openmediavault

The open network attached storage solution

News

Unread Threads

Topic Replies Last Reply

Can't create filesystem. Disk disappears after the end of the formatting process

0

Automount with BTRFS failed

7

flmaxey

Problem partition

1

flmaxey

Moving files from Freenas to Openmediavault

11

drwhowhogrub

Execution failed Service nginx

21

tkaiser

Recent Activities

  • In the filesystem section, I choose create, I select the disk, I give it a label, I select ext4 and then I hit "ok" The system then goes through the whole process of creating the filesystem. As soon as the dialog box says "the file system creation has…
  • flmaxey -

    Replied to the thread OMV 4.x Automount with BTRFS failed.

    Post
    Quote from Primaerplan: “ How can i fix this problem permanently? ” Is there a reason why you must use BTRFS? Have you given thought to trying ZFS?
  • ryecoaaron -

    Replied to the thread OMV 4.x Automount with BTRFS failed.

    Post
    Quote from Primaerplan: “How can i fix this problem permanently? ” That is a question I can't answer. I've tried for years to figure out why these arrays will assemble but fail on the next boot. It doesn't help that I don't have an array in that…
  • flmaxey -

    Replied to the thread Problem partition.

    Post
    OMV was designed to operate with two drives. One is a boot drive for the OS, and the other is for data. As you get into it, especially when it comes to backup, you'll begin to understand that 2 separate drives is good for Servers and NAS systems. Get a…
  • drwhowhogrub -

    Replied to the thread Moving files from Freenas to Openmediavault.

    Post
    I have been looking at the plugins and they seem really awesome, I have already installed the Plex plugin. I was hoping I could install a Nextcloud instance and I'm guessing I can do that with Docker but have never used Docker before so will have to look…
  • flmaxey -

    Replied to the thread Moving files from Freenas to Openmediavault.

    Post
    Quote from drwhowhogrub: “1. it took a bit of playing around as I kept thinking the remote mount wasn't local, but once I realisedthat the mount was local it worked! 2. So now I'm ready to do the big file shift as I was testing it first encase I messed…
  • mrperfektone -

    Liked tkaiser’s post in the thread Execution failed Service nginx.

    Like (Post)
    Quote from mrperfektone: “modprobe: FATAL: Module softdog not found ” Ignore this for now. Fixed in Armbian 2 weeks ago. With next updated kernel it will be fixed in your installation.
  • tkaiser -

    Replied to the thread Execution failed Service nginx.

    Post
    Quote from mrperfektone: “modprobe: FATAL: Module softdog not found ” Ignore this for now. Fixed in Armbian 2 weeks ago. With next updated kernel it will be fixed in your installation.
  • drwhowhogrub -

    Replied to the thread Moving files from Freenas to Openmediavault.

    Post
    Thanks for that info, there is a lot there so i will need to refer to it several times before I fully understand it. I was wrapt once the files started transferring, it took a bit of playing around as I kept thinking the remote mount wasn't local, but…
  • flmaxey -

    Replied to the thread General discussion moved from another thread!!.

    Post
    That thread led to a protracted and unexpected discovery - Monit in a Web interface, that's configurable from the same. Who would have thought? Looking back, I think I went through that extended troubleshooting exercise simply because this last winter…