openmediavault

The open network attached storage solution

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

News

  • New

    With the discontinuation of support for OMV 3.x I finally upgraded to OMV 4.x (4..1.9) this week.

    The update has fixed :) a problem with CIFS/SMB I had not realised was related to OMV. Until my OMV update, opening documents from OMV from within LibreOffice on Mint always suffered a 60-90 second delay. As the delay was restricted to that particular client application, it did not really occur to me that the problem related to OMV.
    It is now merely of academic interest, but does anyone know what changes have been made to CIFS/SMB in OMV 4.x?

    (Now if I can only work out why MyWebSQL won't connect to mysql in OMV 4, then my upgrade will be a complete success).
  • New

    I have a situation where I got OMV installed on a Raspberry Pi and as I thought it would be helpful and could be easily accessed by a Windows Server 2003 system and a new Windows 10 system. I'm able to connect, view, etc. from the Windows 10 system without issue. However when trying to connect from the Windows Server 2003 I get a response asking for username and password, enter them correctly and login box says wrong user or password, while adding RASPBERRYPI\ in front of the username. I'm hoping there's a configuration or setting I'm missing to get it to log in to the samba share but I've been unable to find it.

    Thanks for your help in advance.
  • New

    First, I was careful setting up OMV. I kept NotePad and recorded all IDs/Passwords, key information.

    I linked them to workstation PC (Windows 7 PeodwaaionL 7YR OLD PC) and BRAND NEW HP LAPTOP (WINDOWS 10 S)

    lAPTOP LOST ACCESS TO NAS1 saying password was wrong / but it was right as I logged in when I set it up. AND NOTEPAD matched info. so I disconnected it from laptop. Reconnected it today and it is running fine.

    Nas2 went off line completely. I quickly added it back to both PCs. IT IS running today but haven't tried to access it yet. I will within the hour.

    workstation has tons of data to backup which will be a good test.

    ANOTHER ITEM:


    2x iPads both have tons of data that needs backup. I gotta figure out APPLE OS iOS V10.3.3 ( NEWEST IT WILL SUPPORT)
    I DONT KNOW iOs AND HOW TO SETUP NAS.

    if THERE IS ANYONE THAT CAN GIVE DIRECTION, I WOULD APPRECIATE IT. (I SEARCHED FORUM BUT NOTHING CAME UP. MAYBE I SEARCHED WRONG.

    GOD BLESS EVERYONE! :)

Unread Threads

Topic Replies Last Reply

CIFS/SMB changes from OMV 3.x to 4.x ?

1

tkaiser

Pinned Call for testers: OMV4 for ARM boards

96

tkaiser

SD Card not being used entirely - uncertain causes

7

tkaiser

Jdownloader

38

plumpro

Sharing folders/files over internet

29

Frepke

Recent Activities

  • tkaiser -

    Replied to the thread OMV 4.x CIFS/SMB changes from OMV 3.x to 4.x ?.

    Post
    Quote from knobblysnail: “It is now merely of academic interest, but does anyone know what changes have been made to CIFS/SMB in OMV 4.x? ” OMV 3 ran on Debian 8 while OMV 4 runs on Debian 9. Check Samba version of both Debian releases and you got…
  • tkaiser -

    Replied to the thread Call for testers: OMV4 for ARM boards.

    Post
    Quote from whatdamat: “I only used a 2gb SD card for it, so couldn't install much ” Very bad idea. See here for details: SD Card not being used entirely - uncertain causes
  • tkaiser -

    Replied to the thread SD Card not being used entirely - uncertain causes.

    Post
    Quote from whatdamat: “I don't get the 7.1gb at all, it constantly comes out as 1gb and the rest is empty space ” That's what usually happens when the SD card is less than 8 GB in size. The resize rule defined in /root/.rootfs_resize exceeds the card's…
  • plumpro -

    Replied to the thread OMV 4.x Jdownloader.

    Post
    Quote from MarcTremonti: “Thanks, will try. as tag i need to set "0.4.5-arm32v6" right?.so: jaymoulin/jdownloader:0.4.5-arm32v6 ? ” I use "latest"
  • tkaiser -

    Replied to the thread SD Card not being used entirely - uncertain causes.

    Post
    No need to partition anything since partitions will be overwritten when writing the image. The rootfs is limited to ~7.3 GB by intention: since OMV won't use much space and you can not use the OMV/rootfs partition to put a data share on it. So the basic…
  • whatdamat -

    Replied to the thread SD Card not being used entirely - uncertain causes.

    Post
    That's so strange, I don't get the 7.1gb at all, it constantly comes out as 1gb and the rest is empty space. Any ideas on how to make it much larger by default?
  • Frepke -

    Replied to the thread OMV 4.x Sharing folders/files over internet.

    Post
    Quote from Mr.Grape: “@Frepke mr-grape.8w4.ovh/Frepke/ login: Patrick password: Demo And here you have a very simple example of how this might look like for your friend if you based this solution on a web server. I'm not trying to convince you for…
  • Dragonheart100 -

    Liked gderf’s post in the thread No Ethernet card was detected. Installation.

    Like (Post)
    I suggest installing the latest backport kernel via the OMV GUI. To do this you will need to install omv-extras. See: faq.aslab.com/support/kb/231.html
  • Dragonheart100 -

    Replied to the thread No Ethernet card was detected. Installation.

    Post
    Thanks OMV works now! I have installed OMV with the WLan card. After the configuration at the installation, it didn't work anymore. So I did the steps at your link and it doesn't work too, yet. So I changed the file rights same as the old file (the…
  • Mr.Grape -

    Replied to the thread SD Card not being used entirely - uncertain causes.

    Post
    Quote from whatdamat: “So when you use Etcher it creates correct size partitions? I just tried it again (on Windows though) and it keeps making 1gb btrfs with all of the essential files, leaving about 300 free MB of space and the rest is left as…