Search Results

Search results 1-20 of 94.

  • Hi, I need to remove SDI and SDO from the array using the command line because OMV is not working properly. How could I do ? Also, how could I later add the same drives to the RAID6 array MD127 via command line ?

  • From root, OMV 3.x Now that installation in gone, I am on 4.x and I am facing another problem with spare drives not removable (thread is in a wrong section: general, and I have asked to move to RAID section). forum.openmediavault.org/index…filesystem-does-not-work/

  • Security check request

    GiuseppeChillemi - - General

    Post

    Subzero, people tend to behave more carefully adding a BIG RED box with a WARNING just in the place you are putting yourself in danger than having read it on a text in another scenario. Think about street signs. is a WRONG WAY signal more effective and life saving before entering the street or having read about a "wrong way" in a map together with hundred more streets informations ?

  • Discovered drives have been added as SPARE but no way to remove them .When I remove drives from the array I receive the attacced error but "DETAILS" reports the correct number of drives. At the next reboot, drives are AGAIN in the ARRAY ! (NOTE: RAID 6 ARRAY)

  • Please move this thread to the RAIS section. I have posted it in the wwong group.

  • I have a dual array setup. I have added 1+1 drives and recovered from a degraded state. Then I have added 2 drives to MD127 and one to MD126 (33TB and 17TB) I have gone to filesystem and asked to enlarge bot of them nonthing appens. Rebooted, retried but no result. Anything I could to to discover what is happening ? Drives are recognized but no more available as free. Seems they have been added but resize has not started.

  • Security check request

    GiuseppeChillemi - - General

    Post

    Is in the wiki the request or the warning ?

  • Security check request

    GiuseppeChillemi - - General

    Post

    Today I have reinstalled OMV. It has been a clean install without major problems. However, I have noticed that no special check is done when you select a partition to install to. You can be tyred and selecting your 30TB RAID 6 partition could be a matter of a click ! Could you please add multiple BIG warnings to inform the user that he is selecting an big partition ? Something like "BIG PARTITION DETECTED, ARE YOU REALLY SURE ?" Thanks in advance

  • Hi, I have reistalled OMV, moving from 3.x to 4.x . I have activated samba over the 2 devices I have with no luck. They are empty. Users and groups are there. Which mistake could I have made ?

  • omv-realease-upgrade give me an error: command not found.

  • I have a OMV setup with 2 raid 6 and 12+5 drives. Drives are time to time kicked off from the array and it runs degrated. It seems OMV is sensitive to timeouts as expulsion from the raid appear to be related to entering the SMART page of OMV web page and SLEEP/AWAKE occurrence of the drives is active. Their position change in the bays seems related too. Also, after the setup has grown I am no more able to access the SMART page as I always have TIMEOUT errors. I am considering moving to FreeNAS b…

  • Adding 2 drives, one rebuild

    GiuseppeChillemi - - RAID

    Post

    Hi, is there a way to add 2 drives at the same to a DEGRADED raid 6 and have the 2 drives replacing the failed ones in just one rebuld ? Here is the actual configuration. Source Code (36 lines)

  • Quote from jodumont: “Hi; After a re-installation; I have the same error. my 1st installation I made the RAID, LUKS, LVM, and formatted all drive via the debian-install and the SMART/DEVICE was showing my 4 devices. on the second installation I just reformat the partition and the SMART/DEVICE give me a COMMUNICATION FAILURE but smartd and smartctl work on CLI @GiuseppeChillemi did you're drives was already formated or you did it with OMV ? doh! I forgot to mention I use OMV4 ” I have just format…

  • Update: I have moved the system drives and the IBM 1015 controller to another HP Gx machine. There was an ESXi Hypervisor installed. I have created a virtual machine and passed the system drives as RAW and the controller as passthrough device... ... everything was there, even the spare drive for each of the 2 RAID6. Openmediavault worked at first run after omv-firstaid network configuration. Thanks god !

  • Without any answer I don't want to make any action on the dead corpse !

  • Hi, my OMV installation WAS 3.0.7x. It was not remotely answering from a couple of weeks and I could not phisically access it until this evening. It is a 2 parts hardware setup: one part is an HP316M1 with IBM1015 controller on it, the other part a case with 24 3,5" bays and HP sas expander, apower supply and a PCI module to power to the HP expander. Two raid groups were on it: 14x3TB drives 6x4TB drives RAID6 both ! Switching the NAS on a smell of burned electronic raised from the HP316M1 and s…

  • From Physical to Virtual

    GiuseppeChillemi - - General

    Post

    Hi, I wish to migrate my OMV installation on a ESX virtual machine I will host in the same PC I have used as OMV3.X NAS. The IBM 1015 controller to which I have connected 20 drives will be assigned to the VM via VT-D with the same drives configuration. What should I do to move the installation ? Clean Install ? Migration ? (How ?)

  • File manage

    GiuseppeChillemi - - Plugins

    Post

    Is there any file manager, like directory opus, with 2 panels (source/destination) I can use, or already distribuited, with open media vault ?

  • HPE Proliant Servers

    GiuseppeChillemi - - My NAS Build

    Post

    Where do I find a firmware upgrade for HP SE316M1 ? I am stuck at 2010 !

  • My HP ML350 G6

    GiuseppeChillemi - - My NAS Build

    Post

    Is your tuner(s) finally working ?