Raid 5 no longer mountable

    • OMV 2.x

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Raid 5 no longer mountable

      I had a Raid 5 that I wasn't actively using for about 8 months, so I had unplugged the drives from my OMV. I needed to recently retrieve some information from this raid, so I stuck them back in last night. The 3 drives showed up under physical disks, but the raid did not appear under Raid Management or File Systems. I searched these forums, and followed some instructions to rebuild the raid -- I had to leave it over night while it resynced. This morning, the raid shows up under Raid Management, but when I try to mount it I get the below error. I'm completely lost now, and wondering if anyone has any information on how to proceed. Many thanks!

      Error #6000:
      exception 'OMVException' with message 'Failed to mount 'b2ede92c-4c8f-4ba4-a441-b7f963ee191c': mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/md8,
      missing codepage or helper program, or other error
      In some cases useful info is found in syslog - try
      dmesg | tail or so
      ' in /usr/share/openmediavault/engined/rpc/filesystemmgmt.inc:931
      Stack trace:
      #0 [internal function]: OMVRpcServiceFileSystemMgmt->mount(Array, Array)
      #1 /usr/share/php/openmediavault/rpcservice.inc(125): call_user_func_array(Array, Array)
      #2 /usr/share/php/openmediavault/rpc.inc(79): OMVRpcServiceAbstract->callMethod('mount', Array, Array)
      #3 /usr/sbin/omv-engined(500): OMVRpc::exec('FileSystemMgmt', 'mount', Array, Array, 1)
      #4 {main}

      OMV v2.2.13