openmediavault-emby plugin (formerly mediabrowser)

    • OMV 2.x
    • Sergio, I wish you all the luck for a proper recovery out of this Accident you had at your home. I hope your ensurance pays you off 110%! Also, keep up your work with the Plugins, as I would think that this type of thing won't happen to you again.

      ryecoaaron wrote:

      Plenty of people deleted files because they didn't read Volker's messages when deleting a shared folder. So, it happens.


      You thief of my words!

      Greetings
      David
      "Well... lately this forum has become support for everything except omv" [...] "And is like someone is banning Google from their browsers"

      Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.


      Upload Logfile via WebGUI/CLI
      #openmediavault on freenode IRC | German & English | GMT+1
      Absolutely no Support via PM!

      I host parts of the omv-extras.org Repository, the OpenMediaVault Live Demo and the pre-built PXE Images. If you want you can take part and help covering the costs by having a look at my profile page.
    • Guess it was the wrong wording. Just trying to point out that one small missing word in one place caused all the problems.
      omv 4.1.13 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • davidh2k wrote:

      You thief of my words!

      Yes, I did steal them :) But I do remember those issues very clearly!!
      omv 4.1.13 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • ryecoaaron wrote:

      Anyone care to try the update? It should be very safe now and working well on my VMs. You can remove but don't purge version 1.0.2.


      The update installed succefull but the plugin doesn't start up.

      the mediabrowser xml said:

      Source Code

      1. <mediabrowser>
      2. <enable>1</enable>
      3. <showtab>1</showtab>
      4. <mntentref>11db68dc-918b-4309-927c-71bf1e9c58ee</mntentref>
      5. <db-folder>/media/46770666-eeea-4d36-ae18-97ee16b2edd8/mediabrowser</db-folder>
      6. <old_db-folder></old_db-folder>
      7. </mediabrowser>


      So.. wich information you need now?
    • tekkb wrote:

      I need to see the output of those commands balsak.

      @Serg, it just was not tested enough. We should have done more testing before we released it out of the beta repo.


      Here is the output of the commands

      Source Code

      1. root@mediaserver:/media/18C80AF1C80ACD46# stat Movies/
      2. File: `Movies/'
      3. Size: 49152 Blocks: 96 IO Block: 4096 directory
      4. Device: 821h/2081d Inode: 305 Links: 1
      5. Access: (0777/drwxrwxrwx) Uid: ( 0/ root) Gid: ( 0/ root)
      6. Access: 2014-11-15 12:43:14.714455000 +0200
      7. Modify: 2014-11-15 12:43:14.714455000 +0200
      8. Change: 2014-11-15 12:43:14.714455000 +0200
      9. Birth: -


      And then for the file itself

      Source Code

      1. root@mediaserver:/media/18C80AF1C80ACD46/Movies/Dracula Untold (2014)# stat Dracula\ Untold\ \(2014\).mkv
      2. File: `Dracula Untold (2014).mkv'
      3. Size: 2598002389 Blocks: 5074224 IO Block: 4096 regular file
      4. Device: 821h/2081d Inode: 5375 Links: 2
      5. Access: (0777/-rwxrwxrwx) Uid: ( 0/ root) Gid: ( 0/ root)
      6. Access: 2014-11-15 14:20:28.811585000 +0200
      7. Modify: 2014-11-14 00:28:14.688408800 +0200
      8. Change: 2014-11-15 12:43:14.324454500 +0200
      9. Birth: -


