/srv/dev-disk....is not a mountpoint

    • OMV 4.x
    • Upgrade 3.x -> 4.x

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • /srv/dev-disk....is not a mountpoint

      After upgrade from 3.x to 4.x one filesystem of my nas is not mounted.
      This is a part of the syslog:

      May 13 21:36:38 nas monit[898]: 'mountpoint_srv_dev-disk-by-label-NasPool' status failed (1) -- /srv/dev-disk-by-label-NasPool is not a mountpoint
      May 13 21:37:00 nas systemd[1]: dev-disk-by\x2dlabel-NasPool.device: Job dev-disk-by\x2dlabel-NasPool.device/start timed out.
      May 13 21:37:00 nas systemd[1]: Timed out waiting for device dev-disk-by\x2dlabel-NasPool.device.
      May 13 21:37:00 nas systemd[1]: Dependency failed for /srv/dev-disk-by-label-NasPool.
      May 13 21:37:00 nas systemd[1]: srv-dev\x2ddisk\x2dby\x2dlabel\x2dNasPool.mount: Job srv-dev\x2ddisk\x2dby\x2dlabel\x2dNasPool.mount/start failed with result 'dependency'.
      May 13 21:37:00 nas systemd[1]: Dependency failed for File System Check on /dev/disk/by-label/NasPool.
      May 13 21:37:00 nas systemd[1]: systemd-fsck@dev-disk-by\x2dlabel-NasPool.service: Job systemd-fsck@dev-disk-by\x2dlabel-NasPool.service/start failed with result 'dependency'.
      May 13 21:37:00 nas systemd[1]: Startup finished in 6.246s (kernel) + 3min 3.926s (userspace) = 3min 10.172s.
      May 13 21:37:00 nas systemd[1]: dev-disk-by\x2dlabel-NasPool.device: Job dev-disk-by\x2dlabel-NasPool.device/start failed with result 'timeout'.
      May 13 21:37:08 nas monit[898]: 'mountpoint_srv_dev-disk-by-label-NasPool' status failed (1) -- /srv/dev-disk-by-label-NasPool is not a mountpoint
      May 13 21:37:38 nas monit[898]: 'mountpoint_srv_dev-disk-by-label-NasPool' status failed (1) -- /srv/dev-disk-by-label-NasPool is not a mountpoint
      May 13 21:38:08 nas monit[898]: 'mountpoint_srv_dev-disk-by-label-NasPool' status failed (1) -- /srv/dev-disk-by-label-NasPool is not a mountpoint
      May 13 21:38:38 nas monit[898]: 'mountpoint_srv_dev-disk-by-label-NasPool' status failed (1) -- /srv/dev-disk-by-label-NasPool is not a mountpoint

      Any suggestion?
      Thank you in advance
    • Users Online 1

      1 Guest