can't start plexmediaserver

    • OMV 1.0
    • Resolved

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • dpkg -l | grep openmediavault
      cat /etc/passwd | grep ^plex
      showkey plexmediaserver
      omv 4.1.13 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • Source Code

      1. root@aki-nas:~# dpkg -l | grep openmediavault
      2. ii openmediavault 1.0.29 all Open network attached storage solution
      3. ii openmediavault-jdownloader 1.0.6 all OpenMediaVault Jdownloader plugin
      4. ii openmediavault-keyring 0.3 all GnuPG archive keys of the OpenMediaVault archive
      5. ii openmediavault-nginx 1.0.9 all Nginx plugin for OpenMediaVault.
      6. ii openmediavault-omvextrasorg 1.0.17 all OMV-Extras.org Package Repositories for OpenMediaVault
      7. ii openmediavault-plexmediaserver 1.0.3 all OpenMediaVault Plex Media Server plugin
      8. ii openmediavault-pyload 1.0.0 all OpenMediaVault pyLoad plugin
      9. ii openmediavault-transmissionbt 1.0.8 all OpenMediaVault Transmission (BitTorrent client) plugin
      10. ii openmediavault-usbbackup 1.0.2 all OpenMediaVault USB/eSATA backup plugin

      Source Code

      1. root@aki-nas:~# cat /etc/passwd | grep ^plex
      2. plex:x:112:65534::/media/1c59ca65-3fe5-4c5f-acb0-076b03c7460a/plexmediaserver:/bin/bash

      Source Code

      1. root@aki-nas:~# showkey plexmediaserver
      2. <plexmediaserver>
      3. <enable>1</enable>
      4. <db-folder>/media/1c59ca65-3fe5-4c5f-acb0-076b03c7460a/plexmediaserver</db-folder>
      5. <mntentref>bd073d81-7509-4f2c-b006-ecae0f24b3d0</mntentref>
      6. <showtab>1</showtab>
      7. </plexmediaserver>

      The post was edited 1 time, last by davidh2k ().

    • How about: ls -al /media/1c59ca65-3fe5-4c5f-acb0-076b03c7460a/plexmediaserver/
      omv 4.1.13 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • tekkb wrote:

      give results of the stat & id command:
      cd /media/1c59ca65-3fe5-4c5f-acb0-076b03c7460a
      stat plexmediaserver

      id plex


      Wie du immer denkst die UID wäre nicht die richtige :D

      Gruß
      David
      "Well... lately this forum has become support for everything except omv" [...] "And is like someone is banning Google from their browsers"

      Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.


      Upload Logfile via WebGUI/CLI
      #openmediavault on freenode IRC | German & English | GMT+1
      Absolutely no Support via PM!

      I host parts of the omv-extras.org Repository, the OpenMediaVault Live Demo and the pre-built PXE Images. If you want you can take part and help covering the costs by having a look at my profile page.
    • root@aki-nas:~# cd /media/1c59ca65-3fe5-4c5f-acb0-076b03c7460a
      root@aki-nas:/media/1c59ca65-3fe5-4c5f-acb0-076b03c7460a# stat plexmediaserver
      File: "plexmediaserver"
      Dim.: 4096 Blocchi: 8 Blocco di IO: 4096 directory
      Device: 97fh/2431d Inode: 350486529 Coll.: 3
      Accesso: (2777/drwxrwsrwx) Uid: ( 112/ plex) Gid: (65534/ nogroup)
      Accesso : 2014-10-29 20:20:05.288012582 +0100
      Modifica : 2014-10-28 07:12:10.888807769 +0100
      Cambio : 2014-10-28 07:13:56.792810308 +0100
      Creazione: -
      root@aki-nas:/media/1c59ca65-3fe5-4c5f-acb0-076b03c7460a# id plex
      uid=112(plex) gid=65534(nogroup) gruppi=65534(nogroup)
      root@aki-nas:/media/1c59ca65-3fe5-4c5f-acb0-076b03c7460a#
    • I better get a like for this. I had to upgrade an old vm to track down this problem:

      1) In command line:
      omv-mkconf fstab

      2) Then reboot.

      3) Then in command line again. All these are probably not needed but I want to be sure you get clean install:

      Source Code

      1. apt-get --purge remove openmediavault-plexmediaserver
      2. apt-get --purge remove plexmediaserver
      3. userdel plex
      4. rm -rf /media/1c59ca65-3fe5-4c5f-acb0-076b03c7460a/plexmediaserver


      4) Then reinstall the plugin again in OMV web gui....

      For some reason during the upgrade process the fstab file is removing the filesystem mounts for the data drives.

      The post was edited 1 time, last by WastlJ: fixed a typo. ;-) ().

