Problems with Virtualbox plugin?

    • OMV 1.0
    • Resolved
    • The virtualbox plugin has been working fine for me. Did you just update it? What is the output of: apt-get -f install
      omv 4.1.14 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • root@DeathShadow:~# apt-get -f install
      Leyendo lista de paquetes... Hecho
      Creando árbol de dependencias
      Leyendo la información de estado... Hecho
      0 actualizados, 0 se instalarán, 0 para eliminar y 8 no actualizados.


      Seems that even when I don't have VirtualBox installed, the packages still are there. I'll try with the solution given to Steel.

      The post was edited 1 time, last by Sergio ().

    • tekkb wrote:

      This is only problem I see.... Stupid shit....

      github.com/OpenMediaVault-Plug…1d74c59fd6d7b3955dd7e13c2


      While I didn't do it, I guess having one less click is a bad idea?? You can click on the link in the first tab instead of clicking on the Machines tab and then clicking on the button.

      Here is a little cheese for your whine... I put it back in 1.0.13 and added a button on the Settings tab toolbar too...
      omv 4.1.14 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • This is the kinda shit that is killing me. I used that button all the time and it was in every version of the plugin.

      He did to MySQL as well. And the button looked much better then it does now with the ptype/fieldinfo.
      These are examples of where I feel code reduction has gone awry.

      PS- I would put back but why when it will just be reversed 5 times to infinity, like with cup overrides.
    • I use the Virtualbox and MySQL plugins all the time and I never even noticed the button was gone. I use the iframe tab. No button was needed.

      The button removal was not to reduce code. It was just a style change that happened to use less code (not the goal).

      Added it back to MySQL as well. Put it in the toolbar. The usability is much better and looks better there. I would've put it there a long time ago but I could never get it to work until now. It won't be reversed...
      omv 4.1.14 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • All cleaned.
      Then I successfully re-installed it.
      Then I go and click the recompile button.
      Go to updates, refresh and install updates for extras and plex.
      Then go back to VB, enable selected a folder, save, save and:
      ​Failed to execute command 'omv-mkconf virtualbox 2>&1': VBoxManage: error: Failed to initialize COM because the global settings directory '/home/vbox/.config/VirtualBox' is not accessible!

      Error #4000:
      exception 'OMVException' with message 'Failed to execute command 'omv-mkconf virtualbox 2>&1': VBoxManage: error: Failed to initialize COM because the global settings directory '/home/vbox/.config/VirtualBox' is not accessible!' in /usr/share/openmediavault/engined/module/virtualbox.inc:89
      Stack trace:
      #0 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(180): OMVModuleVirtualBox->applyConfig()
      #1 [internal function]: OMVRpcServiceConfig->applyChanges(Array, Array)
      #2 /usr/share/php/openmediavault/rpcservice.inc(125): call_user_func_array(Array, Array)
      #3 /usr/share/php/openmediavault/rpcservice.inc(158): OMVRpcServiceAbstract->callMethod('applyChanges', Array, Array)
      #4 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(224): OMVRpcServiceAbstract->callMethodBg('applyChanges', Array, Array)
      #5 [internal function]: OMVRpcServiceConfig->applyChangesBg(Array, Array)
      #6 /usr/share/php/openmediavault/rpcservice.inc(125): call_user_func_array(Array, Array)
      #7 /usr/share/php/openmediavault/rpc.inc(79): OMVRpcServiceAbstract->callMethod('applyChangesBg', Array, Array)
      #8 /usr/sbin/omv-engined(501): OMVRpc::exec('Config', 'applyChangesBg', Array, Array, 1)
      #9 {main}
    • While booting:
      Starting Virtualbox Web service.... fail!


      Just after gui logging:
      ​Could not connect to host (127.0.0.1:18083/)

      Error #64:
      exception 'Exception' with message 'Could not connect to host (127.0.0.1:18083/)' in /usr/share/phpvirtualbox/lib/vboxconnector.php:210
      Stack trace:
      #0 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/virtualbox.inc(176): vboxconnector->connect()
      #1 [internal function]: OMVRpcServiceVirtualBox->getMachines(Array, Array)
      #2 /usr/share/php/openmediavault/rpcservice.inc(125): call_user_func_array(Array, Array)
      #3 /usr/share/php/openmediavault/rpc.inc(79): OMVRpcServiceAbstract->callMethod('getMachines', Array, Array)
      #4 /usr/sbin/omv-engined(501): OMVRpc::exec('VirtualBox', 'getMachines', Array, Array, 1)
      #5 {main}
    • I don't have that directory on my server. Not sure why or what is looking for it.

      When you removed the plugin and virtualbox, did you delete /etc/default/virtualbox and /etc/default/openmediavault-virtualbox?
      omv 4.1.14 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.13
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • Yes, it seems that I executed the following lines:

      479 apt-get purge virtualbox-4.3 openmediavault-virtualbox
      480 rm /etc/default/openmediavault-virtualbox /etc/default/virtualbox
      481 rm /etc/default/openmediavault-virtualbox
      482 userdel vbox
      483 groupdel vboxusers
      484 clear
      485 apt-get -f install
      486 apt-get -f install
      487 shutdown -r now


      I remember it complained about not being created. I thought the plugin removal also deleted'm
    • I finally solved it.
      The culprit where the remains of an early installation:

      ....
      ​Purgando ficheros de configuración de openmediavault-virtualbox ...
      Desinstalando phpvirtualbox ...
      VBoxManage: error: Failed to initialize COM because the global settings directory '/home/vbox/.config/VirtualBox' is not accessible!
      Purgando ficheros de configuración de phpvirtualbox ...
      Desinstalando virtualbox-extpack-installer ...
      Desinstalando virtualbox-4.3 ...


      root@DeathShadow:~# ls /home
      extplorer mediabrowser omv vbox
      root@DeathShadow:~# rm -R /home/vbox


      After removing that directory, VBox installed correctly and all it's 100% functional.