entry point. That has been added to the plugin v4 in commits, the package hasn’t been built yet. Now you can pass arguments to the container.” OK so when the next version of the docker gui plug-in gets…
  • votdev -

    Replied to the thread OMV 4.x (testing) Laufwerk wird bei der Freigabe nicht angezeit.

    Post
    Was sagt denn # blkid