openmediavault

The open network attached storage solution

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

News

  • New

    Hi,

    I begin a new post after reinstallation OMV 4

    My old sytem OMV 2.XX was crashed.

    i would rebuid my old pool who was on ZFS

    i 'm at the beginning :
    I installed SSL
    and follow this tuto :
    i have instaledl plugin OMVextra
    install promox kernel
    and remove the other kernel ( seems to be better to install ZFS )

    now : i'm on linux4.15 18-4

    but when i'm going in zfs section and try to create a new pool , i don't see the devices.
    but there are on disk section. ( i have 6 disks )

    1 Ask : it's the good way to refind my old pool on my several disks
    2 why i'm don't see the devices


    thanks for your helping to find my 6 Tera data :/
  • New

    So I had an asymmetrical Raid1 as a basic file server. One drive was .5Tb and the other was 2Tb. I just replaced the .5 with another 2Tb, and I'm trying to resize the filesystem to match the new size.

    My issue is functionally identical to the one in this thread, so I followed the same instructions, ie forcing mdadm to resync to the max capacity. However now that it's completed, the webclient still is showing the former size, and the thread essentially stops after running this command. What do I need to do to get it the right size? My guess was to ssh into the system and run parted, but I figured there's a better way to do this.

    EDIT: After looking around on the forum, it looks like doing a Raid1 was a bad idea from the get-go (or at least should have been migrated at some point over the past couple of years). Since I have the old drive and no new data had been added, could I create a btrfs pool with the 2Tb drives, plug the old drive into my desktop, and copy everything over?
  • New

    I went from OMV3 to 4 and i now i cant mount my old XFS drive from the Web Gui could it be done manually? and how?
    its the sdc1 disk, sdb1 is ext4 and works fine in the web gui.

    Source Code

    1. lsblk -a
    2. NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
    3. sda 8:0 0 8G 0 disk
    4. ├─sda1 8:1 0 7,5G 0 part /
    5. ├─sda2 8:2 0 1K 0 part
    6. └─sda5 8:5 0 510M 0 part [SWAP]
    7. sdb 8:16 0 2,7T 0 disk
    8. └─sdb1 8:17 0 2,7T 0 part
    9. sdc 8:32 0 3,7T 0 disk
    10. └─sdc1 8:33 0 3,7T 0 part
    11. sr0 11:0 1 466M 0 rom
    Display All

Unread Threads

Topic Replies Last Reply

LUKS + KeyFile + AutoMount? [SOLVED]

37

rayycy

*UPDATE DOCKER Pi-HOLE*

15

jollyrogr

Docker: some Sonarr and Radar settings reset back to default by themselves regularly...

3

gderf

1 Individuelles leistungsfähiges NAS für Jedermann

1

Stramm

Pi-hole in doker network problem

9

geaves

Recent Activities

  • rayycy -

    Replied to the thread OMV 3.x Resolved LUKS + KeyFile + AutoMount? [SOLVED].

    Post
    Quote from godfuture: “Quote from rayycy: “Hi godfuture I just came across your interesting method for storing keyfile on a USB. It's appealing because it seems to reduce one layer of operation in the process chain. However I'm having trouble…
  • rayycy -

    Liked godfuture’s post in the thread OMV 3.x Resolved LUKS + KeyFile + AutoMount? [SOLVED].

    Like (Post)
    Quote from rayycy: “Hi godfuture I just came across your interesting method for storing keyfile on a USB. It's appealing because it seems to reduce one layer of operation in the process chain. However I'm having trouble understanding your commands. …
  • jollyrogr -

    Replied to the thread *UPDATE DOCKER Pi-HOLE*.

    Post
    Quote from flmaxey: “So ARM architectures run in Virtualbox VM's? Is that a recent development? I'll have to check that out. ” It's not ARM. It's a lightweight Debian based on x86_64. dietpi.com Click on download and then PC/VM and they have a…
  • gderf -

    Replied to the thread OMV 4.x Docker: some Sonarr and Radar settings reset back to default by themselves regularly....

    Post
    Quote from lime345: “I updated from 3.0 to 4.0 last night and freshly installed Nzbget and Sonarr in Docker, because the plugins are no longer supported from what i have read. Anyway after setting up everything(except a few kinks in sonarr) i restarted…
  • Stramm -

    Replied to the thread 1 Individuelles leistungsfähiges NAS für Jedermann.

    Post
    Warum per PN? Ist doch ein öffentliches Forum und alle könnten daraus lernen. Und was ist jetzt so speziell bei Deinem Setup? Ist halt ein Apollo Lake Board (Atom Nachfolger) (aktuellstes J4205) mit SSD an USB und 4SATA Discs? Hab das auch und…
  • gderf -

    Replied to the thread OMV 4.x Docker: some Sonarr and Radar settings reset back to default by themselves regularly....

    Post
    Sometimes I find that my Sonarr docker was updated by Watchtower but is unreachable on the standard port 8989. Somehow it is being changed to something in the 40000 range and I have to edit the config file to set it back.
  • geaves -

    Replied to the thread Pi-hole in doker network problem.

    Post
    That's an unusual router setup, however there a few things I would do; Change the DHCP scope if you can change the end pool to .50 the current setting allows for 198 address leases. Change remove the Pi from the manually assigned Change the Manual…
  • Stramm -

    Replied to the thread Omv ladet webinterface nicht.

    Post
    kannst ja mal versuchen sudo systemctl start nginx wenn nginx nicht starten will, gibt es einge Hinweise in der Meldung bzw. welche weiteren Tools Du ausführen kannst, um mehr Infos zu erhalten (journalctl) sudo systemctl status nginx zeigt den…
  • JimT -

    Liked geaves’s post in the thread OMV 4.x raid5 disk failure..

    Like (Post)
    Quote from JimT: “The array showed back up in the GUI in a degraded state which allowed me to add another drive and recover from there. ” Well that's good :) but if a drive failed 'naturally' i.e. the Raid came up as clean/degraded the process of recovery…
  • gderf -

    Replied to the thread Pi-hole in doker network problem.

    Post
    In OMV's Network Advanced settings you have MTU set to zero. Try 1500 instead.