openmediavault-emby plugin (formerly mediabrowser)

    • OMV 2.x

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • openmediavault-emby plugin (formerly mediabrowser)

      @tekkb Best wishes to your daughter and welcome back!

      Greetings Hoppel
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      frontend software - tvos | android tv | libreelec | win10 | kodi krypton
      frontend hardware - appletv 4k | nvidia shield tv | odroid c2 | yamaha rx-a1020 | quadral chromium style 5.1 | samsung le40-a789r2
      -------------------------------------------
      backend software - debian | openmediavault | latest backport kernel | zfs raid-z2 | docker | emby | unifi | vdr | tvheadend | fhem
      backend hardware - supermicro x11ssh-ctf | xeon E3-1240L-v5 | 64gb ecc | 8x10tb wd red | digital devices max s8
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    • tlettkeman wrote:

      How hard is it to transfer the existing instances of say Emby or Plex, etc... to a docker.
      I too am interested in question.
      Reconfiguring the shares/users/metadata would be a pain...

      I know you could just "mount" a directory of the existing installation into the container (say, --volume /var/lib/emby-server:/var/lib/emby-server).
      For that you would need to know exactly which databases / configs are needed.
      Does somebody know that?
    • tinh_x7 wrote:

      Is there a way to force Emby to update?
      I'm got the update notification for more than a week, ran the update from the repo, but it still not updating.
      What is the output of: dpkg -l | grep emby
      omv 4.1.12 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.11
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • odd error, ipm on omv 2.2.13, installed emby 2.7 from the plugin list.

      configured.. nothign was added, like stated on the instructions

      went into Library, added my folder to the list, sleected movies, selected my path which is on my ZFS under /POOL/Files/Movies (chmodded 777 > yeah, i don't care, i'm the only one using it.)

      it simply will not crawl.. I can see the foler added to the library under movies, but scanning does nothing.
      finds 0 files - and I ahve over 500 HD movies in there..

      any ideas ???
    • @tinh_x7 Why are you using the beta repo?

      What is the output of: apt-get update
      omv 4.1.12 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.11
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • ryecoaaron wrote:

      @tinh_x7 Why are you using the beta repo?

      What is the output of: apt-get update
      When I setup the repo, 3.1.283beta was the available at the time for the installation.


      @mikeB2210,

      This solution worked for me.

      Thanks.

      Source Code

      1. 1. sudo nano /var/lib/dpkg/status
      2. 2. find the emby-server entry block and remove it
      3. 3. save the file
      4. 4. apt-get update
      5. 5. apt-get install emby-server
      OMV v4.0
      Asus Z97-A/3.1; i3-4370
      32GB RAM Corsair Vengeance Pro
      4x3TB RAID10

      The post was edited 1 time, last by tinh_x7 ().

    • I have an ERROR in the logs at the library scan
      What is ffprobe?


