Third clean install - can't check for updates

    • OMV 4.x
    • Resolved
    • Update

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Third clean install - can't check for updates

      Hi everyone - It's been a while since I've been back 'OMV-ing' and would really appreciate some guidance to get this working.

      I have done a clean install of the latest stable version three times and have always been receiving the following error when I 'check for updates' in 'Update Management': Note I couldn't include the full error in the below due to the character limit (I've included the header and footer)

      Source Code

      1. Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; apt-get update 2>&1' with exit code '100': Get:1 file:/var/cache/openmediavault/archives InRelease Ign:1 file:/var/cache/openmediavault/archives InRelease Get:2 file:/var/cache/openmediavault/archives Release Ign:2 file:/var/cache/openmediavault/archives Release Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Ign:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4
      2. ...
      3. Traceback (most recent call last):
      4. File "/usr/lib/python3.5/weakref.py", line 117, in remove
      5. TypeError: 'NoneType' object is not callable
      6. Reading package lists...
      7. W: The repository 'https://downloads.plex.tv/repo/deb ./public Release' does not have a Release file.
      8. W: The repository 'https://openmediavault.github.io/packages arrakis Release' does not have a Release file.
      9. W: The repository 'https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch Release' does not have a Release file.
      10. W: The repository 'https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis-plex stretch Release' does not have a Release file.
      11. E: Failed to fetch https://downloads.plex.tv/repo/deb/dists/./public/main/binary-amd64/Packages server certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none
      12. E: Failed to fetch https://openmediavault.github.io/packages/dists/arrakis/main/binary-amd64/Packages server certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none
      13. E: Failed to fetch https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis/dists/stretch/main/binary-amd64/Packages server certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none
      14. E: Failed to fetch https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis-plex/dists/stretch/main/binary-amd64/Packages server certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none
      15. E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead. in /usr/share/openmediavault/engined/rpc/apt.inc:220
      16. Stack trace:
      17. #0 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(565): OMVRpcServiceApt->{closure}('/tmp/bgstatusoP...', '/tmp/bgoutput5I...')
      18. #1 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/apt.inc(224): OMV\Rpc\ServiceAbstract->execBgProc(Object(Closure))
      19. #2 [internal function]: OMVRpcServiceApt->update(NULL, Array)
      20. #3 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
      21. #4 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('update', NULL, Array)
      22. #5 /usr/sbin/omv-engined(536): OMV\Rpc\Rpc::call('Apt', 'update', NULL, Array, 1)
      23. #6 {main}
      Display All

      Note: I have tried the following:

      1. apt-get clean : this completes fine
      2. apt-get update : this incurs the above error
      3. I have checked my DNS server


      Help would be greatly appreciated.

      Thanks,

      RS
      NAS OMV 3.0.59 Rig: DFI Lanparty nForce4 SLI-DR | Opteron 165 Dual Core (no overclock) | 4GB Corsair Non-ECC DDR400 RAM | OMV3: 1x100GB IDE | Data: 2x 250GB WD 7200rpm, 2x 3TB WD Red, 1x 4TB Samsung 5400rpm
    • Spent the last couple of hours searching the forums to no avail. This is quite aggravating. I've barely installed anything. Error when trying to check for updates in plugins:

