proftpd cant bind to any port i try

    • OMV 1.0
    • proftpd cant bind to any port i try

      Well, today i tried to use my ftp (the first time) but i cant bind it to any port i try :

      i attached only one log entry because it got deleted from yesterday. i can either use 65000, 21, 90, 95, and so on, but i ALWAYS get that message.

      i checked if the ports were used by another application, but they wasnt.

      any ideas?

      Source Code

      1. omv-mkconf proftpd
      did nothing new.
      Images
      • 2014-10-19 at 09.57.png

        28.5 kB, 674×82, viewed 191 times
      | HP N54L Tobi´ 00 BIOS@2013 | 8GB 1333 | 2x WD-Black 320GB md0 / in TopDock | AMCC 9650SE-4LPML hwraid 4 x 3TB WD Green RAID5 mit BBU |
      | SlimLine Bluray in the Top Dock | Powerwalker 650 USV | Edimax WLAN | IcyBox 2x2TB RAID1 via eSATA |
      | Storage at the moment : 12.58TB |
    • Hi,
      I changed also the port of proftpd. This worked fine over the webinterface for me.
      You get this message usually when you try to use an already used port but I guess that is not the case here.

      So I would suspect a bug here.

      Have you tried to add the port directly to the config via the webinterface as additional arguments

      Source Code

      1. ​Port XX


      this should usually override the config
    • yes, i tried that, but im a bit confused because i can connect to the server from inside network
      Images
      • 2014-10-19 at 10.39.png

        70.55 kB, 643×211, viewed 181 times
      | HP N54L Tobi´ 00 BIOS@2013 | 8GB 1333 | 2x WD-Black 320GB md0 / in TopDock | AMCC 9650SE-4LPML hwraid 4 x 3TB WD Green RAID5 mit BBU |
      | SlimLine Bluray in the Top Dock | Powerwalker 650 USV | Edimax WLAN | IcyBox 2x2TB RAID1 via eSATA |
      | Storage at the moment : 12.58TB |