After upgrade NUT behave incorrectly

    • OMV 1.0

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • After upgrade NUT behave incorrectly

      Hi,

      I was using Sarduakar on my HP N40L NAS. Today I decided to upgrade to Kralizec.
      Everything works fine except my UPS.
      Previously, I used megatec_usb driver for NUT. However the driver is not available in the new version. NUT changelog recommends to use blazer_usb instead.
      So, here is the configuration:

      Source Code

      1. <nut>
      2. <enable>1</enable>
      3. <upsname>ups</upsname>
      4. <comment></comment>
      5. <driverconf>#driver=megatec_usb
      6. driver=blazer_usb
      7. port=auto
      8. </driverconf>
      9. <shutdownmode>fsd</shutdownmode>
      10. <shutdowntimer>60</shutdowntimer>
      11. <remotemonitor>1</remotemonitor>
      12. <remoteuser>root</remoteuser>
      13. <remotepassword></remotepassword>
      14. </nut>
      Display All


      The problem is, NUT causes shut down upon system boots up.

      Source Code

      1. Feb 22 19:48:43 microserver upsd[2586]: listening on 127.0.0.1 port 3493
      2. Feb 22 19:48:43 microserver upsd[2586]: Connected to UPS [ups]: blazer_usb-ups
      3. Feb 22 19:48:43 microserver upsd[2596]: Startup successful
      4. Feb 22 19:48:43 microserver upsd[2596]: User monmaster@127.0.0.1 logged into UPS [ups]
      5. Feb 22 19:48:43 microserver upsmon[2608]: Startup successful
      6. Feb 22 19:48:48 microserver upsmon[2610]: UPS ups@localhost: forced shutdown in progress
      7. Feb 22 19:48:48 microserver upsd[2596]: Client monmaster@127.0.0.1 set FSD on UPS [ups]
      8. Feb 22 19:48:48 microserver upsmon[2610]: Executing automatic power-fail shutdown
      9. Feb 22 19:48:48 microserver upsmon[2610]: Auto logout and shutdown proceeding
      10. Feb 22 19:48:48 microserver upssched[2760]: Executing command: notify
      11. Feb 22 19:48:48 microserver upssched[2758]: Executing command: forced-shutdown
      12. Feb 22 19:48:48 microserver upsmon[2610]: Signal 10: User requested FSD
      13. Feb 22 19:48:49 microserver upssched-cmd: UPS ups@localhost: - Forced shutdown in progress
      14. Feb 22 19:48:49 microserver upssched-cmd: Automatic logout and shutdown proceeding
      Display All


      I need help about this weird behaviour.
      Sorry for bad English.

      Thanks,
      temizel.