      Source Code

      1. Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; apt-get update 2>&1' with exit code '100': Get:1 file:/var/cache/openmediavault/archives InRelease Ign:1 file:/var/cache/openmediavault/archives InRelease Get:2 file:/var/cache/openmediavault/archives Release Ign:2 file:/var/cache/openmediavault/archives Release Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Ign:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Ign:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Ign:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Ign:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Ign:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Hit:5 http://security.debian.org/debian-security stretch/updates InRelease Ign:6 http://ftp.uk.debian.org/debian stretch InRelease Hit:7 http://ftp.uk.debian.org/debian stretch-updates InRelease Hit:9 http://packages.openmediavault.org/public arrakis InRelease Hit:10 http://ftp.uk.debian.org/debian stretch Release Hit:8 http://cdn-fastly.deb.debian.org/debian stretch-backports InRelease Ign:11 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch InRelease Ign:12 https://openmediavault.github.io/packages arrakis InRelease Ign:13 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch Release Ign:14 https://openmediavault.github.io/packages arrakis Release Ign:15 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main amd64 Packages Ign:16 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Ign:17 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main all Packages Ign:19 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages Ign:20 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main Translation-en Ign:21 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Ign:15 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main amd64 Packages Ign:16 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Ign:17 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main all Packages Ign:19 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages Ign:20 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main Translation-en Ign:21 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Ign:15 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main amd64 Packages Ign:16 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Ign:17 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main all Packages Ign:19 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages Ign:20 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main Translation-en Ign:21 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Ign:15 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main amd64 Packages Ign:16 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Ign:17 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main all Packages Ign:20 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main Translation-en Ign:19 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages Ign:21 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Ign:15 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main amd64 Packages Ign:16 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Ign:17 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main all Packages Ign:19 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages Ign:20 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main Translation-en Err:15 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main amd64 Packages server certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none Ign:21 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Ign:17 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main all Packages Ign:16 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Ign:20 https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch/main Translation-en Err:19 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages server certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none Ign:21 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Exception ignored in: <function WeakValueDictionary.__init__.<locals>.remove at 0x7f9c216cd8c8> Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/python3.5/weakref.py", line 117, in remove TypeError: 'NoneType' object is not callable Exception ignored in: <function WeakValueDictionary.__init__.<locals>.remove at 0x7f9c216cd8c8> Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/python3.5/weakref.py", line 117, in remove TypeError: 'NoneType' object is not callable Reading package lists... W: The repository 'https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis stretch Release' does not have a Release file. W: The repository 'https://openmediavault.github.io/packages arrakis Release' does not have a Release file. E: Failed to fetch https://dl.bintray.com/openmediavault-plugin-developers/arrakis/dists/stretch/main/binary-amd64/Packages server certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none E: Failed to fetch https://openmediavault.github.io/packages/dists/arrakis/main/binary-amd64/Packages server certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.
      NAS OMV 3.0.59 Rig: DFI Lanparty nForce4 SLI-DR | Opteron 165 Dual Core (no overclock) | 4GB Corsair Non-ECC DDR400 RAM | OMV3: 1x100GB IDE | Data: 2x 250GB WD 7200rpm, 2x 3TB WD Red, 1x 4TB Samsung 5400rpm
    • Could you check if there are double entry's in the /etc/apt/sources.list file and /etc/apt/sources.list.d/ directory are? That's always the problem with my clean installs.

      There is always a line in the /etc/apt/sources.list which also is in some of files in /etc/apt/sources.lists.d/ directory in my installations.

      Hendrie
    • hen3bosch wrote:

      Could you check if there are double entry's in the /etc/apt/sources.list file and /etc/apt/sources.list.d/ directory are? That's always the problem with my clean installs.

      There is always a line in the /etc/apt/sources.list which also is in some of files in /etc/apt/sources.lists.d/ directory in my installations.

      Hendrie
      Thanks Hendrie,

      It's been a while since I've used OMV. Could I ask you to scribe the commands I should use to check for double entry's in CLI? Thanks

      Update: I did a quick search. This is the output of:

      Source Code

      1. cat /etc/apt/sources.list

      Source Code

      1. root@nas:/# cat /etc/apt/sources.list
      2. #
      3. # deb cdrom:[Debian GNU/Linux 9 _Stretch_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20180330-19:01]/ stretch contrib main non-free
      4. #deb cdrom:[Debian GNU/Linux 9 _Stretch_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20180330-19:01]/ stretch contrib main non-free
      5. deb http://ftp.uk.debian.org/debian/ stretch main
      6. deb-src http://ftp.uk.debian.org/debian/ stretch main
      7. deb http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-free
      8. deb-src http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-free
      9. # stretch-updates, previously known as 'volatile'
      10. deb http://ftp.uk.debian.org/debian/ stretch-updates main contrib non-free
      11. deb-src http://ftp.uk.debian.org/debian/ stretch-updates main contrib non-free
      Display All
      NAS OMV 3.0.59 Rig: DFI Lanparty nForce4 SLI-DR | Opteron 165 Dual Core (no overclock) | 4GB Corsair Non-ECC DDR400 RAM | OMV3: 1x100GB IDE | Data: 2x 250GB WD 7200rpm, 2x 3TB WD Red, 1x 4TB Samsung 5400rpm
    • Output of openmediavault.list

      deb packages.openmediavault.org/public/ arrakis main
      deb openmediavault.github.io/packages/ arrakis main
      # deb downloads.sourceforge.net/project/openmediavault/packages/ arrakis main


