Recent Activities

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Primaerplan -

    Replied to the thread OMV 4.x Automount with BTRFS failed.

    Post
    @ryecoaaron Thank you for trying to help me. @flmaxey: I've chosen BTRFS because of my Hardware. I've tried ZFS, but it uses too much Ram an my MoBo isn't able to use ECC-RAM. BTRFS work really fine (After manually mount :) ) @tkaiser: I know, but
  • samuelea -

    Replied to the thread Problem partition.

    Post
    Hello, I thought about it myself last night to use a pendrive for OMV and the HDD for data. However, this morning in the virtual machine I tried to start the FTP server included in OMV, the moment I go to login denies me access. In the log it says…
  • seal -

    Replied to the thread OMV 4.x VirtualBox plugin doesn't install - unmet dependencies.

    Post
    I had the same issue. Was able to solve by updating OMV-Extras and do Apt-Clean (both in the OMV-Extras menue). Virtualbox running soomthly again :)
  • geaves -

    Replied to the thread General discussion moved from another thread!!.

    Post
    Quote from flmaxey: “You working IT guys,,, man.... All that free "acquired" hardware! I guess I'm doing OK on the hardware end of it. I've got a good number of PC's and laptops, but the laptops and a couple of the PC boxes are way out of date. As…
  • Quote from adamgreenberg: “odroidxu4 ” Better check dmesg output.
  • tkaiser -

    Replied to the thread OMV 4.x Automount with BTRFS failed.

    Post
    Quote from Primaerplan: “I've a RAID5-array with eight 8TB-hdd ” I hope you know that this is not the best idea (single redundancy with drives that large)? BTW: are you booting off an USB thumb drive?
  • drwhowhogrub -

    Now follows TechnoDadLife.

    Follow
  • In the filesystem section, I choose create, I select the disk, I give it a label, I select ext4 and then I hit "ok" The system then goes through the whole process of creating the filesystem. As soon as the dialog box says "the file system creation has…
  • flmaxey -

    Replied to the thread OMV 4.x Automount with BTRFS failed.

    Post
    Quote from Primaerplan: “ How can i fix this problem permanently? ” Is there a reason why you must use BTRFS? Have you given thought to trying ZFS?
  • ryecoaaron -

    Replied to the thread OMV 4.x Automount with BTRFS failed.

    Post
    Quote from Primaerplan: “How can i fix this problem permanently? ” That is a question I can't answer. I've tried for years to figure out why these arrays will assemble but fail on the next boot. It doesn't help that I don't have an array in that…
  • flmaxey -

    Replied to the thread Problem partition.

    Post
    OMV was designed to operate with two drives. One is a boot drive for the OS, and the other is for data. As you get into it, especially when it comes to backup, you'll begin to understand that 2 separate drives is good for Servers and NAS systems. Get a…
  • drwhowhogrub -

    Replied to the thread Moving files from Freenas to Openmediavault.

    Post
    I have been looking at the plugins and they seem really awesome, I have already installed the Plex plugin. I was hoping I could install a Nextcloud instance and I'm guessing I can do that with Docker but have never used Docker before so will have to look…
  • flmaxey -

    Replied to the thread Moving files from Freenas to Openmediavault.

    Post
    Quote from drwhowhogrub: “1. it took a bit of playing around as I kept thinking the remote mount wasn't local, but once I realisedthat the mount was local it worked! 2. So now I'm ready to do the big file shift as I was testing it first encase I messed…
  • mrperfektone -

    Liked tkaiser’s post in the thread Execution failed Service nginx.

    Like (Post)
    Quote from mrperfektone: “modprobe: FATAL: Module softdog not found ” Ignore this for now. Fixed in Armbian 2 weeks ago. With next updated kernel it will be fixed in your installation.
  • tkaiser -

    Replied to the thread Execution failed Service nginx.

    Post
    Quote from mrperfektone: “modprobe: FATAL: Module softdog not found ” Ignore this for now. Fixed in Armbian 2 weeks ago. With next updated kernel it will be fixed in your installation.
  • drwhowhogrub -

    Replied to the thread Moving files from Freenas to Openmediavault.

    Post
    Thanks for that info, there is a lot there so i will need to refer to it several times before I fully understand it. I was wrapt once the files started transferring, it took a bit of playing around as I kept thinking the remote mount wasn't local, but…
  • flmaxey -

    Replied to the thread General discussion moved from another thread!!.

    Post
    That thread led to a protracted and unexpected discovery - Monit in a Web interface, that's configurable from the same. Who would have thought? Looking back, I think I went through that extended troubleshooting exercise simply because this last winter…
  • mrperfektone -

    Replied to the thread Execution failed Service nginx.

    Post
    watchdog.service - watchdog daemon Loaded: loaded (/lib/systemd/system/watchdog.service; enabled; vendor preset: enabled) Active: failed (Result: exit-code) since Fri 2018-07-20 21:14:21 CEST; 1h 9min ago Process: 2935 ExecStartPre=/bin/sh -c [ -z…
  • mrperfektone -

    Replied to the thread Execution failed Service nginx.

    Post
    wd_keepalive.service - watchdog keepalive daemon Loaded: loaded (/lib/systemd/system/wd_keepalive.service; static; vendor pres Active: failed (Result: exit-code) since Fri 2018-07-20 21:14:21 CEST; 1h 8mi Process: 2940 ExecStartPre=/bin/sh -c [ -z…
  • ccaciuc -

    Replied to the thread OMV 4.x Raid Mirror.

    Post
    Hallo! So i had a 1tb wd red with my family photos...it was on a xpnology but xpnology just died...i look and find openmediavault which works fine but now i bought another wd red 1 tb and i want to add it in raid 1. I am not ok with computers...it took…