openmediavault

The open network attached storage solution

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

News

  • New

    Hi to the community,
    I have a problem when I try to connect to https.
    When i use a certificate created from omv the connection works correctly except the security message. But when I use a Letsencrypt's certificate created from the omv plugin and still available, i get the following message when saving changes:

    Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; nginx -t 2>&1' with exit code '1': nginx: [emerg] SSL_CTX_use_PrivateKey_file("/etc/ssl/private/openmediavault-e1645972-5803-4343-95d0-f31849e9f23b.key") failed (SSL: error:0B080074:x509 certificate routines:X509_check_private_key:key values mismatch) nginx: configuration file /etc/nginx/nginx.conf test failed

    I understand that the problem is related to NGINX but I do not know what solution is used to solve this problem.
    Would you have any ideas to help me?
    Thanks
  • New

    my Current version says under Overview it is 0.4.31 ( Fedaykin ).
    I tried auto update ..no luck.
    Then I tried
    apt-get update && apt-get dist-upgrade && omv-update
    and then
    omv-release-upgrade
    with no luck .


    How can I Upgrade ?
    If I down the latest iso will it perform and upgrade ?
    Thanks ,
    John
  • New

    Hi,
    This is my first NAS build and I'm new to linux. I tried FreeNas and Amahi. DId not like those 2 and moved to OMV. I like it. I'm facing this issue.
    The OMV (4.0.16) is running in a pen drive which is 32 gb.
    I have a 3TB and 1 TB hardisks connected through SATA. I'm trying to create a file system with the 3tb and 1tb hard disks. After all the steps are completed and the "Create File Systems" popup windows says done. But the file systems windows is not showing the hard disks.
    I tried with both EXT3 and EXT4.
    I also tried using the command line. There also the same.
    THanks for the help in advance.
  • New

    German Version:

    Hallo Ihr da!

    Ich habe hier ein Problem dessen Lösung sicher irgendwo stehen muß, nur finde ich es einfach nicht ;(
    Wollte Euch eigentlich damit nicht nerven, sorry also schon mal ;)

    Ich habe testweise einen freigegebenen Ordner namens "Scan" erstellt.
    Darunter dann jeweils "MobileScan" und "HardwareScan".


    Alle Ordner sind in den Privilegien auf die Gruppe des Users eingestellt.

    Nun bin ich in SMB gegangen und habe eine Freigabe auf die "Scan" Freigabe gesetzt.
    Das sehe ich auch korrekt, aber die "Unterfreigaben" werden nicht angezeigt und stehen auch noch mit "Referenziert: nein" in der Liste.


    SMB & FTP verhalten sich da gleich.

    Ich kann diese "Unterfreigaben" nun einzeln einbinden und bekomme sie dann im Root auch gezeigt, aber die Struktur möchte ich nur ungerne so haben.
    In FreeNAS hatte ich das auch hin bekommen, aber hier suche ich schon seit 1,5h vergebens...

    Habe es gerade mit dem ZFS-Plugin versucht und da hatte ich direkt die "Unterordner" sichtbar.

Unread Threads

Topic Replies Last Reply

Destroyed file system?

12

henfri

Could not add disks through file systems

1

BenBenJD

USB backup plugin - Howto

4

tommek83

Https connexion with Letsencrypt's certificate doesn't work

1

BenBenJD

Updating Transmission, cannot connect with Nginx Reverse proxy anymore?

3

joq3

Recent Activities

  • henfri -

    Replied to the thread Destroyed file system?.

    Post
    Md0 is not "on" sda. It is the raid consisting from your N raid devices. What makes you think that it is related to sda?
  • BenBenJD -

    Replied to the thread OMV 4.x (testing) Could not add disks through file systems.

    Post
    I don't know if it's this, and i don't know if it works like this in OMV4, but when you do an action in OMV3 after few seconds you see a yellow top bar askning to apply change. If you don't do this, the webgui simply prepare the commands but does not…
  • tommek83 -

    Replied to the thread OMV 2.x USB backup plugin - Howto.

    Post
    I have almost the same issue. When I plug in the external HDD (NTFS) nothing happens. When I try to make a manual backup by pressing the start button the drive gets unmounted but no backup was accomplished. It fails with this error code: ERROR: External…
  • BenBenJD -

    Replied to the thread OMV 3.x (stable) Https connexion with Letsencrypt's certificate doesn't work.

    Post
    Hello, The message you get seems to talk aboutthe ssl certificate created by OMV not Let's encrypt (the Let's encryptcertificates are normally created in /etc/letsencryp/). What you should do in webgui is disablehttps and see if you still have error.…
  • joq3 -

    Replied to the thread Updating Transmission, cannot connect with Nginx Reverse proxy anymore?.

    Post
    I have now found what causes the problem. I have authentification disabled for Transmission RPC. But if I enable it, and go to bt.lan/ or bt.mydomain.com and enter username and password it works great. But if I disable authentification it doesn't work.…
  • riff-raff -

    Replied to the thread OMV 0.4 Update Upgrade ?.

    Post
    Thats an old installation, better stick to clean install of OMV4. How does your hardware look like? What plugins did you use up till today? Is OMV extras installed?
  • joq3 -

    Replied to the thread Updating Transmission, cannot connect with Nginx Reverse proxy anymore?.

    Post
    Quote from BenBenJD: “Hello, maybe the explanation can be found in the error_log and access_log of nginx. I cannot see those lines in your configuration but maybe you have not touched thoses in nginx.conf. So the logs can be found at…
  • henfri -

    Replied to the thread Destroyed file system?.

    Post
    md0 IS your whole raid.
  • subzero79 -

    Replied to the thread OMV 4.x (testing) ZFS mountpoint full of folders.

    Post
    The log shows that zfs-mount fails because the /mnt/zfs folder is full of folders. Try one more time with the pool unmounted, remove /mnt/zfs make sure no data is in there before you do that. Now with no folders in /mnt reboot now run again the…
  • pat6634 -

    Posted the thread OMV 3.x (stable) Https connexion with Letsencrypt's certificate doesn't work.

    Thread
    Hi to the community, I have a problem when I try to connect to https. When i use a certificate created from omv the connection works correctly except the security message. But when I use a Letsencrypt's certificate created from the omv plugin and still…