Plex Docker update problem, no video playable

    • OMV 4.x
    • Resolved
    • Plex Docker update problem, no video playable

      Hi,

      I followed the guide and changed the INSTALL filed (but I think it was the right one), I did loggued once

      Still stuck on 1.13.4.5271 instead of 1.13.5.5291

      I cant' play any video though, seems a problem of transcode ? (but I prefer to update first)

      Thanks
      Gigabyte GA-H87M-HD3, Pentium G3220, 4 GO DDR3, 6 x 2 To raid 6, 2.5' 100 Go for system
      Donator because OMV deserves it (20€)
    • You should be using VERSION latest

      The mechanism to update is to restart the container. Clear the container log, then restart the container, wait a bit and look at the log to see what happened. It is not fully up and running until you see a line beginning with "Server startup complete." Also, no update will occur on the first run of the container because there is no token loaded yet. And to get the token you have to log the server into your plex account.

      Your format to use a specific version is incorrect. For the version you want it should be: 1.13.5.5291-6fa5e50a8
      OMV 4.x - ASRock Rack C2550D4I - 16GB ECC - Silverstone DS380

      The post was edited 2 times, last by gderf ().

    • VERISON latest which I also tested already, same :


      Brainfuck Source Code

      1. -------------------------------------
      2. _ ()
      3. | | ___ _ __
      4. | | / __| | | / \
      5. | | \__ \ | | | () |
      6. |_| |___/ |_| \__/
      7. Brought to you by linuxserver.io
      8. We gratefully accept donations at:
      9. https://www.linuxserver.io/donations/
      10. -------------------------------------
      11. GID/UID
      12. -------------------------------------
      13. User uid: 100
      14. User gid: 102
      15. -------------------------------------
      16. [cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
      17. [cont-init.d] 30-dbus: executing...
      18. [cont-init.d] 30-dbus: exited 0.
      19. [cont-init.d] 40-chown-files: executing...
      20. [cont-init.d] 40-chown-files: exited 0.
      21. [cont-init.d] 50-plex-update: executing...
      22. #####################################################
      23. # Login via the webui at http://<ip>:32400/web #
      24. # and restart the docker, because there was no #
      25. # plex token found in the preference file #
      26. #####################################################
      27. [cont-init.d] 50-plex-update: exited 0.
      28. [cont-init.d] done.
      Display All
      Searchin why I get no token even if I'm loggued

      github.com/linuxserver/docker-plex/issues/100

      Edit : Tried with 1.13.5.5291-6fa5e50a8, no luck
      Gigabyte GA-H87M-HD3, Pentium G3220, 4 GO DDR3, 6 x 2 To raid 6, 2.5' 100 Go for system
      Donator because OMV deserves it (20€)

      The post was edited 1 time, last by hubertes ().

    • Sorry,

      This means I was loguued into plex with my plex account,

      I finally found why, I had to claim my server in settings so that my token could be write into preferences.xml

      but no files could be playable either

      transcode is good with empty field ?
      Gigabyte GA-H87M-HD3, Pentium G3220, 4 GO DDR3, 6 x 2 To raid 6, 2.5' 100 Go for system
      Donator because OMV deserves it (20€)
    • Transcode might work with an empty Host path, but I do not and would not run it that way, so I can't say for sure.

      Does any of your media appear with artwork in your Plex Libraries?

      Are the permissions and ownerships of all your media files compatible with the user and group Plex is running as?

      Have you actually created any Libraries in Plex?

      You really are not providing anywhere near enough information. Just saying things don't work is not enough.
      OMV 4.x - ASRock Rack C2550D4I - 16GB ECC - Silverstone DS380
    • I did all the things already ;) followed the manual

