Communication Failure on all browsers except one

    • OMV 2.x

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Communication Failure on all browsers except one

      Hi I'm running OMV 2, after some upgrade I can login to my OMV GUI only from one browser (Chrome Win10), all other browsers have "Communication Failure" error. I don't know where to dig, can't find apache nor nginx logs.


      List of plugins

      Source Code

      1. root@tornadox-omv:/home/tornadox# dpkg -l | grep openm
      2. ii openmediavault 2.2.14 all Open network attached storage solution
      3. ii openmediavault-autoshutdown 1.0.8 all OpenMediaVault AutoShutdown Plugin
      4. ii openmediavault-backup 1.0.11 all backup plugin for OpenMediaVault.
      5. ii openmediavault-flashmemory 1.9.2 all folder2ram plugin for OpenMediaVault
      6. ii openmediavault-keyring 0.4 all GnuPG archive keys of the OpenMediaVault archive
      7. ii openmediavault-minidlna 1.1 all OpenMediaVault miniDLNA (DLNA server) plugin
      8. ii openmediavault-mpd 1.0.3 all OpenMediaVault MPD (Music Player Daemon) plugin
      9. ii openmediavault-netatalk 2.0 all OpenMediaVault netatalk (AppleTalk Protocol Suite) plugin
      10. ii openmediavault-omvextrasorg 2.13.9 all OMV-Extras.org Package Repositories for OpenMediaVault
      11. ii openmediavault-openvpnas 1.0.10 all OpenVPN Acess Server plugin for OpenMediaVault.
      12. ii openmediavault-plexmediaserver 1.0.15 all OpenMediaVault Plex Media Server plugin
      13. ii openmediavault-shairport 2.5.1 all OpenMediaVault shairport (AirPlay/RAOP receiver) plugin
      14. ii openmediavault-syncthing 1.9.2 all Syncthing plugin for OpenMediaVault.
      15. ii openmediavault-transmissionbt 1.4 all OpenMediaVault Transmission (BitTorrent client) plugin.
      16. ii openmediavault-virtualbox 1.3 all VirtualBox plugin for OpenMediaVault.
      17. ii openmediavault-webdav 2.0 all OpenMediaVault WebDAV plugin.
      18. ii openmediavault-wol 1.0.4 all OpenMediaVault WOL plugin
      Display All
      Main Server: OMV 3, Cooler Master Elite 120, Asrock E350M1, 8GB DDR3, 64GB SSD for OS, 2x4TB + 2x2TB - Seagate, 1x500GB HGST, 1x500GB WD.
      Additional Server: PCDuino3 Nano, OMV 3, ARM V7 Alwinner A20, 1GB DDR3, 300GB +160 GB old IDE Seagate Drives, running over wifi.
    • Hi

      Apache you do not need!
      Try using the IP address and see if you are on the same network?
      You may have to delete the Browser cache.
      forum-bpi.de Visit on and help us, The Germany Forum :thumbsup:
      github.com/Wolf2000Pi
      Banana Pi /Armbian 3.4.109 / Openmediavault 2.x
      Banana Pi /Armbian 4.11.5-sunxi / Openmediavault 3.0.xx (Test)
      Dell Inspiron One 2205 | Openmediavault 3.0.xx / Kernel 4.7 (Test)

      The post was edited 1 time, last by The Master ().

    • Wolf2000 wrote:

      Hi

      Apache you do not need!
      Try using the IP address and see if you are on the same network?
      You may have to delete the Browser cache.
      This setup is running with a router(OpenWRT) and switch, all in the same network 192.168.1.X
      Browser cache cleaning seems like an option, will try, thanks. Doesn't work.
      Main Server: OMV 3, Cooler Master Elite 120, Asrock E350M1, 8GB DDR3, 64GB SSD for OS, 2x4TB + 2x2TB - Seagate, 1x500GB HGST, 1x500GB WD.
      Additional Server: PCDuino3 Nano, OMV 3, ARM V7 Alwinner A20, 1GB DDR3, 300GB +160 GB old IDE Seagate Drives, running over wifi.

      The post was edited 1 time, last by tornadox ().

