UrBackup Plugin not installing in version 3.0.89

    • OMV 3.x

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • This is what it has. It looks like the same example above except I'm in the US.
      #


      # deb cdrom:[Debian GNU/Linux 8 _Jessie_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20161229-12:48]/ jessie contrib main non-free


      #deb cdrom:[Debian GNU/Linux 8 _Jessie_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20161229-12:48]/ jessie contrib main non-free


      deb ftp.us.debian.org/debian/ jessie main
      deb-src ftp.us.debian.org/debian/ jessie main


      deb security.debian.org/ jessie/updates main contrib non-free
      deb-src security.debian.org/ jessie/updates main contrib non-free


      # jessie-updates, previously known as 'volatile'
      deb ftp.us.debian.org/debian/ jessie-updates main contrib non-free
      deb-src ftp.us.debian.org/debian/ jessie-updates main contrib non-free

      The post was edited 1 time, last by Jaime ().

    • I opened a terminal under winscp and ran that. I'm still not used to login into the nas command prompt so bear with me. If this is not correct let me know. This is what I got from here.

      /etc/apt$ apt-cache policy urbackup-server sqlite3
      urbackup-server:
      Installed: (none)
      Candidate: 2.1.19.1764-1
      Version table:
      2.1.19.1764-1 0
      500 dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/erasmus/ jessie/main amd64 Packages
      2.0.38.1655-1 0
      500 dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/erasmus/ jessie/main amd64 Packages
      2.0.36.1628-1 0
      500 dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/erasmus/ jessie/main amd64 Packages
      sqlite3:
      Installed: (none)
      Candidate: 3.8.7.1-1+deb8u2
      Version table:
      3.16.2-3~bpo8+1 0
      100 httpredir.debian.org/debian/ jessie-backports/main amd64 Packages
      3.8.7.1-1+deb8u2 0
      500 ftp.us.debian.org/debian/ jessie/main amd64 Packages
      3.8.7.1-1+deb8u1 0
      500 security.debian.org/ jessie/updates/main amd64 Packages
    • Jaime wrote:

      No luck yet.
      Go to the System Information -> Report and download the report. Attach that to a post.
      omv 4.0.11 arrakis | 64 bit | 4.13 backports kernel | omvextrasorg 4.1.0
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github.com/OpenMediaVault-Plugin-Developers

      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • Looks like you had a desktop environment installed. There are so many packages installed that something must have conflicting versions needed.
      omv 4.0.11 arrakis | 64 bit | 4.13 backports kernel | omvextrasorg 4.1.0
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github.com/OpenMediaVault-Plugin-Developers

      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • I haven't tried to install any of the desktop environments myself, but there were quite a few updates that came through so I just updated omv. All I did was uninstall the urbackup before so I couldn't tell you what changed and now I was just trying to install it again through the plugins as usual, after all these updates of course. It's no big deal but I just thought I let you guys know. I guess I learned my lesson not to just update this all willy nilly. LOL. Well I don't mind trying some things and letting you guys know if something is acting funky. Thanks for checking it though.
    • I'm sure you could do a few things manually but I would suggest to just wait until the next omv update or updates since that's what seem to have changed this for me. I may be wrong but you never know. I'm only suggesting that since I don't manually change anything on the system individually and just use the plugins and updates on it.
    • Jaime wrote:

      I'm sure you could do a few things manually but I would suggest to just wait until the next omv update or updates since that's what seem to have changed this for me. I may be wrong but you never know. I'm only suggesting that since I don't manually change anything on the system individually and just use the plugins and updates on it.
      I need to test this but I'm not sure how the plugin would be fixed to fix this issue.
      omv 4.0.11 arrakis | 64 bit | 4.13 backports kernel | omvextrasorg 4.1.0
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github.com/OpenMediaVault-Plugin-Developers

      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • No, what I meant by this was that it's probably something else that got updated like you mentioned earlier that may have caused the plugin not work. Hence the reason I suggested he wait to see if anything changes later on on the regular updates. I think right before I made the updates I saw a bunch of backport updates. I can't remember now, but I know there were quite a few. Apparently I'm not the only one having the problem though so there may be something else causing that and I can only think about the updates I did.
    • Jaime wrote:

      Apparently I'm not the only one having the problem though so there may be something else causing that and I can only think about the updates I did.
      I just tested on a fresh OMV 3.x install that was fully updated with only omv-extras installed. It worked fine. Here is the output:


