Autoshutdown not working

    • OMV 2.x

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Autoshutdown not working

      Autoshutdown doesn' work and is marked with a red dot in the overview. I took a look at the fake mode output wich tells me the script exits because it can't find an 'internet adress'.

      INFO: 'FAKE-Mode: SHUTDOWNCOMMAND is set to 'shutdown -h now''
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: Your Kernel supports the following modes from pm-utils:'
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: Kernel supports SUSPEND (SUSPEND to RAM)'
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: Kernel supports HIBERNATE (SUSPEND to DISK)'
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: Kernel supports HYBRID-SUSPEND (to DISK & to RAM)'
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: WARN: 'FAKE-Mode: LOADAVERAGECHECK is set to false'
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: WARN: 'FAKE-Mode: Ignoring LOADAVERAGE'
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: ------------------------------------------------------'
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: Reading NICs ,IPs, ...'
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: NIC 'bond0' not found, skipping 'bond0''
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: DEBUG: 'FAKE-Mode: before unset: NIC[1]: bond0'
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: DEBUG: 'FAKE-Mode: after unset: NIC[1]: '
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: NIC 'eth0' found: try to get IP'
      Apr 13 16:07:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: _check_networkconfig(): Run: #1: No internet-Adress found - wait 60 sec for initializing the network'
      Apr 13 16:08:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: _check_networkconfig(): Run: #2: No internet-Adress found - wait 60 sec for initializing the network'
      Apr 13 16:09:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: _check_networkconfig(): Run: #3: No internet-Adress found - wait 60 sec for initializing the network'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' X Version: 0.9.9.10'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' Initialize logging to local6'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' /etc/autoshutdown.conf loaded'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' ------------------------------------------------------'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' Checking config'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' LOADPROCNAMES is set to: 'smbd,nfsd,transmission-daemon,mt-daapd,forked-daapd' (default)'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' TEMPPROCNAMES is set to: in.'tftpd' (default)'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' If you want more processes monitored, please have a look at the expert-settings'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: WARN: ' Invalid parameter list format: NSOCKETNUMBERS [nsocket1,nsocket2,nsocket3,...]'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: WARN: ' You set it to '', which is not a correct syntax. Maybe it's empty? Only Port-Numbers with at least 2 digits are allowed.'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: WARN: ' Setting NSOCKETNUMBERS to 21,22 (FTP and SSH)'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: WARN: ' HDDIOCHECK is set to false'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: WARN: ' Ignoring HDDIO_RATE'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: WARN: ' ULDLCHECK is set to false'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: WARN: ' Ignoring ULDLRATE'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' SHUTDOWNCOMMAND is set to 'shutdown -h now''
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' Your Kernel supports the following modes from pm-utils:'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' Kernel supports SUSPEND (SUSPEND to RAM)'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' Kernel supports HIBERNATE (SUSPEND to DISK)'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' Kernel supports HYBRID-SUSPEND (to DISK & to RAM)'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: WARN: ' LOADAVERAGECHECK is set to false'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: WARN: ' Ignoring LOADAVERAGE'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' ------------------------------------------------------'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' Reading NICs ,IPs, ...'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' NIC 'bond0' not found, skipping 'bond0''
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' NIC 'eth0' found: try to get IP'
      Apr 13 16:10:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' _check_networkconfig(): Run: #1: No internet-Adress found - wait 60 sec for initializing the network'
      Apr 13 16:10:25 NAS logger: autoshutdown[6109]: INFO: 'FAKE-Mode: _check_networkconfig(): Run: #4: No internet-Adress found - wait 60 sec for initializing the network'
      Apr 13 16:11:00 NAS logger: autoshutdown[7348]: INFO: ' _check_networkconfig(): Run: #2: No internet-Adress found - wait 60 sec for initializing the network'

      What does this mean and what can I do about it?

      Regards
      Pariclas

      The post was edited 1 time, last by Pariclas ().