Connection Interrupts with movies and music files

    • OMV 4.x

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Connection Interrupts with movies and music files

      Hello,

      Sorry for bad english^^
      hopefully someone can help me. On OMV 4 im getting weird connection Interrupts, mostly when watching movies or listening to music....
      I tried different Media Players, its the same problem. I start the playback and it runs for 2-10 Minutes, then it stops. Taskmanager shows that theres no traffic then to the nas. The player hangs as also the file manager (Nemo).
      But when i access the NAS via rdp connection an virtual machine (virtualbox+remmina) or when i open the webgui of ovm, it resumes playback, nemo also works again.

      I run only 2 Clients with Linux Mint 19, one Windows 7 VM installed on the NAS, one Windows 7 Client.
      I did not check if the problem also exists on the WIndows 7 Clients.
      On the Linux Clients the Shares are mounted via Smb4K, i also tried to set the SMB Version to SMB3 here.

      I also tried this options in the extra section with no success:

      Source Code

      1. socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=65536 SO_SNDBUF=65536
      2. read raw = yes
      3. write raw = yes
      4. max xmit = 65535
      5. dead time = 15
      6. getwd cache = yes
      Display All


      Data of NAS:

      Source Code

      1. AMD Athlon X2 5000+
      2. 4 GB RAM
      3. 3 Sata HDDs
      4. 1 SSD with OMV installed
      5. OMV: 4.1.10
      6. Kernel: 4.17.0-0
      7. IP-Adress: Static
      I have ssh access to the NAS system for monitoring via ksysguard, ram and cpu looks good, i dont think i have a bottleneck here.

      Thanks for the help.


      EDIT:
      I got an error when setting the omv version in the forum.
      Exception ID: b9fc21e5910c9eab00ac4d94e44de2074072e389