      Here is what I red,

      forums.plex.tv/t/pms-cannot-tr…iled-to-start-up/227898/3

      And my Plex log

      Source Code

      1. Aug 04, 2018 18:55:53.673 [0x7fdadcbf4700] DEBUG - PlayQueue: total generated: 1, before cursor: 0, after cursor: 0
      2. Aug 04, 2018 18:55:53.673 [0x7fdadcbf4700] DEBUG - PlayQueue: No need to refresh, active window is operational.
      3. Aug 04, 2018 18:55:53.682 [0x7fdadcbf4700] DEBUG - It took 0.000000 ms to retrieve 126 items.
      4. Aug 04, 2018 18:55:53.683 [0x7fdadcbf4700] DEBUG - PlayQueue: Client m7xgz6hj4ntrtxd8vp3v9xr5 requested ownership of play queue 1629, but already had it.
      5. Aug 04, 2018 18:55:53.684 [0x7fdadcbf4700] DEBUG - We're going to try to auto-select an audio stream for account 1.
      6. Aug 04, 2018 18:55:53.684 [0x7fdadcbf4700] DEBUG - Selecting best audio stream for part ID 31808 (autoselect: 0 language: fr)
      7. Aug 04, 2018 18:55:53.684 [0x7fdadcbf4700] DEBUG - Audio Stream: 73863, Subtitle Stream: -1
      8. Aug 04, 2018 18:55:53.687 [0x7fdae93ff700] DEBUG - Completed: [192.168.1.50:64307] 200 GET /playQueues/1629?repeat=0&own=1&includeChapters=1&includeGeolocation=1 (12 live) TLS GZIP 15ms 5834 bytes (pipelined: 1)
      9. Aug 04, 2018 18:56:09.026 [0x7fdae93ff700] DEBUG - handleStreamRead code 335544539: short read
      10. Aug 04, 2018 18:56:09.044 [0x7fdae93ff700] DEBUG - Auth: authenticated user 1 as xxxxxxx
      11. Aug 04, 2018 18:56:09.045 [0x7fdaea3ff700] DEBUG - Request: [192.168.1.50:64307 (Subnet)] GET /player/proxy/poll?deviceClass=pc&protocolVersion=1&protocolCapabilities=timeline%2Cplayback%2Cnavigation%2Cmirror%2Cplayqueues&timeout=1 (6 live) TLS GZIP Signed-in Token (xxxxxxxx)
      12. Aug 04, 2018 18:56:09.046 [0x7fdaea3ff700] DEBUG - Beginning read from two-way stream.
      13. Aug 04, 2018 18:56:18.377 [0x7fdadd3f5700] DEBUG - Using default transcode duration of 120 minutes
      14. Aug 04, 2018 18:56:18.377 [0x7fdadd3f5700] DEBUG - Started session successfully: vzin4ohzucff8bxcvul2bx0y
      15. Aug 04, 2018 18:56:18.378 [0x7fdae5bfd700] DEBUG - Streaming Resource: Terminated session 0x7fdae251cda0:k52c04wa4ji9snshfvx0ycv7 with reason Conversion failed. The transcoder exited due to an error.
      16. Aug 04, 2018 18:56:18.378 [0x7fdae7bff700] DEBUG - Killing job.
      17. Aug 04, 2018 18:56:18.378 [0x7fdae7bff700] DEBUG - Signalling job ID 486 with 9
      18. Aug 04, 2018 18:56:18.379 [0x7fdae7bff700] DEBUG - Job was already killed, not killing again.
      19. Aug 04, 2018 18:56:18.379 [0x7fdae7bff700] DEBUG - Stopping transcode session vzin4ohzucff8bxcvul2bx0y
      20. Aug 04, 2018 18:56:18.380 [0x7fdae6bff700] DEBUG - Cleaning directory for session vzin4ohzucff8bxcvul2bx0y (/config/Library/Application Support/Plex Media Server/Cache/Transcode/Sessions/plex-transcode-vzin4ohzucff8bxcvul2bx0y-07083c09-b997-4969-a545-f6fa48075304)
      21. Aug 04, 2018 18:56:18.382 [0x7fdae93ff700] DEBUG - Completed: [192.168.1.50:64285] 200 GET /video/:/transcode/universal/start.mpd?hasMDE=1&path=%2Flibrary%2Fmetadata%2F17412&mediaIndex=0&partIndex=0&protocol=dash&fastSeek=1&directPlay=0&directStream=1&subtitleSize=100&audioBoost=250&location=lan&addDebugOverlay=0&autoAdjustQuality=0&directStreamAudio=1&mediaBufferSize=102400&session=vzin4ohzucff8bxcvul2bx0y&subtitles=burn&Accept-Language=fr (5 live) TLS GZIP 30032ms 1015 bytes (pipelined: 10)
      22. Aug 04, 2018 18:56:18.429 [0x7fdae7bff700] DEBUG - Transcoder: Cleaning old transcode directories.
      Display All
      Gigabyte GA-H87M-HD3, Pentium G3220, 4 GO DDR3, 6 x 2 To raid 6, 2.5' 100 Go for system
      Donator because OMV deserves it (20€)
    • Thing is, am I the only one who have such difficulties to setup Plex in Dockers?

      I follow every guide but really can't have this transcode working....

      :(
      Gigabyte GA-H87M-HD3, Pentium G3220, 4 GO DDR3, 6 x 2 To raid 6, 2.5' 100 Go for system
      Donator because OMV deserves it (20€)
    • Is it normal that the container upgrade multiple times ? Each time I make modification to the settings, I get :

      Source Code

      1. Attempting to upgrade to: 1.13.5.5291-6fa5e50a8
      2. 2018-08-05 12:04:39 URL:https://downloads.plex.tv/plex-media-server/1.13.5.5291-6fa5e50a8/plexmediaserver_1.13.5.5291-6fa5e50a8_amd64.deb [111469542/111469542] -> "/tmp/plexmediaserver_1.13.5.5291-6fa5e50a8_amd64.deb" [1]
      3. Preparing to unpack .../plexmediaserver_1.13.5.5291-6fa5e50a8_amd64.deb ...
      4. Unpacking plexmediaserver (1.13.5.5291-6fa5e50a8) over (1.13.4.5271-200287a06) ...
      EDIT :

      No OMV_FSTAB_MNTOPS_EXT4= in /etc/default/openmediavault

      I realy think it's not a plex related problem but more an OMV/DOcker problem because indeed, I can't run any transcode

      EDIT2 :

      solved here

      Some docker containers don't like it when fstab is noexec

      people developping this plugin should really add this in a guide :/

      I think I'm not the only one here who have experience this ?
      Gigabyte GA-H87M-HD3, Pentium G3220, 4 GO DDR3, 6 x 2 To raid 6, 2.5' 100 Go for system
      Donator because OMV deserves it (20€)

      The post was edited 2 times, last by hubertes ().

    • hubertes wrote:

      Is it normal that the container upgrade multiple times ? Each time I make modification to the settings, I get :

      Yes. It could be because there happens to be a newer version of the server available each time, or more likely, the container's "default" Plex version is a constant (in your case: 1.13.4.5271-200287a06). You can upgrade to a newer version, but when certain things change, the container reverts back to its default version and then has to upgrade again. It seems the "proper" way to update your applications is actually to not upgrade using their own internal update method, but to upgrade the entire container either manually or using Watchtower which automates the process.


      So you have been able to resolve all problems as of now?
    • Hi, yes thanks

      Ok, will wait till the next update.

      Yes, you should maybe add in your guide

      • claim server to add the token and be able to update
      • Add exec to the drive for transcoding.
      Gigabyte GA-H87M-HD3, Pentium G3220, 4 GO DDR3, 6 x 2 To raid 6, 2.5' 100 Go for system
      Donator because OMV deserves it (20€)