Recent Activities

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • fullerms -

    Replied to the thread OMV 4.x (testing) OMV on Buffalo LS-WVL.

    Post
    cat /etc/fstab # /etc/fstab: static file system information. # # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a # device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices # that works even if disks are added and removed. See…
  • subzero79 -

    Replied to the thread No device in Shares dropdown.

    Post
    Maybe that’s the issue. Won’t be able to reproduce this until later. Try unmounting change label mount again.
  • mkpd -

    Replied to the thread OMV 3.x (stable) Suggestion on the set up. RAID or?.

    Post
    ZanosG - Sorry to hear your experience with OMV was not smooth. I have been running OMV for about 3 years now without any issues. The PC's in our house are all windows and never had an issue with shares as long as they were setup correctly with the…
  • flmaxey -

    Replied to the thread Cannot login via any method.

    Post
    It seems like something unhealthy may have happened to the boot partition. Now that you have the utilities for saving an image, to bail you out if OMV4 doesn't work out for you, I'd still consider rebuilding. After getting another USB drive, I'd…
  • ZanosG -

    Replied to the thread OMV 3.x (stable) Suggestion on the set up. RAID or?.

    Post
    Well, I dont really need an answer anymore. OMV stopped working for me completely. I even reinstalled it 5-6 times. I was able to set everything up but I was unable to see my shares from windows machines. I spent 2 days on trying to fix this new issue…
  • dbell -

    Replied to the thread Cannot login via any method.

    Post
    I'm absolutely flummoxed. I was pretty sure that I'd narrowed down the login issue when I found that DEFAULT_HOME in in /etc/login.deps had to be "yes", I booted into recovery mode, went digging and found that it looked fine. So I let recovery mode…
  • gett -

    Replied to the thread No device in Shares dropdown.

    Post
    Quote from subzero79: “Lately there has been a lot of issue reported with ntfs drives in the forum. Honestly I haven’t done any research to test this, my advice for now is try to unmount and mount again via the webui for the second partition which…
  • subzero79 -

    Replied to the thread OMV 4.x (testing) Email notification without internet access -> SMTP server?.

    Post
    Why don’t allow the nas hace access to the remote mail server only? Notifications already work in Omv by using postfix as MTA. Or are you just talking about fetching the mail notification from the local lan only?
  • subzero79 -

    Replied to the thread OMV 4.x (testing) Folder "Sharedfolder" occurs on root.

    Post
    Quote from georgvon: “Dear Users,Admins,etc... again the question: Is on root (/) a link to the omv4 mountpoint of sharedfolders with the name "sharedfolders" ? thank you georg ” that is mount bind introduced in omv4. Alll sharedfolders have a…
  • subzero79 -

    Replied to the thread No device in Shares dropdown.

    Post
    Lately there has been a lot of issue reported with ntfs drives in the forum. Honestly I haven’t done any research to test this, my advice for now is try to unmount and mount again via the webui for the second partition which seems to be the…
  • gett -

    Posted the thread No device in Shares dropdown.

    Thread
    Hi, Please tell me if I missed subforum I installed OMV oh Raspberry Pi 2, it recognize MY Book USB external 2TB drive, mount file systems (one small partition - 500MB, and one big partition, the rest of storage), but in Shared foldersmenu in device…
  • subzero79 -

    Replied to the thread OMV 3.x (stable) OMV iSCSI Client and LVM?.

    Post
    Iscsitarget works with omv3 using kernel 3.16. You install backports and doesn’t work anymore.
  • subzero79 -

    Replied to the thread Forgotten Password.

    Post
    What’s is your issue ? You lost the forum password? If so just do the recovery password. Link should be invalid after some time, so try again.
  • subzero79 -

    Replied to the thread OMV 3.x (stable) Docker UI suggestion.

    Post
    I think so. I still don’t know if we are talking about the same. Usually the plugin runs docker run -d imagename After the new release you can docker run -d imagename bash
  • henkall -

    Replied to the thread OMV 3.x (stable) Docker UI suggestion.

    Post
    Quote from subzero79: “That’s the entry point. That has been added to the plugin v4 in commits, the package hasn’t been built yet. Now you can pass arguments to the container.” OK so when the next version of the docker gui plug-in gets…
  • votdev -

    Replied to the thread OMV 4.x (testing) Laufwerk wird bei der Freigabe nicht angezeit.

    Post
    Was sagt denn # blkid
  • votdev -

    Replied to the thread Many Issues Please Make it end!.

    Post
    Please read the error message again, it tells you exactly what to do. Execute # dpkg --configure -a
  • georgvon -

    Replied to the thread OMV 4.x (testing) Laufwerk wird bei der Freigabe nicht angezeit.

    Post
    Lieber salopette, dumme Frage aber gemounted (einbinden) oben aus dem Menue hast du gedrückt... oder. Installier dir putty und mc (midnight commander) und schau ob die platten unter /srv/ gemounted sind. In der etc/openmediavault/config.xml sollte es…
  • votdev -

    Replied to the thread OMV 3.x (stable) Webgui destroyed after some modifications in etc/nginx.

    Post
    The problem seems to be nginx is not running. What is the output of Shell-Script (1 line)Any information in the syslog and nginx log files?
  • votdev -

    Replied to the thread OMV 4.x (testing) smartctl and smart panel.

    Post
    What about Shell-Script (2 lines)Maybe you need to install the packages.debian.org/stretch/sg3-utils package.