Search Results

Search results 1-20 of 29.

  • Impossible graphics with my config?

    gon123 - - General

    Post

    Ok, I installed debian 7.8 and I could use graphics, no best resolution but I guess after install backports or linux-firmware-nonfree I will have different resolutions. I tested omv and it worked perfect over the debian installation Tomorrow I wil try a fresh install because I was getting crazy with so many systems, grub, etc. It's a mesh. And you have to add the problem with the nic, so yes, I have too many problems to make a simple install lol. After all I think there is hope for my config.

  • Network RRDs are gone

    gon123 - - Updates/Upgrades

    Post

    I put what I did to solve the problem, it worked for me.

  • Impossible graphics with my config?

    gon123 - - General

    Post

    Sorry, I just ask because I see the option on the forum to open threads about 3.0 I will be trying a few days if I get it working, but I doesnt have much hope. If not it should be enought with Plex.

  • Impossible graphics with my config?

    gon123 - - General

    Post

    I suspossed that but then it could be possible with newer drivers or recompiling the core. Yesterday I installed xorg version from jessie and when I tires to run xinit I didn't get any errors but I didn't start. With wheezy repository xorg I got, DeviceID 0X401 not found or something similar. Is omv 3.0 been built over debian jessie? Can ppl donwload it to try it? Thx!

  • Impossible graphics with my config?

    gon123 - - General

    Post

    I have just installed ubuntu server on another disk, I installed kodi and xorg server and it works. I'm surprissed because its ubuntu 14.04 and I can see it's build over linux 3.16 so, this makes me think that debian could also works with my graphics, why not? But I don't know how. Ubuntu server it's just an ubuntu without desktop and other apps, I would preffer to have omv, ubuntu has no nas plugins or functions. I will keeping searching to see if I found some info about the problem.

  • Impossible graphics with my config?

    gon123 - - General

    Post

    If there was someway to make my intel graphics work it would be great but i dont think so. I have a Pi but when I tried kodi it was a bit slow, and now my new hardware would be waste just for NAS.

  • Problems with network card

    gon123 - - Network

    Post

    Ya, yo tampoco, yo apliqué una por mi cuenta porque me solucionaba el error que no me dejaba compilar. Pero como te digo a mí no me sucede eso de reiniciarse al suspender, puede que ese cambio tenga algo que ver.

  • Problems with network card

    gon123 - - Network

    Post

    Yo puedo hacer un tutorial, aunque está bastante bien explicado leyendo todo ese post. También se puede distribuir el ko, pero lo bueno que tiene hacerlo tú, a parte de aprender, es que no importa la distro.

  • OMV Sensors

    gon123 - - Plugins

    Post

    I would help you but I dont know too much about omv plugin coding. Make the script work was easy but where to start with plugins?

  • Problems with network card

    gon123 - - Network

    Post

    Utilizo el kernel the omv 2.1 con los backports de omv-extras, es decir el 3.16 Lo que hice fue seguir ese hilo más o menos. Me baje el código del kernel 3.10, descomprimí los drivers de alx. Le apliqué un cambio al código (porque si no no compilaba), guiandome por un commit reciente. Hice un rmmod alx, insmod alx.ko (desde el directorio donde compilé) y luego eliminé el driver de su ruta y puse el mío allí. Está todo en el post que puse más arriba, incluído lo que yo hice que lo postee allí. Fu…

  • Impossible graphics with my config?

    gon123 - - General

    Post

    After following this thread: Kodi (formerly XBMC) for OMV It was smothly but when I have to try... I was sure graphics were not going to work at first try but after try lot of things I think that is impossible to make graphics works with this kernel and my hardware. MOBO: B85M-ITX (Asrock) CPU: G3220 Intel Graphics integrated. I tried everything. I have omv 2.1 whit kernel backports 3.16 Afterall it seems like I will have to choose between NAS and HTPC

  • OMV Sensors

    gon123 - - Plugins

    Post

    It's not my plugin. I just change the code to make it work on 2.x version. With my version you get a tab under "system information" with cpu temps (up to 2 cores), fan speed and hdd temp(I have not tested hdd temp).

  • OMV Sensors

    gon123 - - Plugins

    Post

    Is that plugin working? I couldn't find any sensors plugin to show cpu temp, fan spedd, etc.

  • Problems with network card

    gon123 - - Network

    Post

    Si perdona, ya está solucionado, enviaba el paquete a la ip, al cambiarlo a la direccion de broadcast con la mac ya funciona perfecto. Al final había solución! Gracias

  • OMV uninstalled after omv-update

    gon123 - - General

    Post

    I think the easiest solution it's to reinstall the so. I have just 2 questions. I have an ssd for the system, is the default installer format a good method for format? or could it damage my ssd? and, what's the best practice to update the system, I used to use apt-get/aptitude update and upgrade but i don't want this to happen aggain. Thanks rye!

  • OMV uninstalled after omv-update

    gon123 - - General

    Post

    No, omv 2.1 defautl, and 3.16 backports. I have console acces. I was going to follow this thread: Kodi (formerly XBMC) for OMV but after first step I can't lol

  • OMV uninstalled after omv-update

    gon123 - - General

    Post

    After make "omv-update" all my omv distribution has gone I'm going to reinstall the system but I would like to know why

  • Network RRDs are gone

    gon123 - - Updates/Upgrades

    Post

    I was going to write a new thread because I had the same problem. My solution was to edit /usr/sbin/omv-mkgrap (thir line of the file: # WARNING: Do not edit this file, your changes will be lost.) pastebin.com/MK45WM65 I know change working directory may be not the best solution but it works for now. It's just a patch if you can wait and are so perfectionist as me. Sorry, I don't know too much about shell script.

  • OMV Sensors

    gon123 - - Plugins

    Post

    I have made some changes. Tested installer and working, follow the readme and don't forget last step to update tabs.

  • Solved

    gon123 - - Plugins

    Post

    The problem with sensors was the old plugin. The problem with collectd was that I updated the time of the nas so it was newer time on then rrd files than system. After two hours it started working again but I will note that commands to deleted db. Thx. PS. I updated sensors plugin.