      Source Code

      1. 2017-02-05 18:03:10.1568 Error App: Error in ffprobe
      2. *** Error Report ***
      3. Version: 3.1.5.0
      4. Command line: /opt/emby/MediaBrowser.Server.Mono.exe -programdata /var/lib/emby -restartpath /usr/sbin/emby.sh
      5. Operating system: Unix 3.16.0.0
      6. 64-Bit OS: True
      7. 64-Bit Process: True
      8. Mono: 4.6.2 (Stable 4.6.2.16/ac9e222 Tue Jan 3 11:48:26 UTC 2017)
      9. Processor count: 4
      10. Program data path: /var/lib/emby
      11. Application directory: /opt/emby
      12. System.Exception: ffprobe failed - streams and format are both null.
      13. at MediaBrowser.MediaEncoding.Encoder.MediaEncoder+<GetMediaInfoInternal>d__67.MoveNext () [0x00268] in <ced15af39b174ca3a08fa53960b074b9>:0
      14. --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
      15. at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      16. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0004e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      17. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0002e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      18. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0000b] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      19. at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () [0x00000] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      20. at MediaBrowser.Providers.MediaInfo.FFProbeVideoInfo+<GetMediaInfo>d__18.MoveNext () [0x000ef] in <e436217af40a455c991e059c7652896b>:0
      21. --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
      22. at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      23. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0004e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      24. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0002e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      25. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0000b] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      26. at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () [0x00000] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      27. at MediaBrowser.Providers.MediaInfo.FFProbeVideoInfo+<ProbeVideo>d__16`1[T].MoveNext () [0x00313] in <e436217af40a455c991e059c7652896b>:0
      28. --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
      29. at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      30. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0004e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      31. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0002e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      32. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0000b] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      33. at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () [0x00000] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      34. at MediaBrowser.Providers.Manager.MetadataService`2+<RunCustomProvider>d__23[TItemType,TIdType].MoveNext () [0x000d7] in <e436217af40a455c991e059c7652896b>:0
      35. System.Exception
      36. at MediaBrowser.MediaEncoding.Encoder.MediaEncoder+<GetMediaInfoInternal>d__67.MoveNext () [0x00268] in <ced15af39b174ca3a08fa53960b074b9>:0
      37. --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
      38. at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      39. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0004e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      40. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0002e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      41. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0000b] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      42. at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () [0x00000] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      43. at MediaBrowser.Providers.MediaInfo.FFProbeVideoInfo+<GetMediaInfo>d__18.MoveNext () [0x000ef] in <e436217af40a455c991e059c7652896b>:0
      44. --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
      45. at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      46. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0004e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      47. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0002e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      48. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0000b] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      49. at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () [0x00000] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      50. at MediaBrowser.Providers.MediaInfo.FFProbeVideoInfo+<ProbeVideo>d__16`1[T].MoveNext () [0x00313] in <e436217af40a455c991e059c7652896b>:0
      51. --- End of stack trace from previous location where exception was thrown ---
      52. at System.Runtime.ExceptionServices.ExceptionDispatchInfo.Throw () [0x0000c] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      53. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ThrowForNonSuccess (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0004e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      54. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.HandleNonSuccessAndDebuggerNotification (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0002e] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      55. at System.Runtime.CompilerServices.TaskAwaiter.ValidateEnd (System.Threading.Tasks.Task task) [0x0000b] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      56. at System.Runtime.CompilerServices.ConfiguredTaskAwaitable`1+ConfiguredTaskAwaiter[TResult].GetResult () [0x00000] in <8f2c484307284b51944a1a13a14c0266>:0
      57. at MediaBrowser.Providers.Manager.MetadataService`2+<RunCustomProvider>d__23[TItemType,TIdType].MoveNext () [0x000d7] in <e436217af40a455c991e059c7652896b>:0
      Display All
    • Not sure if I should ask here but as Emby is a part of a problem...

      It looks like I'm having some general problems with uPnP.
      My system is old HP 8710p laptop (2-core Intel CPU, 4Gb RAM, 160Gb HDD Gparted after OMV install). I know, not ideal, but something to test OMV on.
      Also, all my permissions on media folders are 777 (as I don't care at the moment).
      uPnP clients - LG Smart TV, Android device with VLC, Win10 laptop.
      Now, this happens on both OMV2 and 3.
      Initially I tried Plex via plugins install. It can see the media folder with movie, organize library, and do pretty much everything via web GUI, however for some reason it can not play media AT ALL (not in browser, not on smart TV, not on windows machine). When trying access plex from clients I can see uPnP server, but I can't see any libraries nor media.

      Emby is a different story. On OMV2 I can install it via plugins menu but it needs ffmpeg which, for some reason, can not be uploaded through Emby's GUI. Ok, "apt-get install ffmpeg" solves this but Emby won't scan library. The scan progress bar goes very quick and there is nothing found. Solution - remove plugin and install it with apt-get using instructions from emby website. It works somewhat (can scan library, it's accessible from devices) but the files are not playable from all cliens. Also there is a problem that TV occasionally loses connection to uPnP server.

      On OMV3 I can not install EMBY via Plugins as OMV is newer than it's supposed to be for the plugin to work. So apt-get is the way for both Emby and ffmpeg. Hooray! It works, library scan works, I can connect from TV and play... for first movie it was about 15 minutes. For second - probably 15 seconds. For first one again - 2 seconds max. It just keeps disconnecting! CPU loading is not high according to OMV gui - 20-30%.

      As an experiment, I tried miniDLNA plugin. It simply works. No hiccups, no connection drops, no problems, with any client. It does not organize libraries though and can't download metadata and stuff, that's why I don't want to use it :(

      Please, help! I'm scratching my head and pulling my hair and my eyes are red from sleepless nights trying to find a solution. Having no experience with Linux does not help either.
    • openmediavault-emby plugin (formerly mediabrowser)

      @Avalonnw The emby plugin is still not ready for omv3. But as you already did, it should work to install emby-server and ffmpeg per apt-get via command line. A lot of us here use this method without problems. The last few pages of this thread acknowledge this.

      3 days ago I installed the emby server per docker plugin. Maybe it's an alternative for you, you can also check. For me it works as expected now. Had some problems with the default uid and gid of the emby user from the container (uid1000:gid1000). Changed the access rights to my media folders, so it fits gid1000. Not the perfect way in my opinion, but it works really flawless now. The installation of emby-server via omv-docker is really easy.

