Serviio Install Guide

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Sorry to reopen this old thread but I found it when I did a search on "openmediavault serviio". I am trying to build a replacement for my very, very, old Windows Home Server that has Serviio running on it. The hardware is so old it won't see big disks, it's got little memory and the fans sound like they have sand in them. That said it has never let me down. It never stops working unless I switch it off or there is a power cut. I collect films and music so I want to replace it before it finally goes bang and I lose my data.

      This is my first experience of Linux and I am quite impressed with OMV even though I have only been running it for 12 hours. It does what it says on the tin and the following link was really good for setting it up which was really simple by the way.

      howtoforge.com/tutorial/instal…vault-nas/#-login-details

      So I have read through this thread and wondered if you have looked at version 1.9 yet. One thing I noticed was that the interface has now dumped Flash, something you were not happy with I read.

      I am very keen to crack on with this and get my Serviio serve setup and running. I understand your a busy chap bt if you could take a look at this and update your instructions I would really appreciate it.

      The following link gives the release info.

      serviio.org/download/9-release-notes/101-release-notes-1-9

      Many thanks in advance

      Q
    • New

      Sorry to reopen this old thread but I found it when I did a search on "openmediavault serviio". I am trying to build a replacement for my very, very, old Windows Home Server that has Serviio running on it. The hardware is so old it won't see big disks, it's got little memory and the fans sound like they have sand in them. That said it has never let me down. It never stops working unless I switch it off or there is a power cut. I collect films and music so I want to replace it before it finally goes bang and I lose my data.

      This is my first experience of Linux and I am quite impressed with OMV even though I have only been running it for 12 hours. It does what it says on the tin and the following link was really good for setting it up which was really simple by the way.

      howtoforge.com/tutorial/instal…vault-nas/#-login-details

      So I have read through this thread and wondered if you have looked at version 1.9 yet. One thing I noticed was that the interface has now dumped Flash, something you were not happy with I read.

      I am very keen to crack on with this and get my Serviio serve setup and running. I understand your a busy chap bt if you could take a look at this and update your instructions I would really appreciate it.

      The following link gives the release info.

      serviio.org/download/9-release-notes/101-release-notes-1-9

      Many thanks in advance

      Q

      UPDATE - Serviio does not work with this operating system. Followed the instructions and have tried to install it 7 times now. Have even wiped the HDD, reinstalled the operating system and then serviio. It still does not work. The only thing that installed properly was Java for which I followed the install procedures from Sun. Seeing as I never got a reply to this post, not even a "I will look into later as I don't have time now" I will have to look for another more friendly solution. Shame really but there you go. I have spent 13 hours on this so it looks like its time to give up.
    • New

      Quillan wrote:

      Seeing as I never got a reply to this post, not even a "I will look into later as I don't have time now" I will have to look for another more friendly solution. Shame really but there you go. I have spent 13 hours on this so it looks like its time to give up.
      How long do you think it should take to get a response on an old thread about something very few people use? You didn't even give it an entire day. The author of this how to doesn't visit the forum much anymore. Tagging him might have helped.

      Quillan wrote:

      Serviio does not work with this operating system.
      It uses java. I doubt it doesn't work on Debian since home page says it works on Linux. Maybe a package is missing or the wrong version of java is installed. The init script is also dated since OMV 3.x uses systemd (assuming you are using that since you didn't give any system details other than it is old).
      omv 4.0.11 arrakis | 64 bit | 4.13 backports kernel | omvextrasorg 4.1.0
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github.com/OpenMediaVault-Plugin-Developers

      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • Users Online 1

      1 Guest