ERROR on SMART/DEVICES section

    • OMV 3.x
    • ERROR on SMART/DEVICES section

      I have about 20 drives. I have activated SMART for many drives.

      When I open the SMART/DEVICES section the system returns a "COMMUNICATION FAILURE" after about 20/25 seconds.

      I guess that having too many drives to interrogate we reach a TIMEOUT situation.

      Otherwhise, feel free to give me your opinion on how to resolve the situation.
      Regards,
      Giuseppe Chillemi
    • Hi;

      After a re-installation; I have the same error.

      my 1st installation
      I made the RAID, LUKS, LVM, and formatted all drive via the debian-install
      and the SMART/DEVICE was showing my 4 devices.

      on the second installation
      I just reformat the partition
      and the SMART/DEVICE give me a COMMUNICATION FAILURE
      but smartd and smartctl work on CLI

      @GiuseppeChillemi did you're drives was already formated or you did it with OMV ?

      doh! I forgot to mention I use OMV4

      The post was edited 1 time, last by jodumont: forgot to mention the OMV version ().

    • jodumont wrote:

      Hi;

      After a re-installation; I have the same error.

      my 1st installation
      I made the RAID, LUKS, LVM, and formatted all drive via the debian-install
      and the SMART/DEVICE was showing my 4 devices.

      on the second installation
      I just reformat the partition
      and the SMART/DEVICE give me a COMMUNICATION FAILURE
      but smartd and smartctl work on CLI

      @GiuseppeChillemi did you're drives was already formated or you did it with OMV ?

      doh! I forgot to mention I use OMV4

      I have just formatted them in OMV3.x
      Also I do no use SMART monitoring anymore as with 20+ DRIVES it seems that multiple long error/timeouts cause MDADM to kick the drive.
      (It is just a theory, must be confirmed)
      Regards,
      Giuseppe Chillemi