      In the process list it doesnt seem like ffmpeg is starting to decode the movie, all i get in the time bar is nothing not even showing how long the movie is just this --
    • ryecoaaron wrote:

      ls -al /media/46770666-eeea-4d36-ae18-97ee16b2edd8/

      Source Code

      1. root@NAS-PC:~# ls -al /media/46770666-eeea-4d36-ae18-97ee16b2edd8/
      2. insgesamt 180
      3. drwxrwsr-x+ 18 root users 4096 Nov 16 00:41 .
      4. drwxr-xr-x 11 root root 4096 Nov 12 21:39 ..
      5. -rw------- 1 root root 9216 Nov 14 22:49 aquota.group
      6. -rw------- 1 root root 8192 Nov 14 22:49 aquota.user
      7. drwxrwxr-x+ 2 root root 4096 Apr 1 2014 bin
      8. drwxrwxr-x+ 3 root root 4096 Apr 1 2014 boot
      9. drwxrwxr-x+ 2 root root 4096 Apr 1 2014 dev
      10. drwxrwxr-x+ 90 root root 4096 Apr 1 2014 etc
      11. -rwxrwxr-x+ 1 root root 446 Apr 1 2014 grub.dd
      12. -rwxrwxr-x+ 1 root root 512 Apr 1 2014 grub_parts.dd
      13. drwxrwxr-x+ 4 root root 4096 Apr 1 2014 home
      14. lrwxrwxrwx 1 root root 30 Apr 1 2014 initrd.img -> boot/initrd.img-2.6.32-5-amd64
      15. drwxrwxr-x+ 12 root root 4096 Apr 1 2014 lib
      16. lrwxrwxrwx 1 root root 4 Apr 1 2014 lib64 -> /lib
      17. drwxrwxr-x+ 2 root root 16384 Apr 1 2014 lost+found
      18. drwxrwxr-x+ 2 root root 4096 Apr 1 2014 media
      19. drwxrwsr-x+ 2 mediabrowser nogroup 4096 Nov 16 00:41 mediabrowser
      20. drwxrwxr-x+ 2 root root 4096 Feb 14 2013 mnt
      21. drwxrwsr-x+ 5 mysql users 4096 Sep 27 11:56 mysql-data
      22. drwxrwxr-x+ 11 root root 4096 Nov 14 17:36 omvbackup
      23. drwxrwxr-x+ 3 plex nogroup 4096 Apr 1 2014 plexmediaserver
      24. drwxrwsr-x+ 4 root root 4096 Nov 14 17:19 SSD-Down
      25. drwxrwsr-x+ 6 root users 4096 Okt 1 22:10 SSD-Freigabe
      26. drwxrwxr-x+ 3 vbox root 4096 Apr 1 2014 virtualbox-machines
      Display All


      Some Folders maybe from the old erase partition (backup usb stick) because the old plugin version has try copy the database folder to new the point before i abort the cp process.
    • Notes:
      on removal config.xml entry seemd to not be deleted
      on reintsall mediabrowser folder on data drive was mediabrowser:users
      believe this is because the init script in the package was altered???? Would like to see default init script.
      service nginx stop
      chown -R mediabrowser:nogroup /media/uuid/mediabrowser
      edit init script and change group to nogroup
      start nginx
      testing stuff.

      There are even alterations in the init script to do checks against omv config.

      Source Code

      1. start() {
      2. if ! is_running; then
      3. echo "Starting $SERVICE"
      4. if omv_config_exists "${SERVICE_XPATH}"; then
      5. DBFOLDER="$(omv_config_get "${SERVICE_XPATH}/db-folder")"
      6. else
      7. DBFOLDER="/var/lib/${SERVICE}"
      8. fi
      9. DAEMON_OPTS=" -programdata ${DBFOLDER}"
      10. # start-stop-daemon --start --user root --chuid root --background -m --oknodo --pidfile /var/run/mediabrowser/mediabrowser.pid --chdir /opt/mediabrowser --exec /opt/mono/bin/mono -- MediaBrowser.Server.Mono.exe -programdata /var/lib/mediabrowser
      11. start-stop-daemon --start --user $RUN_AS --chuid $RUN_AS --group $RUN_GRP --background -m --oknodo --pidfile $PID_FILE --chdir $APP_PATH --exec $DAEMON $DAEMON_OPTS
      12. else
      13. echo "$SERVICE is running"
      14. fi
      15. }
      Display All


      Really want to see original.
      It is rather slow on scanning media and getting meta data.
      Post config chown is change to your joe(example):users so still issue with group being changed
      service nginx stop
      chown -R joe:nogroup /media/uuid/mediabrowser
      chown mediabrowser:nogroup /media/uuid/mediabrowser
      service nginx start

      Not working.... going to test as users group...
      No it didn't forgot they got that when loaded via samba...

