Problem after upgrade to OMV 4.x Hardisk not mounted

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Problem after upgrade to OMV 4.x Hardisk not mounted

      Hi all,

      after upgrade to OMV 4 one of my hard disk are not mounted anymore... (sde1)

      Source Code

      1. root@HomeServer:~# sudo blkid
      2. /dev/sdb1: LABEL="Merkur" UUID="ebaa6773-9987-4fda-abbd-e273558d9862" TYPE="ext4" PARTUUID="0f38fc56-e782-4d49-b90c-72bbf4603eef"
      3. /dev/sda1: LABEL="Saturn" UUID="9e8c6b77-2da6-4190-8d82-61383666688f" TYPE="ext4" PARTUUID="60b2cb82-ca73-4203-917d-53c6cdb5a264"
      4. /dev/sdc1: LABEL="Jupiter" UUID="f8e82942-b70b-4b7d-88a9-374029e8e329" TYPE="ext4" PARTUUID="84bd5d00-bed8-45a2-8d5b-677c0e11b9d8"
      5. /dev/sde1: UUID="5a003c30-c3c4-4b77-bd9f-cafda8fa45dc" TYPE="ext4" PARTUUID="000c500c-01"
      6. /dev/sde5: UUID="63250aa1-8c35-4326-b19c-f040f8ad55c6" TYPE="swap" PARTUUID="000c500c-05"


      I try to mounted manually via /etc/fstab but doenst help..

      Source Code

      1. # /etc/fstab: static file system information.
      2. #
      3. # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a
      4. # device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices# that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
      5. #
      6. # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
      7. # / was on /dev/sda1 during installation
      8. UUID=5a003c30-c3c4-4b77-bd9f-cafda8fa45dc / ext4 errors=remount-ro 0 1
      9. # swap was on /dev/sda5 during installation
      10. UUID=63250aa1-8c35-4326-b19c-f040f8ad55c6 none swap sw 0 0
      11. /dev/sr0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto 0 0
      12. # >>> [openmediavault]
      13. UUID=f8e82942-b70b-4b7d-88a9-374029e8e329 /media/f8e82942-b70b-4b7d-88a9-374029e8e329 ext4 defaults,nofail,user_xattr,noexec,usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfmt=vfsv0,acl 0 2
      14. UUID=ebaa6773-9987-4fda-abbd-e273558d9862 /media/ebaa6773-9987-4fda-abbd-e273558d9862 ext4 defaults,nofail,user_xattr,noexec,usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfmt=vfsv0,acl 0 2
      15. UUID=9e8c6b77-2da6-4190-8d82-61383666688f /media/9e8c6b77-2da6-4190-8d82-61383666688f ext4 defaults,nofail,user_xattr,noexec,usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfmt=vfsv0,acl 0 2
      16. UUID=5a003c30-c3c4-4b77-bd9f-cafda8fa45dc /media/5a003c30-c3c4-4b77-bd9f-cafda8fa45dc ext4 defaults,nofail,user_xattr,noexec,usrjquota=aquota.user,grpjquota=aquota.group,jqfmt=vfsv0,acl 0 2
      17. # <<< [openmediavault]
      Display All
      Does anyone know how to fix this problem?