Not able to create raid

    • OMV 4.x
    • Not able to create raid

      Hi,
      Just installed 4 new disks in my nas.
      Im not able to create a filesystem on two of the disks. But they show up under "Disks"
      I want to create a raid configuration..
      Can anyone help me out?

      Thanks in advance
      Images
      • Screen Shot 2018-03-31 at 16.51.40.png

        812.69 kB, 2,560×1,600, viewed 370 times
      • Screen Shot 2018-03-31 at 16.51.48.png

        821.96 kB, 2,560×1,600, viewed 321 times
      • Screen Shot 2018-03-31 at 16.51.56.png

        770.98 kB, 2,560×1,600, viewed 324 times
      • Screen Shot 2018-03-31 at 16.52.09.png

        814.2 kB, 2,560×1,600, viewed 301 times
    • The disks that don't show up have filesystems on them. They need to be wiped.

      On a side note, remember raid isn't backup.
      omv 4.1.15 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • ryecoaaron wrote:

      The disks that don't show up have filesystems on them. They need to be wiped.

      On a side note, remember raid isn't backup.
      When Im trying to wipe the disk I get the error message in the attachment.

      Also if I do mkfs.ext4 /dev/sdb then I get "/dev/sdb contains a zfs_member file system. Proceed anyway? (y,N)"
      It still not showing up under filesystem.
      Images
      • Screen Shot 2018-04-01 at 11.53.29.png

        725.58 kB, 2,560×1,600, viewed 282 times
    • Try:

      wipefs -a /dev/sdb
      dd if=/dev/zero of=/dev/sdb bs=1M count=100

      If you are trying to create a raid array, you don't format each disk. You create the array in the raid tab and then create the filesystem on the array from the filesystems tab.
      omv 4.1.15 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • macom wrote:

      either in
      /srv/
      or
      /sharedfolders/
      On OMV4 this folder is created and contains links to each share you created
      Thanks,
      This is totally diffrent error but, I've added this -p 81:81 -p 5000:5000 \ to the docker container and when I go to 192.168.x.x:80 or :5000 I get "unable to connect." in my browser? how come. I want to access the webgui.

      The config:

      Source Code

      1. sudo docker create --name=rutorrent \
      2. --restart=always \
      3. -v /home/docker/rutorrent/config:/config \
      4. -v /sharedfolders/media/downloads:/downloads \
      5. -e PGID=1001 -e PUID=1001 \
      6. -e TZ=Europe/London \
      7. -p 81:81 -p 5000:5000 \
      8. -p 61318:61318 -p 61318:61318/udp \
      9. linuxserver/rutorrent