Webgui destroyed after some modifications in etc/nginx

    • OMV 3.x

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Webgui destroyed after some modifications in etc/nginx

      Hello OMV Forum,

      i am new in Forum, but using omv since 3 years.
      In 2017 i changed to omv 3, because i wanted to use owncloud on the nas too. This worked fine, but i wanted do edit the nginx conf in a way, that i will be redicted to omv webgui or owncloud, depedent on the entered host address.

      Now i have changed many files, and can't Access the webgui anymore, but can't find the Problem in the conf files.

      Whats mysterious on port 80 and 443 there is nothing listen.

      Apache is stopped
      nginx is running without error

      Service Openmediavault-engined is running

      Service Openmediavault always Show me, that this Service does not exist (unknown filename).

      Can anyone help me, to find the reason. Or can someone post the conf files for nginx?

      thanks
    • You can regenerate the configuration via

      Shell-Script

      1. # omv-mkconf nginx
      Absolutely no support through PM!

      I must not fear.
      Fear is the mind-killer.
      Fear is the little-death that brings total obliteration.
      I will face my fear.
      I will permit it to pass over me and through me.
      And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
      Where the fear has gone there will be nothing.
      Only I will remain.

      Litany against fear by Bene Gesserit
    • Hello,

      thanks for your fast help.
      I recreated configuration with omv-mkconf nginx, but i can't Access the webgui.

      When i enter netstat -tulpn, no Service is listen on port 80 or port 443, but in etc/nginx config files, omv should listen on 80 and 443. What is wrong on my System?

      Feb 20 14:18:00 dznspeicher monit[21582]: socket_create: Could not create socket -- Connection refused
      Feb 20 14:18:00 dznspeicher monit[21582]: 'nginx' failed, cannot open a connection to INET[127.0.0.1:4433] via TCPSSL
      Feb 20 14:18:00 dznspeicher monit[21582]: Socket error -- Connection refused
      Feb 20 14:18:00 dznspeicher monit[21582]: socket_create: Could not create socket -- Connection refused
      Feb 20 14:18:00 dznspeicher monit[21582]: 'nginx' failed, cannot open a connection to INET[127.0.0.1:8089] via TCP
      Feb 20 14:18:30 dznspeicher monit[21582]: 'nginx' process PID changed from 4818 to 4837

      Thanks

      The post was edited 2 times, last by zessi001 ().

    • Is there any more information available which file is not found?
      Absolutely no support through PM!

      I must not fear.
      Fear is the mind-killer.
      Fear is the little-death that brings total obliteration.
      I will face my fear.
      I will permit it to pass over me and through me.
      And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
      Where the fear has gone there will be nothing.
      Only I will remain.

      Litany against fear by Bene Gesserit
    • After reinstalling omv-extras with apt, the error "file not found" is fixed.
      But my Problem is, that nginx cant listen on omv ports. Its not important, what port i use, nginx is not listen on them.
      monit Shows me the following:

      Feb 20 14:18:00 dznspeicher monit[21582]: socket_create: Could not create socket -- Connection refused
      Feb 20 14:18:00 dznspeicher monit[21582]: 'nginx' failed, cannot open a connection to INET[127.0.0.1:4433] via TCPSSL
      Feb 20 14:18:00 dznspeicher monit[21582]: Socket error -- Connection refused
      Feb 20 14:18:00 dznspeicher monit[21582]: socket_create: Could not create socket -- Connection refused
      Feb 20 14:18:00 dznspeicher monit[21582]: 'nginx' failed, cannot open a connection to INET[127.0.0.1:8089] via TCP
      Feb 20 14:18:30 dznspeicher monit[21582]: 'nginx' process PID changed from 4818 to 4837

      Is there anything i can do, to get more Information, where the Problem is located?

      thanks and best regards
    • The problem seems to be nginx is not running. What is the output of


      Shell-Script

      1. # systemctl status nginx
      Any information in the syslog and nginx log files?
      Absolutely no support through PM!

      I must not fear.
      Fear is the mind-killer.
      Fear is the little-death that brings total obliteration.
      I will face my fear.
      I will permit it to pass over me and through me.
      And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
      Where the fear has gone there will be nothing.
      Only I will remain.

      Litany against fear by Bene Gesserit
    • Hi votdev,

      thanks for your help.
      Seems nginx is running well.

      Display Spoiler

      systemctl status nginx -l
      ● nginx.service - A high performance web server and a reverse proxy server
      Loaded: loaded (/lib/systemd/system/nginx.service; enabled)
      Active: active (running) since Mi 2018-02-21 06:48:11 CET; 28s ago
      Process: 2742 ExecStop=/sbin/start-stop-daemon --quiet --stop --retry QUIT/5 --pidfile /run/nginx.pid (code=exited, status=0/SUCCESS)
      Process: 2748 ExecStart=/usr/sbin/nginx -g daemon on; master_process on; (code=exited, status=0/SUCCESS)
      Process: 2746 ExecStartPre=/usr/sbin/nginx -t -q -g daemon on; master_process on; (code=exited, status=0/SUCCESS)
      Main PID: 2750 (nginx)
      CGroup: /system.slice/nginx.service
      ├─2750 nginx: master process /usr/sbin/nginx -g daemon on; master_process on
      ├─2751 nginx: worker process
      ├─2752 nginx: worker process
      ├─2753 nginx: worker process
      └─2754 nginx: worker process
      Feb 21 06:48:11 dznspeicher systemd[1]: Started A high performance web server and a reverse proxy Server.



      When i start Apache Service, why i cant see the omv Default page as after Installation? I always see a index.nginx-debian.html listing. Possibly this is same Problem?

      thanks and regards
    • Hello votdev,

      i tried some omv commands and omv-mkwebjs Returns the following.

      PHP Warning: require_once(openmediavault/htmlpage.inc): failed to open stream: No such file or directory in - on line 3
      PHP Fatal error: require_once(): Failed opening required 'openmediavault/htmlpage.inc' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in - on line 3
      Can't open 'Warning:': Datei oder Verzeichnis nicht gefunden at /usr/sbin/omv-jsminify line 48.

      Is this quiet normal or is there something missing?

      thanks and best regards
    • zessi001 wrote:

      i tried some omv commands and omv-mkwebjs Returns the following.
      This command is useless and not used by OMV. I should remove it from.
      Absolutely no support through PM!

      I must not fear.
      Fear is the mind-killer.
      Fear is the little-death that brings total obliteration.
      I will face my fear.
      I will permit it to pass over me and through me.
      And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
      Where the fear has gone there will be nothing.
      Only I will remain.

      Litany against fear by Bene Gesserit