    • Anyone? Up!
      Main Server: OMV 3, Cooler Master Elite 120, Asrock E350M1, 8GB DDR3, 64GB SSD for OS, 2x4TB + 2x2TB - Seagate, 1x500GB HGST, 1x500GB WD.
      Additional Server: PCDuino3 Nano, OMV 3, ARM V7 Alwinner A20, 1GB DDR3, 300GB +160 GB old IDE Seagate Drives, running over wifi.
    • Seems like nobody want's to help with OMV 2, this is sad. Up!
      Main Server: OMV 3, Cooler Master Elite 120, Asrock E350M1, 8GB DDR3, 64GB SSD for OS, 2x4TB + 2x2TB - Seagate, 1x500GB HGST, 1x500GB WD.
      Additional Server: PCDuino3 Nano, OMV 3, ARM V7 Alwinner A20, 1GB DDR3, 300GB +160 GB old IDE Seagate Drives, running over wifi.
    • Still doesn't help,

      here is what happens when I run omv-engined -d -f


      Source Code

      1. Child process forked (pid=3692)
      2. Executing RPC (service=UserMgmt, method=authUser, params={"username":"admin","password":"Ah70W2Z2cDVa"}, context={"username":"admin","role":1,"_SERVER":{"SERVER_PROTOCOL":"HTTP\/1.1","GATEWAY_INTERFACE":"CGI\/1.1","SERVER_SOFTWARE":"nginx\/1.2.1","REMOTE_ADDR":"::ffff:192.168.1.216","REMOTE_PORT":"60732","SERVER_ADDR":"::ffff:192.168.1.101","SERVER_PORT":"80","SERVER_NAME":"openmediavault-webgui","HTTPS":"","REDIRECT_STATUS":"200","HTTP_HOST":"192.168.1.101","HTTP_ORIGIN":"http:\/\/192.168.1.101","HTTP_USER_AGENT":"Mozilla\/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_12_5) AppleWebKit\/603.2.4 (KHTML, like Gecko) Version\/10.1.1 Safari\/603.2.4","HTTP_CONTENT_TYPE":"application\/json","HTTP_REFERER":"http:\/\/192.168.1.101\/"}}) ...
      3. RPC response (service=UserMgmt, method=authUser): {"response":{"authenticated":true,"username":"admin"},"error":null}
      4. SIGCHLD received ...
      5. Child (pid=3692) terminated with exit code 0
      seems like password isn't sent to webgui
      Main Server: OMV 3, Cooler Master Elite 120, Asrock E350M1, 8GB DDR3, 64GB SSD for OS, 2x4TB + 2x2TB - Seagate, 1x500GB HGST, 1x500GB WD.
      Additional Server: PCDuino3 Nano, OMV 3, ARM V7 Alwinner A20, 1GB DDR3, 300GB +160 GB old IDE Seagate Drives, running over wifi.
    • Wolf2000 wrote:

      Hi

      omv-firstaid

      See point 3
      nope, did all of the omv-firstaid options, only one browser can open webgui(in private mode it also doesn't work), all others show communication failure,
      Main Server: OMV 3, Cooler Master Elite 120, Asrock E350M1, 8GB DDR3, 64GB SSD for OS, 2x4TB + 2x2TB - Seagate, 1x500GB HGST, 1x500GB WD.
      Additional Server: PCDuino3 Nano, OMV 3, ARM V7 Alwinner A20, 1GB DDR3, 300GB +160 GB old IDE Seagate Drives, running over wifi.
    • Here's part of history, none of this helped.


      Source Code

      1. 456 apt-get clean
      2. 457 rm -fv /var/lib/lists/packages.omv-extras.org_*
      3. 458 apt-get update
      4. 459 dpkg -l
      5. 461 apt-get remove openmediavault-omvextrasorg
      6. 462 wget http://omv-extras.org/openmediavault-omvextrasorg_latest_all.deb
      7. 463 dpkg -i openmediavault-omvextrasorg_latest_all.deb
      8. 464 apt-get update
      9. 466 omv-engined -df
      10. 467 useradd --groups users testuser
      11. 468 passwd testuser
      12. 469 omv-mkconf nginx
      13. 470 monit stop omv-engined
      14. 471 omv-engined -d -f
      15. 483 omv-mkconf nginx
      16. 484 omv-mkconf php5fpm
      17. 485 service nginx restart
      18. 486 service php5-fpm restart
      19. 487 shutdown -r now
      20. 488 omv-engined -d -f
      21. 489 apt-get install --reinstall openmediavault
      22. 495 apt-get install --reinstall php5-fpm
      23. 496 shutdown -r now
      Display All
      I've tried various solution, but still none helps.