      Source Code

      1. root@omv3master:~# apt-cache policy openmediavault-urbackup-server
      2. openmediavault-urbackup-server:
      3. Installed: (none)
      4. Candidate: 3.0
      5. Version table:
      6. 3.0 0
      7. 500 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/erasmus/ jessie/main amd64 Packages
      8. root@omv3master:~# apt-get install openmediavault-urbackup-server
      9. Reading package lists... Done
      10. Building dependency tree
      11. Reading state information... Done
      12. The following extra packages will be installed:
      13. libcrypto++9 libcurl3 sqlite3 urbackup-server
      14. Suggested packages:
      15. sqlite3-doc
      16. Recommended packages:
      17. libguestfs-tools qemu-utils
      18. The following NEW packages will be installed:
      19. libcrypto++9 libcurl3 openmediavault-urbackup-server sqlite3 urbackup-server
      20. 0 upgraded, 5 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.
      21. Need to get 4,201 kB of archives.
      22. After this operation, 15.9 MB of additional disk space will be used.
      23. Do you want to continue? [Y/n] y
      24. Get:1 http://security.debian.org/ jessie/updates/main libcurl3 amd64 7.38.0-4+deb8u6 [260 kB]
      25. Get:2 http://debian.mirrors.tds.net/debian/ jessie/main libcrypto++9 amd64 5.6.1-6+deb8u3 [876 kB]
      26. Get:3 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/erasmus/ jessie/main urbackup-server amd64 2.1.19.1764-1 [2,957 kB]
      27. Get:4 http://debian.mirrors.tds.net/debian/ jessie/main sqlite3 amd64 3.8.7.1-1+deb8u2 [101 kB]
      28. Get:5 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/erasmus/ jessie/main openmediavault-urbackup-server all 3.0 [7,120 B]
      29. Fetched 4,201 kB in 2s (1,794 kB/s)
      30. Preconfiguring packages ...
      31. Selecting previously unselected package libcurl3:amd64.
      32. (Reading database ... 39067 files and directories currently installed.)
      33. Preparing to unpack .../libcurl3_7.38.0-4+deb8u6_amd64.deb ...
      34. Unpacking libcurl3:amd64 (7.38.0-4+deb8u6) ...
      35. Selecting previously unselected package libcrypto++9.
      36. Preparing to unpack .../libcrypto++9_5.6.1-6+deb8u3_amd64.deb ...
      37. Unpacking libcrypto++9 (5.6.1-6+deb8u3) ...
      38. Selecting previously unselected package sqlite3.
      39. Preparing to unpack .../sqlite3_3.8.7.1-1+deb8u2_amd64.deb ...
      40. Unpacking sqlite3 (3.8.7.1-1+deb8u2) ...
      41. Selecting previously unselected package urbackup-server.
      42. Preparing to unpack .../urbackup-server_2.1.19.1764-1_amd64.deb ...
      43. Unpacking urbackup-server (2.1.19.1764-1) ...
      44. Selecting previously unselected package openmediavault-urbackup-server.
      45. Preparing to unpack .../openmediavault-urbackup-server_3.0_all.deb ...
      46. Unpacking openmediavault-urbackup-server (3.0) ...
      47. Processing triggers for man-db (2.7.0.2-5) ...
      48. Processing triggers for systemd (215-17+deb8u7) ...
      49. Processing triggers for openmediavault (3.0.89) ...
      50. Restarting engine daemon ...
      51. Setting up libcurl3:amd64 (7.38.0-4+deb8u6) ...
      52. Setting up libcrypto++9 (5.6.1-6+deb8u3) ...
      53. Setting up sqlite3 (3.8.7.1-1+deb8u2) ...
      54. Setting up urbackup-server (2.1.19.1764-1) ...
      55. Setting up openmediavault-urbackup-server (3.0) ...
      56. Processing triggers for libc-bin (2.19-18+deb8u10) ...
      57. Processing triggers for systemd (215-17+deb8u7) ...
      58. Processing triggers for openmediavault (3.0.89) ...
      59. Updating locale files ...
      60. Updating file permissions ...
      61. Purging internal cache ...
      62. Restarting engine daemon ...
      Display All
      I even installed all of the same plugins as your system after this without issues. This tells me that something that you and others have installed is installing a conflicting version of an unknown package. You still have over 200 more packages installed on your system than my test system with the same plugins. All I can think is that you must have installed something outside of OMV which is causing the issue.
      omv 4.0.11 arrakis | 64 bit | 4.13 backports kernel | omvextrasorg 4.1.0
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github.com/OpenMediaVault-Plugin-Developers

      Please don't PM for support... Too many PMs!