      Output of openmediavault-local.list

      deb[b] [trusted=yes] file:/var/cache/openmediavault/archives /


      I removed the duplicate from sources.list, uninstalled omv-extras, but still receive the following error when checking for updates in update management:

      Source Code

      1. Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; apt-get update 2>&1' with exit code '100': Get:1 file:/var/cache/openmediavault/archives InRelease Ign:1 file:/var/cache/openmediavault/archives InRelease Get:2 file:/var/cache/openmediavault/archives Release Ign:2 file:/var/cache/openmediavault/archives Release Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Ign:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Ign:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Ign:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Ign:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Ign:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Get:3 file:/var/cache/openmediavault/archives Packages Get:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:4 file:/var/cache/openmediavault/archives Translation-en Ign:5 http://ftp.uk.debian.org/debian stretch InRelease Hit:6 http://security.debian.org/debian-security stretch/updates InRelease Hit:7 http://ftp.uk.debian.org/debian stretch-updates InRelease Hit:8 http://packages.openmediavault.org/public arrakis InRelease Hit:9 http://ftp.uk.debian.org/debian stretch Release Ign:10 https://openmediavault.github.io/packages arrakis InRelease Ign:11 https://openmediavault.github.io/packages arrakis Release Ign:13 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Ign:14 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages Ign:15 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Ign:13 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Ign:14 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages Ign:15 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Ign:13 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Ign:14 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages Ign:15 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Ign:13 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Ign:14 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages Ign:15 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Ign:13 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Ign:14 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages Ign:15 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Ign:13 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main all Packages Err:14 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main amd64 Packages server certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none Ign:15 https://openmediavault.github.io/packages arrakis/main Translation-en Reading package lists... W: The repository 'https://openmediavault.github.io/packages arrakis Release' does not have a Release file. E: Failed to fetch https://openmediavault.github.io/packages/dists/arrakis/main/binary-amd64/Packages server certificate verification failed. CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt CRLfile: none E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.
      :(
      NAS OMV 3.0.59 Rig: DFI Lanparty nForce4 SLI-DR | Opteron 165 Dual Core (no overclock) | 4GB Corsair Non-ECC DDR400 RAM | OMV3: 1x100GB IDE | Data: 2x 250GB WD 7200rpm, 2x 3TB WD Red, 1x 4TB Samsung 5400rpm
    • RS1 wrote:

      uninstalled omv-extras,
      omv-extras isn't causing this issue and your sources.list looks fine. I'm not getting these errors on any systems so it isn't a repo issue. What else did you install?
      omv 4.1.15 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • ryecoaaron wrote:

      RS1 wrote:

      uninstalled omv-extras,
      omv-extras isn't causing this issue and your sources.list looks fine. I'm not getting these errors on any systems so it isn't a repo issue. What else did you install?
      Hi there,

      I haven't installed anything else. Process:

      1. Clean install from USB
      2. Uploaded the .deb file from the OMV Extras website
      3. Installed ALL updates in update manager
      4. Issue

      I'm wondering whether an update in the update manager is causing the issue. I didn't pick and choose which update to install. I installed all of them.

      Thoughts?
      NAS OMV 3.0.59 Rig: DFI Lanparty nForce4 SLI-DR | Opteron 165 Dual Core (no overclock) | 4GB Corsair Non-ECC DDR400 RAM | OMV3: 1x100GB IDE | Data: 2x 250GB WD 7200rpm, 2x 3TB WD Red, 1x 4TB Samsung 5400rpm
    • ryecoaaron wrote:

      RS1 wrote:

      Thoughts?
      What is the output of: dpkg -l | grep -v ^ii
      Hi there, apologies for the late response. Here is the output:

      Source Code

      1. root@nas:/# dpkg -l | grep -v ^ii
      2. Desired=Unknown/Install/Remove/Purge/Hold
      3. | Status=Not/Inst/Conf-files/Unpacked/halF-conf/Half-inst/trig-aWait/Trig-pend
      4. |/ Err?=(none)/Reinst-required (Status,Err: uppercase=bad)
      5. ||/ Name Version Architecture Description
      6. +++-================================-==============================-============-=====================================================================================
      7. rc linux-image-4.14.0-0.bpo.3-amd64 4.14.13-1~bpo9+1 amd64 Linux 4.14 for 64-bit PCs
      8. root@nas:/#
      NAS OMV 3.0.59 Rig: DFI Lanparty nForce4 SLI-DR | Opteron 165 Dual Core (no overclock) | 4GB Corsair Non-ECC DDR400 RAM | OMV3: 1x100GB IDE | Data: 2x 250GB WD 7200rpm, 2x 3TB WD Red, 1x 4TB Samsung 5400rpm
    • I really don't know what is going wrong. Do you have a strange network and/or network config?
      omv 4.1.15 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • ryecoaaron wrote:

