Recent Activities

This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • caseyj -

    Replied to the thread OMV 4.x Virtualbox on omv4.

    Post
  • caseyj -

    Liked kekec888’s post in the thread OMV 4.x Virtualbox on omv4.

    Like (Post)
    @Huberer hmm mine stays the same, but you are right with file vboxdrv, but that doesnt seems to affect or give any errors in log... Try this for autoboot: I made a workaround solution - i created a script in /etc/init.d/startvm startvm file…
  • tkaiser -

    Replied to the thread OMV 4.x RAID Creation Fails Every Time With Failed to Execute Command On New Installation.

    Post
    Quote from geaves: “Then if a user came up with a problem on a Pi, because this is not going to go away, they can be pointed to ” That's nice for those people having fun spending their time on the forum and answering the same questions again and…
  • tkaiser -

    Replied to the thread OMV 3.x Plugins don't install (Odroid C1+ Erasmus 3.0.99.

    Post
    Quote from hanscie: “Network/firewall problem detected ” Your box has no Internet access and the installation contains some quite old tools. So it seems you never updated Debian/OMV and I would assume that's related to the problems you face. The…
  • pierre2000 -

    Replied to the thread OMV 4.x Resolved Upgrade 3.x -> 4.x upgrade 3->4, Failed to start The PHP 7.0.

    Post
    fixed it: Quote: “Problem after Upgrade
  • Quote from JakRuzL: “I use a Win10 laptop for work. I have a raspberry pi 3b and 2 500G (western digital I believe) drives with nothing on them. All I really want is to have multiple locations of the same set of files for redundancy just incase I lose…
  • Quote from geaves: “So you're implying I'm misleading the OP ” Sorry, misunderstanding. It was only about why people start to even think about RAID-1. It's the most useless RAID mode of all and totally useless with such unreliable hardware like any…
  • hanscie -

    Replied to the thread OMV 3.x Plugins don't install (Odroid C1+ Erasmus 3.0.99.

    Post
    armbian -u says: sprunge.us address not found Network/firewall problem detected. Please fix this or upload /var/log/armhwinfo.log manually. /var/log/armhwinfo.log has been uploaded to curl: (6) Could not resolve host: sprunge.us awk: fatal: cannot open…
  • flmaxey -

    Replied to the thread OMV 4.x RAID Creation Fails Every Time With Failed to Execute Command On New Installation.

    Post
    Quote from JakRuzL: “I use a Win10 laptop for work. I have a raspberry pi 3b and 2 500G (western digital I believe) drives with nothing on them. All I really want is to have multiple locations of the same set of files for redundancy just incase I lose…
  • bowe -

    Posted the thread OMV 4.x No space left mergeFS.

    Thread
    Im using mergeFS and was about to organize my stuff, created a new folder and moved everything there. with mv * Some files were OK but not all folder was moved. Now I'm getting No space left on device but I've only used 2~tb out of 8tb.. Just found out…
  • bowe -

    Liked raulfg3’s post in the thread Resolved OMV 4.x Modify docker container.

    Like (Post)
    my experience doing the same: sometimes the new docker is corrupt and i need to delete and recreate. PD: when use portainer to modify the same in docker, all times works, so my suggest is that use portainer to modify PUID & PGID on existing containers…
  • tkaiser -

    Replied to the thread OMV 3.x Plugins don't install (Odroid C1+ Erasmus 3.0.99.

    Post
    Quote from hanscie: “So I figured the souces.list would be worng or something like that ” Quote from hanscie: “once selected to install A whole bunch of errors occur... ” As @macom said 'a bit' more information is needed to diagnose this. On the ARM…
  • hanscie -

    Replied to the thread OMV 3.x Plugins don't install (Odroid C1+ Erasmus 3.0.99.

    Post
    Thank you, @'macom Yes that is why I use OMV3... Still the plugins show up in the GUI, but once selected to install A whole bunch of errors occur... So I figured the souces.list would be worng or something like that. I could not find a solution in that…
  • geaves -

    Replied to the thread OMV 4.x RAID Creation Fails Every Time With Failed to Execute Command On New Installation.

    Post
    Quote from JakRuzL: “1) Any file I deem important for my situation could be copied to the first drive on the Pi and then an automation to perform its sync/backup/copy to the second drive. 2) I maintain a folder or set of folders where the master files…
  • flmaxey -

    Replied to the thread OMV 4.x Docker error for unknown service.

    Post
    Quote from kmal808: “2 week old baby, spare time and sleep are a thing of the past ) ” Oh man :!: ,,, good luck with that! Actually, it's not all the bad. Don't get me wrong, now it will seem to be pretty bad, but it gets better later.
  • geaves -

    Replied to the thread OMV 4.x RAID Creation Fails Every Time With Failed to Execute Command On New Installation.

    Post
    @votdev & @tkaiser TBH I know the limitations of the Pi, the real problem is that most users do not, it's available in the market place and there are number of distros that run on the Pi, but OMV is the most attractive. What we should be doing is…
  • JakRuzL -

    Replied to the thread OMV 4.x RAID Creation Fails Every Time With Failed to Execute Command On New Installation.

    Post
    Ok, so let's go a different route by explaining what I am attempting to accomplish. I understand from both of you that a RAID 1 on a Pi is not going to perform satisfactory and is a recipe for failure. I guess my mind sprang to a RAID 1 (Mirror) because…
  • crimsdings -

    Replied to the thread Fast Write - Slow Read (NFS, SMB, SFTP).

    Post
    additional info - i only have 2GB ram installed currently because its a test setup. i can rule out the switch as an issue because i have multiple gigabit devices that run fine on the very same switch - also uploading speeds are as expected. i tried…
  • geaves -

    Replied to the thread [ Docker ] Enabling Docker from OMV Docker GUI throws error.

    Post
    I am seriously wondering if the SD card is corrupt, therefore OMV has not installed correctly, there are a few things we could try from the thread link, but it should just work. dpkg -l | grep openm
  • votdev -

    Replied to the thread OMV 4.x RAID Creation Fails Every Time With Failed to Execute Command On New Installation.

    Post
    @geaves Don't know what happens between both of you but the comment from @tkaiser gives only additional information to the people that read this thread. It's nothing against you.