Pinned Windows shares / samba Trouble shooting

    • OMV 3.x (stable)
    • Did sharing start working?

      Well I guess it is a directory.

      Source Code

      1. ls -las /var/log/installer
      2. total 344
      3. 4 drwxr-xr-x 3 root root 4096 Jun 18 10:43 .
      4. 4 drwxr-xr-x 13 root root 4096 Oct 21 07:35 ..
      5. 4 drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jun 18 10:43 cdebconf
      6. 16 -rw-r--r-- 1 root root 16282 Jun 18 10:43 hardware-summary
      7. 4 -rw-r--r-- 1 root root 161 Jun 18 10:43 lsb-release
      8. 80 -rw------- 1 root root 79544 Jun 18 10:43 partman
      9. 60 -rw-r--r-- 1 root root 57551 Jun 18 10:43 status
      10. 172 -rw------- 1 root root 172901 Jun 18 10:43 syslog
      Not sure what to look at there. If you want to post them I can look but no guaranty I can tell whats wrong. Also look at them and be sure there is no confidential info.
      If you make it idiot proof, somebody will build a better idiot.
    • Did sharing start working??????

      I guess that only confirms it didn't finish. They were probable still in ram. If it was mine I would reinstall and leave it for quite a while hoping it finished. You could also try alt-controle-F1 to F8 and see if you can find the console that is doing the install. Might be able to see what hangs there.
      If you make it idiot proof, somebody will build a better idiot.
    • donh' signature: If you make it idiot proof, somebody will build a better idiot.

      better idiot ---> innovator1


      After re-installing for the eleventy-first time (I think it was 5 total), it seems to be working.

      I simply had to let it sit after the install.

      OMV does state that it is finished and it is going to reboot and to remove the install media for boot up.

      It seems that after a minute or so of it sitting, I just pushed the reboot button on the computer.

      BIG MISTAKE! HUGE!!! (Julia Roberts, Pretty Woman, 1990)



      My infinite wisdom tells me that when it said it was done, it was done. Not so.

      It seems there are still scripts running that need to finish before it reboots.



      Anyway, If you would like to keep your idiot from shining, JUST LET IT SIT! It will reboot on its own!


      I didn't get the shares on windows right away after finishing the setup.

      Soooo....I was discouraged and went and watched television, then went to bed!

      The next morning....the magic network fairies had come along and sprinkled magic network share dust on my systems.

      And....the shares - including the OMV machine itself - were all present in windows explorer.

      I hope this helps some other impatient OMV installers in the future!
    • covex_sev wrote:

      it is not question. i have problem with not work samba too. the problem is not unique.
      Please start a thread and provide as much detail as you can. I assume you have done the steps in the first post of this thread. If you don't understand a step ask here. We have no idea what version of omv you are using or what you are trying to connect from.

      The better question you ask the better answer you might get.
      If you make it idiot proof, somebody will build a better idiot.
    • Not sure if relevant but here goes anyways:

      For Windows 10 users - Microsoft silently disabled SMB 1.0 in latest Win 10 patches (because of previous cryptolocking crap spreading that way)...

      I find it somewhat weird that Win 10 machine needs several attempts to "get it to work" when using only SMB 3.X (RDMA or Samba Direct).

      Which Samba is OMV 3.X using?

      When I reenable SMB 1.X support it works right away...

      P.S. (All of the previous instructions were applied)
      OMV erasmus 3.0.90 | omv-extras 3.4.29 | Xeon E3 1225 | 8GB ECC RAM | 2x3 TB WD Red | 1.5 TB WD Green | 1TB HGST
    • To see your version of samba or any other package for that matter. dpkg -l |grep samba


      Source Code

      1. ii samba 2:4.2.14+dfsg-0+deb8u9 amd64 SMB/CIFS file, print, and login server for Unix
      I assume debian would patch this if it didn't work with 10. I don't have win10 to test with.

      If you find a solution I will reference it in the first post.

      Thanks
      If you make it idiot proof, somebody will build a better idiot.
    • Users Online 1

      1 Guest