      I really don't know what is going wrong. Do you have a strange network and/or network config?
      I don't think so.. I recently moved to a new apartment building with a dedicated router.. is there anything that I can check on the router side?
      NAS OMV 3.0.59 Rig: DFI Lanparty nForce4 SLI-DR | Opteron 165 Dual Core (no overclock) | 4GB Corsair Non-ECC DDR400 RAM | OMV3: 1x100GB IDE | Data: 2x 250GB WD 7200rpm, 2x 3TB WD Red, 1x 4TB Samsung 5400rpm
    • RS1 wrote:

      is there anything that I can check on the router side?
      I guess I would look to see if it is blocking and/or filtering anything.
      omv 4.1.15 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • ryecoaaron wrote:

      RS1 wrote:

      is there anything that I can check on the router side?
      I guess I would look to see if it is blocking and/or filtering anything.

      I've checked everything and there is no blocking/filtering. I can try to do a fresh install again? Each time this issue has occurred, it has been the result of installing updates in update management - there were a long list of updates.

      Are there any of those updates that I potentially shouldn't be installing? Could any of them be conflicting with my hardware (it's pretty old) or network?
      NAS OMV 3.0.59 Rig: DFI Lanparty nForce4 SLI-DR | Opteron 165 Dual Core (no overclock) | 4GB Corsair Non-ECC DDR400 RAM | OMV3: 1x100GB IDE | Data: 2x 250GB WD 7200rpm, 2x 3TB WD Red, 1x 4TB Samsung 5400rpm
    • RS1 wrote:

      Are there any of those updates that I potentially shouldn't be installing?
      I've read through the thread and the initial problem would point to some network/connection problem....however, what I do is to install updates 6 at a time, that way if there are any issues the list or errors can be pinpointed....I also leave anything to do with the kernel/image til last and sometimes ignore them altogether.
      Raid is not a backup! Would you go skydiving without a parachute?
    • geaves wrote:

      RS1 wrote:

      Are there any of those updates that I potentially shouldn't be installing?
      I've read through the thread and the initial problem would point to some network/connection problem....however, what I do is to install updates 6 at a time, that way if there are any issues the list or errors can be pinpointed....I also leave anything to do with the kernel/image til last and sometimes ignore them altogether.

      Thanks for the input. I figured that the issue may be occurring because of updates - so I did a fresh install and used the CLI (omv-update) to install updates. Much better.

      I no longer have an issue (phew)

      Thanks @ryecoaaron @geaves for the input!
      NAS OMV 3.0.59 Rig: DFI Lanparty nForce4 SLI-DR | Opteron 165 Dual Core (no overclock) | 4GB Corsair Non-ECC DDR400 RAM | OMV3: 1x100GB IDE | Data: 2x 250GB WD 7200rpm, 2x 3TB WD Red, 1x 4TB Samsung 5400rpm
    • RS1 wrote:

      Are there any of those updates that I potentially shouldn't be installing? Could any of them be conflicting with my hardware (it's pretty old) or network?
      I would do a fresh install and ONLY update the OMV package. If that works correctly, I would update everything but the kernel and see if it still works right. If that works, then update the kernel.
      omv 4.1.15 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • ryecoaaron wrote:

      RS1 wrote:

      Are there any of those updates that I potentially shouldn't be installing? Could any of them be conflicting with my hardware (it's pretty old) or network?
      I would do a fresh install and ONLY update the OMV package. If that works correctly, I would update everything but the kernel and see if it still works right. If that works, then update the kernel.
      Thanks for this. Will definitely bear this in mind in future. For now, what has worked for me (and so much simpler) is SSH via Terminal on my mac and executing 'omv-update' - opposed to the WebGUI. I haven't had any issues with this method.
      NAS OMV 3.0.59 Rig: DFI Lanparty nForce4 SLI-DR | Opteron 165 Dual Core (no overclock) | 4GB Corsair Non-ECC DDR400 RAM | OMV3: 1x100GB IDE | Data: 2x 250GB WD 7200rpm, 2x 3TB WD Red, 1x 4TB Samsung 5400rpm
    • Users Online 1

      1 Guest