      This is from a successful login

      Display Spoiler

      webserver
      zeroconf
      Child process forked (pid=15526)
      Executing RPC (service=UserMgmt, method=authUser, params={"username":"admin","password":"Ah70W2Z2cDVa"}, context={"username":"admin","role":1,"_SERVER":{"SERVER_PROTOCOL":"HTTP\/1.1","GATEWAY_INTERFACE":"CGI\/1.1","SERVER_SOFTWARE":"nginx\/1.2.1","REMOTE_ADDR":"::ffff:192.168.1.200","REMOTE_PORT":"3091","SERVER_ADDR":"::ffff:192.168.1.101","SERVER_PORT":"80","SERVER_NAME":"openmediavault-webgui","HTTPS":"","REDIRECT_STATUS":"200","HTTP_HOST":"192.168.1.101","HTTP_ORIGIN":"http:\/\/192.168.1.101","HTTP_USER_AGENT":"Mozilla\/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit\/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome\/60.0.3112.90 Safari\/537.36","HTTP_CONTENT_TYPE":"application\/json","HTTP_REFERER":"http:\/\/192.168.1.101\/"}}) ...
      RPC response (service=UserMgmt, method=authUser): {"response":{"authenticated":true,"username":"admin"},"error":null}
      SIGCHLD received ...
      Child (pid=15526) terminated with exit code 0
      Child process forked (pid=15530)
      Executing RPC (service=VirtualBox, method=getMachines, params={"start":0,"limit":25,"sortfield":null,"sortdir":null}, context={"username":"admin","role":1}) ...
      Child process forked (pid=15535)
      Child process forked (pid=15536)
      Child process forked (pid=15537)
      Executing RPC (service=Config, method=isDirty, params=null, context={"username":"admin","role":1}) ...
      RPC response (service=Config, method=isDirty): {"response":false,"error":null}
      SIGCHLD received ...
      Child (pid=15535) terminated with exit code 0
      Executing RPC (service=Services, method=getStatus, params=[], context={"username":"admin","role":1}) ...
      Executing RPC (service=VirtualBox, method=getSettings, params=null, context={"username":"admin","role":1}) ...
      RPC response (service=VirtualBox, method=getSettings): {"response":{"enable":true,"machines.sharedfolderref":"2f97ca57-c5cb-440b-8da4-1b0ade5f29a6","enable_advanced":true,"show_tab":true},"error":null}
      Child process forked (pid=15538)
      Executing RPC (service=System, method=getInformation, params=[], context={"username":"admin","role":1}) ...
      SIGCHLD received ...
      Child (pid=15537) terminated with exit code 0
      RPC response (service=VirtualBox, method=getMachines): {"response":{"total":4,"data":[{"uuid":"8aea4676-c3f8-4796-badd-6cf1e1bce136","name":"omv","state":"PoweredOff","startupMode":"manual","OSTypeId":"Debian_64","sessionState":"Unlocked"},{"uuid":"95c6fb56-9226-45ee-bcde-e56ee5a1e7cc","name":"Windows 7","state":"PoweredOff","startupMode":"manual","OSTypeId":"Windows7","sessionState":"Unlocked"},{"uuid":"8ec294a9-186b-43eb-b9b0-fc13df32d2d5","name":"Ubuntu-Compile-box","state":"PoweredOff","startupMode":"","OSTypeId":"Ubuntu_64","sessionState":"Unlocked"},{"uuid":"4be50057-6c89-4b5f-83a5-9cdee0827030","name":"windows XP","state":"PoweredOff","startupMode":"manual","OSTypeId":"WindowsXP","sessionState":"Unlocked"}]},"error":null}
      SIGCHLD received ...
      Child (pid=15530) terminated with exit code 0
      RPC response (service=Services, method=getStatus): {"response":{"total":17,"data":[{"name":"afp","title":"Apple Filing","enabled":true,"running":true},{"name":"autoshutdown","title":"AutoShutdown","enabled":true,"running":true},{"name":"ftp","title":"FTP","enabled":false,"running":false},{"name":"minidlna","title":"MiniDLNA","enabled":true,"running":true},{"name":"mpd","title":"MPD","enabled":true,"running":true},{"name":"nfs","title":"NFS","enabled":false,"running":false},{"name":"openvpnas","title":"OpenVPN AS","enabled":true,"running":true},{"name":"PlexMediaServer","title":"PlexMediaServer","enabled":true,"running":true},{"name":"rsyncd","title":"RSync server","enabled":false,"running":false},{"name":"samba","title":"SMB\/CIFS","enabled":true,"running":true},{"name":"shairport","title":"Shairport","enabled":true,"running":true},{"name":"snmp","title":"SNMP","enabled":false,"running":false},{"name":"ssh","title":"SSH","enabled":true,"running":true},{"name":"Syncthing","title":"Syncthing","enabled":true,"running":true},{"name":"tftp","title":"TFTP","enabled":false,"running":false},{"name":"transmissionbt","title":"BitTorrent","enabled":true,"running":true},{"name":"virtualbox","title":"VirtualBox WebService","enabled":true,"running":true}]},"error":null}
      SIGCHLD received ...
      Child (pid=15536) terminated with exit code 0
      RPC response (service=System, method=getInformation): {"response":[{"name":"Hostname","value":"tornadox-omv.lan","type":"string","index":0},{"name":"Version","value":"2.2.14 (Stone burner)","type":"string","index":1},{"name":"Processor","value":"AMD E-350D APU with Radeon(tm) HD Graphics","type":"string","index":2},{"name":"Kernel","value":"Linux 3.2.0-4-amd64","type":"string","index":3},{"name":"System time","value":"\u043f\u0442, 11-\u0441\u0435\u0440-2017 14:00:31 +0300","type":"string","index":4},{"name":"Uptime","value":"0 days 1 hour 5 minutes 24 seconds","type":"string","index":5},{"name":"Load average","value":"1.07, 0.85, 0.92","type":"string","index":6},{"name":"CPU usage","value":{"text":"52%","value":52.763819095477},"type":"progress","index":7},{"name":"Memory usage","value":{"text":"10% of 7.72 GiB","value":10},"type":"progress","index":8}],"error":null}
      SIGCHLD received ...
      Child (pid=15538) terminated with exit code 0

