OMV hungs, after reboot stall on boot process

    • OMV 2.x
    • Resolved

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • OMV hungs, after reboot stall on boot process

      Hi !

      So here is my long story ;(
      After filling my ZFS pool OMV stops responding (no free space on my ZFS pool). So, i make hard reset of OMV.
      Booting process stoping after checking LVM group and no continues.



























































      I make fresh install of OMV, install ZFS plugin and make update, then reboot. After reboot, i make zfs import (succesfully) but can't mount zpool:

      Source Code

      1. root@omv:~# zfs get all
      2. NAME PROPERTY VALUE SOURCE
      3. RPool type filesystem -
      4. RPool creation Sun Apr 3 3:00 2016 -
      5. RPool used 7.02T -
      6. RPool available 20.9M -
      7. RPool referenced 7.02T -
      8. RPool compressratio 1.00x -
      9. RPool mounted no -
      10. RPool quota none default
      11. RPool reservation none default
      12. RPool recordsize 128K default
      13. RPool mountpoint /RPool default
      14. RPool sharenfs off default
      15. RPool checksum on default
      16. RPool compression off default
      17. RPool atime on default
      18. RPool devices on default
      19. RPool exec on default
      20. RPool setuid on default
      21. RPool readonly off default
      22. RPool zoned off default
      23. RPool snapdir hidden default
      24. RPool aclinherit restricted default
      25. RPool canmount on default
      26. RPool xattr on default
      27. RPool copies 1 default
      28. RPool version 5 -
      29. RPool utf8only off -
      30. RPool normalization none -
      31. RPool casesensitivity sensitive -
      32. RPool vscan off default
      33. RPool nbmand off default
      34. RPool sharesmb off default
      35. RPool refquota none default
      36. RPool refreservation none default
      37. RPool primarycache all default
      38. RPool secondarycache all default
      39. RPool usedbysnapshots 0 -
      40. RPool usedbydataset 7.02T -
      41. RPool usedbychildren 45.6M -
      42. RPool usedbyrefreservation 0 -
      43. RPool logbias latency default
      44. RPool dedup off default
      45. RPool mlslabel none default
      46. RPool sync standard default
      47. RPool refcompressratio 1.00x -
      48. RPool written 7.02T -
      49. RPool logicalused 7.02T -
      50. RPool logicalreferenced 7.02T -
      51. RPool filesystem_limit none default
      52. RPool snapshot_limit none default
      53. RPool filesystem_count none default
      54. RPool snapshot_count none default
      55. RPool snapdev hidden default
      56. RPool acltype off default
      57. RPool context none default
      58. RPool fscontext none default
      59. RPool defcontext none default
      60. RPool rootcontext none default
      61. RPool relatime off default
      62. RPool redundant_metadata all default
      63. RPool overlay off default
      Display All
      Reboot again, and .... stoping again on boot with same problem.