      Otherwise I suggest to ask your question in the emby forum, because your problem seems not to be omv related. Maybe you can have a look at your log file and share it.

      Greetings Hoppel
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
      frontend software - tvos | android tv | libreelec | win10 | kodi krypton
      frontend hardware - appletv 4k | nvidia shield tv | odroid c2 | yamaha rx-a1020 | quadral chromium style 5.1 | samsung le40-a789r2
      -------------------------------------------
      backend software - debian | openmediavault | latest backport kernel | zfs raid-z2 | docker | emby | unifi | vdr | tvheadend | fhem
      backend hardware - supermicro x11ssh-ctf | xeon E3-1240L-v5 | 64gb ecc | 8x10tb wd red | digital devices max s8
      ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    • Hi everybody.

      I need a little help with EMBY installation on my SimpleNAS.
      I followed these steps: github.com/cmoulliard/tech-kno….adoc#install-emby-server
      But still gave me a missing packages

      Source Code

      1. root@SimpleNAS:~# apt-get install emby-server
      2. Reading package lists... Done
      3. Building dependency tree
      4. Reading state information... Done
      5. Some packages could not be installed. This may mean that you have
      6. requested an impossible situation or if you are using the unstable
      7. distribution that some required packages have not yet been created
      8. or been moved out of Incoming.
      9. The following information may help to resolve the situation:
      10. The following packages have unmet dependencies:
      11. emby-server : Depends: libembysqlite3-0 but it is not installable
      12. Depends: embymagick but it is not installable
      13. E: Unable to correct problems, you have held broken packages.
      Display All
      If i want to install missing dependencies from here and here, it gave me this:

      Source Code

      1. root@SimpleNAS:~# apt-get install embymagick
      2. Reading package lists... Done
      3. Building dependency tree
      4. Reading state information... Done
      5. Package embymagick is not available, but is referred to by another package.
      6. This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
      7. is only available from another source
      8. E: Package 'embymagick' has no installation candidate
      9. root@SimpleNAS:~# apt-get install libembysqlite3-0
      10. Reading package lists... Done
      11. Building dependency tree
      12. Reading state information... Done
      13. Package libembysqlite3-0 is not available, but is referred to by another package.
      14. This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
      15. is only available from another source
      16. E: Package 'libembysqlite3-0' has no installation candidate
      Display All


      Can someone give me some advice?
      Debian GNU / Linux 8 (jessie) 4.11.6-sunxi, OMV 3.0.80 (Erasmus)
    • tommi32 wrote:

      I need a little help with EMBY installation on my SimpleNAS.I followed these steps: github.com/cmoulliard/tech-kno….adoc#install-emby-server
      But still gave me a missing packages
      If i want to install missing dependencies from here and here, it gave me this:


      Can someone give me some advice?
      Debian GNU / Linux 8 (jessie) 4.11.6-sunxi, OMV 3.0.80 (Erasmus)
      One of the reasons Docker was created, was to resolve the file and packages dependency issues that continually plague users and developers. (Where developers will attempt to write complex scripts that download what is needed from repositories. As you're finding, sometimes those scripts fail or the sources are not available when needed.)
      A Docker "image" contains the entire directory structure, with all files and software packages needed for a specific application. (Emby in this case). When the image is installed, nothing else is needed. It's ready to run.

      If you try the Docker route:
      Since you're using a PI, with flash media as a boot drive, I'd recommend that you locate the Docker container onto your Data Drive. Emby is a chatty app that stores metadata associated with media files. It would be best to keep those files off of your boot drive. Otherwise, you'd be risking filling up your entire boot drive which will touch off another round of tech issues.
      Good backup takes the "drama" out of computing
      ____________________________________
      Primary: OMV 3.0.99, ThinkServer TS140, 12GB ECC, 32GB USB boot, 4TB+4TB zmirror, 3TB client backup.
      Backup: OMV 4.1.9, Acer RC-111, 4GB, 32GB USB boot, 3TB+3TB zmirror, 4TB Rsync'ed disk
      2nd Data Backup: OMV 3.0.99, R-PI 2B, 16GB boot, 4TB WD USB MyPassport - direct connect (no hub)
    • I have spent days trying to get Emby Server to work with the Kodi plugin on my raspberry Pis (four of them).

      Every time, I restart the Pis, the plugin welcomes me by name, confirms the sync but then nothing - can anyone think what I am doing wrong?

      I used to use Emby Server on windows and I used to get extra nodes appearing on Kodi, but this is not happening now.

      Any pointers to help would be much appreciated.