openmediavault

The open network attached storage solution

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

News

  • New

    Hi everyone!

    I'm trying to setup a system with openmediavault 4.1.13. I am currently inside a university, whose network requires a two-step authentication to access internet. First, you have to connect to a wireless network, then opening a browser reveals a mask with user:---- and password:----, which are provided to university personnel and are personal.

    Is there a way to connect to a network like this to install plugins and updates? Connecting via an Ethernet cable and setting a fixed IP lets me use the webinterface, but since there is no internet connection I can only use the standard functionalities.

    Thank you in advance!
  • New

    Hi,

    my raid fail, i'd like to destroy it to use mergeFS.
    But it's always say it's busy, so i can't delete it in OMV.

    In the peripheral (sorry, maybe not the right word, i use OMV in french), i see the raid peripheral, but the status is "missing" and i can't do anything (no unmount, no delete etc)

    Thanks for your help , i can't make other file system or anything since the raid fail (but i still got acces to my data and btw, they are backuped on another NAS)
  • New

    Hallo zusammen,

    hat jemand von euch Autoshutdown im Betrieb?
    Ich habe eine Frage zur Konfiguration:
    Ich möchte mein NAS herunterfahren (in Standby versetzen) lassen, wenn bestimmte Geräte nicht mehr an (per Ping nicht erreichbar) sind.
    In der Konfig für Autoshutdown kann ich IPs angeben, aber auch Ports. Jetzt frage ich mich : prüft das Plugin nur, ob auf dem bestimmten Port zwischen NAS und den angebenen IPs Traffic/Aktivität ist, oder wie ist das mit den Portangaben zu verstehen?

    Müsste ich dann den SMB-Port angeben? Allerdings ist dort ja nicht ständig traffic bzw. vermute ich, dass die connection irgendwann getrennt wird, wenn längere Zeit nicht genutzt.

    Bin gespannt auf eure Antworten.

Unread Threads

Topic Replies Last Reply

Adding a Wi-Fi interface

6

Rimsonatoaster

Error with static ip on rock64

54

Nefertiti

Setting up Rsync

3

Agricola

Error message when adding a repo

4

Nixda

Raid fail : how to destroy it ?

13

ryecoaaron

Recent Activities

  • Rimsonatoaster -

    Replied to the thread Adding a Wi-Fi interface.

    Post
    Yes! This is what I'm fighting with! The device is a WAVLINK Nano AC600.
  • Nefertiti -

    Replied to the thread Error with static ip on rock64.

    Post
    Quote from schetz: “I had basically the same issues on latest ayufan stable image (0.7.9. release) -rock64. In short, tried configuring through interfaces.d , deleting that and configuring directly in /etc/interfaces, no luck. Web GUI even with fresh…
  • geaves -

    Replied to the thread Adding a Wi-Fi interface.

    Post
    Quote from Rimsonatoaster: “and it requires a device name, ” Ok would mean it has not been installed if it's the same as this image what's the make, model etc of the wireless dongle?
  • Rimsonatoaster -

    Replied to the thread Adding a Wi-Fi interface.

    Post
    Wi-Fi Wi-Fi interface option is displayed, and it requires a device name, an SSID, and a password. I have no idea what do about the device name.
  • Agricola -

    Replied to the thread OMV 4.x Setting up Rsync.

    Post
    I was just following the example given on page 62 of the OMV User Guide. As I said above after reformatting my data drive & re-setting up my shared folders, it worked fine. But in the future I will use the full path. Thanks for the tip.
  • Nixda -

    Replied to the thread OMV 4.x Error message when adding a repo.

    Post
    Not sure. Somehow this way it did not work (instead I updated beforehand). Cannot fall back, so I can not check again.
  • geaves -

    Replied to the thread Adding a Wi-Fi interface.

    Post
    Ok that's a start, got to System>>>Network>>>Interfaces>>>Click on the Add drop down, and select WIFI, does a WIFI interface display (btw that may or may not work, wireless is not the preferred option for a nas)
  • schetz -

    Replied to the thread Error with static ip on rock64.

    Post
    I had basically the same issues on latest ayufan stable image (0.7.9. release) -rock64. In short, tried configuring through interfaces.d , deleting that and configuring directly in /etc/interfaces, no luck. Web GUI even with fresh installation , no luck.…
  • Rimsonatoaster -

    Replied to the thread Adding a Wi-Fi interface.

    Post
    Quote from geaves: “Quote from Rimsonatoaster: “I cannot get the name of my wireless network adapter to pop up under "device" ” You may not get an answer, because I am confused by the above. If it's temporarily connected to Ethernet can you get to…
  • ryecoaaron -

    Replied to the thread OMV 4.x Raid fail : how to destroy it ?.

    Post
    Quote from bart70: “but i wont have a GUI, so i'll have to destroy the raid with command lines and i don't know how to do (i guess you already realized i'm a bit noob in linux ) ” cat /proc/mdstat will show you the array name (probably still /dev/md0)…