OMV 4 Docker "error creating overlay mount" sonarr

    • OMV 4.x
    • Resolved
    • OMV 4 Docker "error creating overlay mount" sonarr

      Good mornig everyone,
      I'm new on the forum but I have been using OMV for quite some months practicing with its many functions and I find it great!

      I am now trying to explore Docker in OMV in order to run Sonarr.

      So far I have followed the guide here .
      I have, in sequence:

      1) installed Docker plugin
      2) created a shared folder to store the "Docker base path":

      3) enabled the plugin
      - the folder I have set is filled in with all the Docker folders
      - I can see from /etc/fstab that the folde ris mounted on /var/lib/docker/openmediavault - is this a normal behavior?

      4) downloaded the linuxserver/sonarr image

      5) selected Run Image and configured as per the two images below (PUID 1002 being the one of the dockeruser I have created).
      I have also mapped the three directories exposed by the image on three appropriate folders on my shared folders.


      6) Once click "Save" and I have the following output:


      The error is:

      Source Code

      1. Failed to execute command
      2. 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C; docker run -d -v /etc/localtime:/etc/localtime:ro --net=host -e PATH="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin" -e HOME="/root" -e LANGUAGE="en_US.UTF-8" -e LANG="en_US.UTF-8" -e TERM="xterm" -e XDG_CONFIG_HOME="/config/xdg" -e PUID="1002" -e PGID="100" -v "/sharedfolders/s4_Sonarr/config":"/config":rw -v "/sharedfolders/s4_Sonarr/download":"/downloads":rw -v "/sharedfolders/s4_Sonarr/tv":"/tv":rw --name="marsserver" "linuxserver/sonarr:latest" 2>&1'
      3. with exit code '125': docker: Error response from daemon: error creating overlay mount to /var/lib/docker/openmediavault/overlay2/ed4fbc6d49fec6088221dd8e33ebc14dce1d94c8c09f54d961baba4782c5af97-init/merged: invalid argument. See 'docker run --help'.
      Can anyone help me identify the problem or tell me if I have not followed some particular step?

      Thanks in advance!
    • I was going to comment that I had issues when trying to move the Docker home path off the system drive. By default, OMV sets all non-system drives to "noexec" meaning they can not run executable files. You may run into trouble when downloading, unpacking, etc. I gave up on trying to resolve this problem and just moved the Docker path back to its default.