Plex Media Server Plugin Issue

    • OMV 2.x
    • Plex Media Server Plugin Issue

      Hello everyone,
      I have a issue when i want to install the plexmediaserver-Plugin.

      My System:
      Banana Pi
      Samsung 1TB 2,5" HDD
      2A 5V Power Supply
      Banana Pi SATA-Cable

      So here is my log:
      Display Spoiler
      root@Bananas:~# apt-get install openmediavault-plexmediaserver
      Reading package lists... Done
      Building dependency tree
      Reading state information... Done
      The following NEW packages will be installed:
      openmediavault-plexmediaserver
      0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.
      Need to get 0 B/22.4 kB of archives.
      After this operation, 316 kB of additional disk space will be used.
      Selecting previously unselected package openmediavault-plexmediaserver.
      (Reading database ... 34315 files and directories currently installed.)
      Unpacking openmediavault-plexmediaserver (from .../openmediavault-plexmediaserver_1.0.14_all.deb) ...
      Processing triggers for openmediavault ...
      Restarting engine daemon ...
      Setting up openmediavault-plexmediaserver (1.0.14) ...
      stat: cannot stat `/var/lib/plexmediaserver/Library': No such file or directory
      dpkg: error processing openmediavault-plexmediaserver (--configure):
      subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
      Processing triggers for openmediavault ...
      Restarting engine daemon ...
      Errors were encountered while processing:
      openmediavault-plexmediaserver
      Creating index of upgradeable packages ...
      Creating index of openmediavault plugins ...
      E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)


      Has someone a idea?

      Königderpimpfe
    • tekkb wrote:

      Purge both packages and plugin:
      apt-get purge openmediavault-plexmediaserver
      apt-get pruge plexmediaserver

      Then install like this, first in command line:
      apt-get install plexmediaserver

      Then in the webgui:
      install the plexmediaserver plugin via the plugins serction.


      In the command line all was fine.
      But when i want to install the plexmediaserver plugin in WebGUI it doesn't work.
    • tekkb wrote:

      Hmmm... Plex must not be starting then.

      What do you get with:
      service plexmediaserver status

      If it is not running try to start it. Does it say anything?

      PS- I just checked and the package does no install the /var/lib/plexmediaserver folder. This folder and all below it is created when the server is run.

      Plex is not started.
      How i can start Plex?

      I get also this error, when i login into the web admin interface: share-your-photo.com/00893e635d
      With this content:

      Source Code

      1. Fehler #3003:
      2. exception 'OMVException' with message 'Failed to get configuration (xpath=//services/plexmediaserver)' in /usr/share/openmediavault/engined/module/plexmediaserver.inc:82
      3. Stack trace:
      4. #0 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/services.inc(63): OMVModulePlexMediaServer->getStatus()
      5. #1 [internal function]: OMVRpcServiceServices->getStatus(Array, Array)
      6. #2 /usr/share/php/openmediavault/rpcservice.inc(125): call_user_func_array(Array, Array)
      7. #3 /usr/share/php/openmediavault/rpc.inc(79): OMVRpcServiceAbstract->callMethod('getStatus', Array, Array)
      8. #4 /usr/sbin/omv-engined(500): OMVRpc::exec('Services', 'getStatus', Array, Array, 1)
      9. #5 {main}
    • tekkb wrote:

      @ryecoaaron Do you know if this package he is installing from our repos works with the bpi??? I inmagine it is same arm package that is being used with the rpi2 & 3.

      No idea. That is one of the few boards I haven't owned. Maybe it is a supporting library version difference.
      omv 4.1.12 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.11
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • Those two plugins have little or no dependencies. Plex is much, much larger. I was just speculating. It works on odroids (c1,c2,xu3,xu4) and RPis. No idea why it doesn't work on BPi. I highly doubt it has something to do with the plugin though. Has to be an issue with the plex package which we don't create.
      omv 4.1.12 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.11
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!