openmediavault-backup 3.9 fails with message: Failed to execute command

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • openmediavault-backup 3.9 fails with message: Failed to execute command

      openmediavault-backup fails with message: Failed to execute command
      just put an shared folder and got that error.
      Am I doing something wrong?
      Using version 3.9 of the plugin.
      Thanks in advance.

      Display Spoiler
      Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; omv-mkconf backup 2>&1': sending incremental file list home/deluge-daemon/.config/deluge/state/ home/deluge-daemon/.config/deluge/state/torrents.fastresume home/deluge-daemon/.config/deluge/state/torrents.state var/cache/openmediavault/archives/ var/cache/openmediavault/archives/Packages var/lib/unifi/db/ace.0 var/lib/unifi/db/ace_stat.0 var/lib/unifi/db/ace_stat.ns var/opt/sickbeard/Logs/sickrage.log sent 55,049,393 bytes received 8,846 bytes 2,685,767.76 bytes/sec total size is 3,194,546,655 speedup is 58.02 Root drive: /dev/mmcblk0p dd: failed to open '/dev/mmcblk0p' : No such file or directory

      Show details:

      Error #0: exception 'OMV\ExecException' with message 'Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; omv-mkconf backup 2>&1': sending incremental file list home/deluge-daemon/.config/deluge/state/ home/deluge-daemon/.config/deluge/state/torrents.fastresume home/deluge-daemon/.config/deluge/state/torrents.state var/cache/openmediavault/archives/ var/cache/openmediavault/archives/Packages var/lib/unifi/db/ace.0 var/lib/unifi/db/ace_stat.0 var/lib/unifi/db/ace_stat.ns var/opt/sickbeard/Logs/sickrage.log sent 55,049,393 bytes received 8,846 bytes 2,685,767.76 bytes/sec total size is 3,194,546,655 speedup is 58.02 Root drive: /dev/mmcblk0p dd: failed to open '/dev/mmcblk0p' : No such file or directory' in /usr/share/openmediavault/engined/rpc/backup.inc:72 Stack trace: #0 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(528): OMVRpcServiceBackup->{closure}('/tmp/bgstatusyK...', '/tmp/bgoutputbG...') #1 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/backup.inc(75): OMV\Rpc\ServiceAbstract->execBgProc(Object(Closure)) #2 [internal function]: OMVRpcServiceBackup->doBackup(NULL, Array) #3 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(124): call_user_func_array(Array, Array) #4 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('doBackup', NULL, Array) #5 /usr/sbin/omv-engined(536): OMV\Rpc\Rpc::call('Backup', 'doBackup', NULL, Array, 1) #6 {main}


      blkid reports:
      Display Spoiler
      /dev/mmcblk0p1: UUID="cd9bebc4-a674-45e5-a7fa-9f7c5c466a84" TYPE="ext4" PARTUUID="844ddb18-01"
      /dev/sda: UUID="ITL1fN-eKjx-v53J-49pM-C3Gp-XKCZ-hAToQf" TYPE="LVM2_member"
      /dev/mapper/Helios4VolumeGroup-Helios4LogicalVolume: LABEL="Helios4FS" UUID="d6997057-e4a0-4e92-95bf-0e04e9f3eeb0" TYPE="ext4"
      /dev/zram0: UUID="2d0ff208-093c-4094-8c6c-02835cce65ce" TYPE="swap"
      /dev/zram1: UUID="1c033475-2089-4e25-b40c-6c8c791e18f5" TYPE="swap"
      /dev/mmcblk0: PTUUID="844ddb18" PTTYPE="dos"
      /dev/mmcblk0p2: PARTUUID="844ddb18-02"
    • Same error here, plugin 3.9, OMV 3.0.92, Raspberry Pi.

      blkid
      Display Spoiler

      /dev/mmcblk0p1: LABEL="boot" UUID="CE83-8CE1" TYPE="vfat" PARTUUID="c5ac05a5-01"
      /dev/mmcblk0p2: UUID="ae708a4d-982a-4a20-965c-01ec7e1f32b3" TYPE="ext4" PARTUUID="c5ac05a5-02"
      /dev/sda1: LABEL="NASdrive" UUID="4543c7e3-17ed-4011-a7f8-4cd950bfe6df" TYPE="ext4" PARTUUID="1782c679-f0c5-441f-a122-7683103a1806"
      /dev/zram0: UUID="0810a3b3-3dee-4dc4-9b7e-0dd5c9dad049" TYPE="swap"
      /dev/zram1: UUID="97927159-7229-47c4-bd6d-a915cfe80fcb" TYPE="swap"
      /dev/zram2: UUID="35706d52-a02b-4920-905f-3a646ffcbf26" TYPE="swap"
      /dev/zram3: UUID="22ce5a84-3517-49f4-be98-108de8c6d0fd" TYPE="swap"
      /dev/mmcblk0: PTUUID="c5ac05a5" PTTYPE="dos"
    • It is detecting the root drive incorrectly (only removes the last digit instead of the last two digits). change the root device field in the plugin to /dev/mmcblk0 until I can fix it.
      omv 4.1.15 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!