      ^CSIGINT received ...
      Main Server: OMV 3, Cooler Master Elite 120, Asrock E350M1, 8GB DDR3, 64GB SSD for OS, 2x4TB + 2x2TB - Seagate, 1x500GB HGST, 1x500GB WD.
      Additional Server: PCDuino3 Nano, OMV 3, ARM V7 Alwinner A20, 1GB DDR3, 300GB +160 GB old IDE Seagate Drives, running over wifi.
    • 2.2.14 (Stone burner)
      Linux 3.2.0-4-amd64
      asrock.com/mb/amd/e350m1/
      8gb RAM, 2x2Tb + 2x4Tb + 0.5Tb + 64Gb SSD (system)

      I've made a backup and tried to upgrade to OMV 3, but it didn't work. I would make a reinstall to OMV 3, but with saving all of the data of the plugins. Can't find a good guide.
      Main Server: OMV 3, Cooler Master Elite 120, Asrock E350M1, 8GB DDR3, 64GB SSD for OS, 2x4TB + 2x2TB - Seagate, 1x500GB HGST, 1x500GB WD.
      Additional Server: PCDuino3 Nano, OMV 3, ARM V7 Alwinner A20, 1GB DDR3, 300GB +160 GB old IDE Seagate Drives, running over wifi.

      The post was edited 1 time, last by tornadox ().

    • I'm looking at an option to reinstall to OMV 3, do you know a good guide to save all settings?
      Main Server: OMV 3, Cooler Master Elite 120, Asrock E350M1, 8GB DDR3, 64GB SSD for OS, 2x4TB + 2x2TB - Seagate, 1x500GB HGST, 1x500GB WD.
      Additional Server: PCDuino3 Nano, OMV 3, ARM V7 Alwinner A20, 1GB DDR3, 300GB +160 GB old IDE Seagate Drives, running over wifi.
    • Although there is the config.xml but you can not rely on it and there are also problems.
      I do it so I make myself screenshot of the most important things that is the only good solution.
      Otherwise it is just a basement
      Sorry my English is Google
      forum-bpi.de Visit on and help us, The Germany Forum :thumbsup:
      github.com/Wolf2000Pi
      Banana Pi /Armbian 3.4.109 / Openmediavault 2.x
      Banana Pi /Armbian 4.11.5-sunxi / Openmediavault 3.0.xx (Test)
      Dell Inspiron One 2205 | Openmediavault 3.0.xx / Kernel 4.7 (Test)
    • I use
      Apple Filling for MacOS backups,
      PLEX, SMB shares, DLNA, Syncthing, virtualbox, but I think those can be run in containers
      Autoshutdown is quite important, I like how the NAS shuts down if there is no activity
      Images
      • omv.PNG

        67.77 kB, 1,097×951, viewed 20 times
      Main Server: OMV 3, Cooler Master Elite 120, Asrock E350M1, 8GB DDR3, 64GB SSD for OS, 2x4TB + 2x2TB - Seagate, 1x500GB HGST, 1x500GB WD.
      Additional Server: PCDuino3 Nano, OMV 3, ARM V7 Alwinner A20, 1GB DDR3, 300GB +160 GB old IDE Seagate Drives, running over wifi.