Anacron won't fully run with Autoshutdown installed

    • OMV 3.x

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Anacron won't fully run with Autoshutdown instaled

      New

      Hello everyone. I've been struggling with this issue for a while now and I seem to be stuck. Anyway, about the 7 months ago, my cron jobs stopped executing for no apparent reason (and I'm guessing the Update Management is part of this because I now have to manually execute to check for updates). I have Autoshutdown installed and running. Every morning, a PC on my network will wake up the NAS to do about 10 minutes of work and then Autoshutdown will put the NAS to sleep about 20 minutes later. Looking at the syslog, it appears that Anacron starts at the last second right when Autoshutdown is issuing the suspend command. Anacron updates the timestamps but never actually executes. Is there a way to get Anacron to start shortly after OMV wakes up? I tried messing with the delay, but that doesn't seem to help.

      The following is a snippet of the syslog:
      Aug 12 06:00:16 nas logger: autoshutdown[19985]: INFO: ' No active hosts or processes within network range, 0 cycles until shutdown...'
      Aug 12 06:00:16 nas - : autoshutdown [19985]: INFO: Shutdown issued: 'pm-suspend'
      Aug 12 06:00:16 nas autoshutdown.sh[19985]: - : autoshutdown [19985]: INFO: Shutdown issued: 'pm-suspend'
      Aug 12 06:00:16 nas logger: autoshutdown[19985]: INFO: ' Shutdown issued: 'pm-suspend''
      Aug 12 06:00:16 nas logger: autoshutdown[19985]: INFO: ' '
      Aug 12 06:00:16 nas logger: autoshutdown[19985]: INFO: ' '
      Aug 12 06:00:17 nas systemd[1]: Starting Run anacron jobs...
      Aug 12 06:00:17 nas systemd[1]: Started Run anacron jobs.
      Aug 12 06:00:17 nas anacron[26800]: Anacron 2.3 started on 2017-08-12
      Aug 12 06:00:17 nas anacron[26800]: Will run job `cron.daily' in 0 min.
      Aug 12 06:00:17 nas anacron[26800]: Will run job `cron.weekly' in 2 min.
      Aug 12 06:00:17 nas anacron[26800]: Jobs will be executed sequentially
      Aug 12 06:00:17 nas anacron[26800]: Job `cron.daily' started
      Aug 12 06:00:17 nas anacron[26807]: Updated timestamp for job `cron.daily' to 2017-08-12
      Aug 12 06:00:17 nas systemd[1]: Stopping Run anacron jobs...
      Aug 12 06:00:17 nas systemd[1]: Stopped Run anacron jobs.
      Aug 12 06:00:18 nas autoshutdown [26972]: hibernate/suspend: autoshutdown-script stop from /etc/pm/sleep.d/autoshutdown-restart

      If I disable Autoshutdown and let the NAS stay on 24/7, then the jobs run as expected.

      Any guidance on how to resolve this would greatly be appreciated.

      Thanks.
      OMV 3.0.86 (Erasmus)
      Supermicro MBD-X9SPV-M4-3UE-O MB
      8GB Supermicro ECC RAM
      1 - Patriot 32GB SSD
      2 - Seagate 4TB (RAID 0)

      Post by cabrio_leo ().

      This post was deleted by the author themselves ().