old DNS configuration in resolv.conf (after changing main DNS server)

    • OMV 2.x
    • old DNS configuration in resolv.conf (after changing main DNS server)

      :!: Hello,

      same bug like here...
      [solved] No DNS in resolve.conf when IP/DNS is set static

      I suppose, because impossible to made a update or to ping a website...

      Recently, we changed our main server (file, dns, etc)

      Now the dns server is 192.168.2.77 (old DNS 192.168.2.35)
      and search xxxx.be (old is xxxx.lan)

      But when we do a /etc/init.d/resolv.conf - it is always the old configuration...

      Source Code

      1. search xxxx.lan
      2. nameserver 192.168.2.35


      or it must be

      Source Code

      1. search xxxx.be
      2. nameserver 192.168.2.77


      Now here is the interfaces file

      Source Code

      1. root@NAS-OMV:~# cat /etc/network/interfaces
      2. # The loopback network interface
      3. auto lo
      4. iface lo inet loopback
      5. iface lo inet6 loopback
      6. # eth0 network interface
      7. auto eth0
      8. allow-hotplug eth0
      9. iface eth0 inet dhcp
      10. dns-nameservers 192.168.2.77
      11. dns-search xxxx.be
      12. iface eth0 inet6 dhcp
      13. pre-up echo 1 > /proc/sys/net/ipv6/conf/$IFACE/accept_ra
      14. pre-up echo 0 > /proc/sys/net/ipv6/conf/$IFACE/disable_ipv6
      Display All


      We tried with DHCP or Static Ip, it is the same problem...

      If someone have a idea to fix it... (I don't want to delete my eth0) ?

      Regard