    • everything good, but....
      when i try to install... this is what happened:

      Reading package lists...Building dependency tree...Reading state information...The following extra packages will be installed:plexmediaserverThe following NEW packages will be installed:openmediavault-plexmediaserver plexmediaserver0 upgraded, 2 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.Need to get 91.3 MB of archives.After this operation, 205 kB of additional disk space will be used.WARNING: The following packages cannot be authenticated!plexmediaserver openmediavault-plexmediaserverAuthentication warning overridden.Get:1 dh2k.omv-extras.org/debian/ plex-wheezy-mirror/main plexmediaserver amd64 0.9.11.1.678-c48ffd2-debian [91.2 MB]Err packages.omv-extras.org/debian/ kralizec-plex/main openmediavault-plexmediaserver all 1.0.3404 Not FoundFailed to fetch packages.omv-extras.org/debian…mediaserver_1.0.3_all.deb 404 Not FoundFetched 91.2 MB in 28s (3226 kB/s)Selecting previously unselected package plexmediaserver.(Reading database ... 37986 files and directories currently installed.)Unpacking plexmediaserver (from .../plexmediaserver_0.9.11.1.678-c48ffd2-debian_amd64.deb) ...Creating index of upgradeable packages ...Creating index of OpenMediaVault plugins


      ...and then the installation is hanging...
    • Run apt-get update, your apt-cache is out of date.

      Greetings
      David
      "Well... lately this forum has become support for everything except omv" [...] "And is like someone is banning Google from their browsers"

      Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.


      Upload Logfile via WebGUI/CLI
      #openmediavault on freenode IRC | German & English | GMT+1
      Absolutely no Support via PM!

      I host parts of the omv-extras.org Repository, the OpenMediaVault Live Demo and the pre-built PXE Images. If you want you can take part and help covering the costs by having a look at my profile page.
    • dns OK, i did apt-get update, the install plex via web ui, this is the result:

      Reading package lists...
      Building dependency tree...
      Reading state information...
      The following NEW packages will be installed:
      openmediavault-plexmediaserver
      0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
      1 not fully installed or removed.
      Need to get 17.7 kB of archives.
      After this operation, 61.4 kB of additional disk space will be used.
      WARNING: The following packages cannot be authenticated!
      openmediavault-plexmediaserver
      Authentication warning overridden.
      Get:1 packages.omv-extras.org/debian/ kralizec-plex/main openmediavault-plexmediaserver all 1.0.4 [17.7 kB]
      Fetched 17.7 kB in 0s (27.3 kB/s)
      Selecting previously unselected package openmediavault-plexmediaserver.
      (Reading database ... 41880 files and directories currently installed.)
      Unpacking openmediavault-plexmediaserver (from .../openmediavault-plexmediaserver_1.0.4_all.deb) ...
      Processing triggers for openmediavault ...
      Restarting engine daemon ...
      Setting up plexmediaserver (0.9.11.1.678-c48ffd2-debian) ...
      update-rc.d: using dependency based boot sequencing
      Plex Media Server is not running (no process found)...
      Starting Plex Media Server: done
      Setting up openmediavault-plexmediaserver (1.0.4) ...
      chown: changing ownership of `/var/lib/plexmediaserver/Library/Application Support/Plex Media Server/Plug-ins/Media-Flags.bundle/Contents/Resources/Studio/.Porchlight.png.zq5HeF': No such file or directory
      dpkg: error processing openmediavault-plexmediaserver (--configure):
      subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
      Processing triggers for openmediavault ...
      Restarting engine daemon ...
      Errors were encountered while processing:
      openmediavault-plexmediaserver
    • root@aki-nas:~# /etc/init.d/plexmediaserver start
      Plex already running...
      root@aki-nas:~# apt-get -f install
      Lettura elenco dei pacchetti... Fatto
      Generazione albero delle dipendenze
      Lettura informazioni sullo stato... Fatto
      0 aggiornati, 0 installati, 0 da rimuovere e 0 non aggiornati.
      1 non completamente installati o rimossi.
      Dopo quest'operazione, verranno occupati 0 B di spazio su disco.
      Configurazione di openmediavault-plexmediaserver (1.0.4)...
      Initialize configuration
      Elaborazione dei trigger per openmediavault...
      Updating locale files ...
      Updating file permissions ...
      Restarting engine daemon ...
      Creating index of upgradeable packages ...
      Creating index of OpenMediaVault plugins ...

      Then I went to plex plugin page, enabled it, set the database volume location (automatically it changed the location of database directory), saved and applied all, tried to go to plex web client page.... 404..

      Tried
      root@aki-nas:~# /etc/init.d/plexmediaserver start

      It said:
      Starting Plex Media Server: done

      But still 404 on web client.
    • It is working:
      Plex already running...


      Try to connect at this address:

      Source Code

      1. http://ipofyouromv:32400/web


      There is some security (CSP) that needs to be disabled so it will show in the web client. But the button on the Settings TAB should be working. To disable the security so you can see it in the web client install the openmediavault-links plugin. Then then add a website and use a checkmark in the media check spot. Refressh your browser and that web client for the plex should be working too.


      The post was edited 7 times, last by tekkb ().