      This thing is not ready for launch...

      created another user post changing group.. crashed the ui.

      The post was edited 6 times, last by tekkb ().

    • mediabrowser.tv/community/inde…pic/10788-debian-package/

      I tried to install package from website.
      Using the repo that the plugin was using I get:

      Source Code

      1. Unpacking mediabrowser (from mediabrowser.deb) ...
      2. dpkg: dependency problems prevent configuration of mediabrowser:
      3. mediabrowser depends on libc6 (>= 2.15) | libc6.1 (>= 2.15) | libc0.1 (>= 2.15); however:
      4. Version of libc6:amd64 on system is 2.13-38+deb7u6.
      5. Package libc6.1 is not installed.
      6. Package libc0.1 is not installed.
      7. mediabrowser depends on libmediainfo0; however:
      8. Package libmediainfo0 is not installed.

      The post was edited 2 times, last by tekkb ().

    • Just tried on my system, looks to be working ok to me. I did change the group to nogroup where ever it was set to users.
      [IMG:http://widgets.trakt.tv/users/1f5d0f5ed67f98ed9d06d9849b42dd0e/watched/banner@1x.jpg]
      What I am watching/watched on my Popcorn Hour media player
      omv 2.1.1 stoneburner | 64 bit | omvextrasorg 1.29
      MySQL (Percona) | Newznab | Sonarr | CP | HP | NZBget | YAMJ | CUPS
    • It wont play as its is using the ffmpeg in the share and as we know the share will not allow file to be executed, the program should use another location for ffmpeg.
      /media/95260349-5cd4-4ca5-a354-d9d21edf7f91/mediabrowser/ffmpeg/20140716/ffmpeg

      What I did it to move ffmpeg supplied in the app to a location where it can run then created a symbolic link to it

      Source Code

      1. mv /media/95260349-5cd4-4ca5-a354-d9d21edf7f91/mediabrowser/ffmpeg/20140716/ffmpeg /ffmpeg
      2. ln -s /ffmpeg /media/95260349-5cd4-4ca5-a354-d9d21edf7f91/mediabrowser/ffmpeg/20140716/ffmpeg


      Files now play
      [IMG:http://widgets.trakt.tv/users/1f5d0f5ed67f98ed9d06d9849b42dd0e/watched/banner@1x.jpg]
      What I am watching/watched on my Popcorn Hour media player
      omv 2.1.1 stoneburner | 64 bit | omvextrasorg 1.29
      MySQL (Percona) | Newznab | Sonarr | CP | HP | NZBget | YAMJ | CUPS

      The post was edited 1 time, last by jhmiller ().

    • The package was as nogroup or nobody from what it said on their website. Did you try any music. I noticed that not all the categries were populating, like artist for example.

      init script group need to be nogroup in package.
      original db location @ /var/lib/mediabrowser the folder is correct chown but contents are mediabrowser:users
      after enabling chown is correct on the the contents.

      cd /opt/mediabrowser
      mkdir ffmpeg
      chown mediabrowser:nogroup ffmpeg
      cp /media/uuid/mediabrowser/ffmpeg/20140716/ffmpeg /opt/mediabrowser/ffmpeg
      rm /media/uuid/mediabrowser/ffmpeg/20140716/ffmpeg
      ln -s /opt/mediabrowser/ffmpeg/ffmpeg /media/uuid/mediabrowser/ffmpeg/20140716/ffmpeg


      The post was edited 3 times, last by tekkb ().