Installing from USB to USB and getting an error each time. Can't progress

    • OMV 4.x
    • Resolved

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Installing from USB to USB and getting an error each time. Can't progress

      Hi all,

      I am using the latest build as of today and I'm having an issue.

      I've unplugged my actual hard drives to ensure the installer only sees the source and destination USB drives.
      I have a USB that I have the installer on.
      I have another USB that I want to install to.

      When it gets to the step that I choose where to install to, I choose the
      blank USB ( without a doubt I'm choosing the right one ) and then it
      gives the error that "Partition(s) 1 on /dev/sda have been written, but
      we have been unable to inform the kernel of the change" or words to that
      effect.

      Can anyone recommend any solution?

      I have tried multiple target drives and the same problem happens.

      Using a HP Reliant MicroServer.

      Thanks so much


      EDIT: For anyone in the future, I simply swapped the drives over. So the installer was in a lower numbered port than the destination. It then worked. Strange but there it is.

      The post was edited 1 time, last by robster ().

    • If you're still interested, I think this is a plausible explanation -> Thread.

      It seems, with the BIOS on your HP, that you got around device labeling issues by swapping drives to new positions.
      Good backup takes the "drama" out of computing
      ____________________________________
      Primary: OMV 3.0.99, ThinkServer TS140, 12GB ECC, 32GB USB boot, 4TB+4TB zmirror, 3TB client backup.
      Backup: OMV 4.1.9, Acer RC-111, 4GB, 32GB USB boot, 3TB+3TB zmirror, 4TB Rsync'ed disk
      2nd Data Backup: OMV 3.0.99, R-PI 2B, 16GB boot, 4TB WD USB MyPassport - direct connect (no hub)