Search Results

Search results 1-20 of 20.

  • Had the same problem with my Super Micro, here is how I got it working: New install, nic not found, struggling to set up drivers...

  • So that fixed it self when I attached my md raid array to the machine and uninstall/installed plex again. But still having problems with Deluge and the earlier dependency issue but haven't gone another round of apt clean and the other possible fixes that I mentioned earlier in the thread. Just happy to have the array and plex running.

  • Setting up the nic in webUI bricks the nic, but after logging in to the server the hard way (directly) I got it going by commenting out two lines in the /etc/networks/interfaces "script". That allows me to log into the webUI but then I get prompted to apply or revert changes, applying bricks it again and reverting removes the nic that was just set up in the network tab. That has fixed the plugin problem that I was having but fear not, the machine keeps on giving...! This is the newest problem is…

  • Quote from subzero79: “Cmon is on the interface configuration scroll down below. ” I do not understand what you mean by this line. After adding your code to sources.list nothing has changed, I can update through webUI but plugins still throw a error. Do I need to reboot? I did restart the network for good measure. Thanks

  • So the problem in a way still persists. The nic is up and running so I can use the webUI but I am struggling to find the right place to register the DNS nameserver so it can look up things it is looking for on the internet. I have put in nameserver 8.8.8.8 into resolv.conf but that gets overwritten every reboot. I tried setting up the nics separately in the webUI, both the one that is in use and unused one with fresh install in between, but that only threw errors my way and made the webUI unusab…

  • One last problem (reminder for myself) before I got to sleep. Ran apt-get update/upgrade through CLI earlier without problems although few packages were withheld that did not look important and I did not think about it. In web UI after importing OMV-extra I am not able to install any of the plugins and at the start updating gave the same error that has after a little wait gone away and updates have now gone through. This should probably be asked in the OMV-extra thread but I want to read before …

  • So I continue to answer my self and ask new questions... I added nameserver 8.8.8.8 to /etc/resolve.conf and apt-get update/upgrade worked along with the update/plugin tabs in web UI are not emty any more. But the resolve.conf file says that one should not edit it by hand as it will be overwritten... so my next problem is finding where the file that is going to overwrite resolve.conf is so that my changes become permanent. Edit: Seeing subzero's answer, I will give it a try, had forgot that I co…

  • And the battle continues, not having the install going through the right way there are still some bugs and apt-get update/upgrade does not does not work as it should. It does not resolve the addresses and then fails to fetch from them as expected. Also in the web UI both the update tab and plugin tab are empty. I am guessing that some setup file is missing a DNS ip address for lookup so it does not know where to go... but I need to read a little more... On a side note, is the web UI running in J…

  • Aaaaand it looks like it worked, edited the interfaces file with nano in the /etc/network/ directory like it is explained here. Now I am going to use the chance and set it up with a static ip address, learned it the irritating way last time that it is no fun having to sniff out your server every time you have to reboot and then edit all your bookmarks to the web clients of different services you have running. Thanks a lot for the help people, I was starting to regret spending money

  • If that is all I need to do then it sounds like a relatively easy fix, I am trying to google my way through it right now... If you are asking for the subnet mask then it is the classic (I think) 255.255.255.0 according to the pc I am writing this on. Thanks

  • Hei subzero vgM8J8BF.jpg Here you have the output as you requested. My limited understanding it looks like the nics are working and correct driver is installed... looks like the problem is somewhere else? I also forgot to mention that the activity leds on the nic do slowly blink but pinging 8.8.8.8 returns "network is unreachable", even pinging the router does not work. Wild thought, might I be able to use the IPMI nic to get a temporary fix? Tried to dig around in the bios but did not find a wa…

  • Hei ryecoaaron, you are here also, it is nice to see the big guns replying to my post. Yes, I went a little overboard in the spending, but I wanted good equipment and some "futureproofness". I don't know much about FcoE but according to the Intel site they say "Yes" to FcoE but I don't know if it is just something that it supports or is forced. It also says there that Linux kernel 4.x is supported what ever that means... Link to Intel X550-AT2 Thanks

  • Hei subzero, nice to see that you are still here and active as ever! Here you have a picture of the output: BxheVlAT.jpg Thanks

  • Hei Dropkick Murphy Tried it with newest Debian and same result, does not let me choose a driver after failing to detect the network adapter. Can you point me to what logs/outputs would be relevant to this problem (not familiar to where things are to be found). Thanks

  • Hey people I am having problems installing OMV onto my new hardware. I have been running OMV for multiple years now on my old gaming pc rocking a Intel C2D and 4gb of memory with minimal problems. The hardware has been flaky for the past year with os drive dying and motherboard settings not surviving a reboot. So now with a new job and some spending money I wanted to upgrade to something I could play with and that could take the next 10 years of home server abuse. So I bought a Supermicro X11SSH…

  • Lucky me you are having this problem since I am experiencing it also, good to hear that your solution worked. And to not start a new thread about almost the same thing I am going to write a little about my problem and questions. So my problem has also to do with fsck but I am not able to boot into OMV as fsck stops the boot process and demands to be run. This requires root password that I am unable to remember what is. I have found out that this can be circumvented by using a live cd but my limi…

  • Re: Cannot logon with other user than root

    odinnn - - SSH

    Post

    Thanks David, you pulled me out of the pit I have been stuck in, now I just have to get this working. I have now gotten the public key on the server in the right place by using the sudo command alot (and set the ssh dir to mode 700) but Putty still asks me for a password when I try to log on. I will have to look better into this tomorrow but I feel I am on the right track.

  • Re: Cannot logon with other user than root

    odinnn - - SSH

    Post

    Aslo having this "problem" and my noobness cant decypher your tips. My plan was to get SSH going so I could setup some unofficial pluggins working but thinking I should get the security up and going first as I tipically dont do such things later on. I was going to put in my own public and private keys on the admin user since root is a big nono. I am feeling a little lost after starting up my OMV box thinking I could do more from the webgui... even after months reading I cant shake the feeling of…

  • Thanks for the replies guys, I am glad I had it right. I was talking about the mdadm software raid, sorry if that was not clear... Is it possible to assign the uuid number to the disks manually at the start? I was thinking about getting a second OS disk later on to run in raid1 with the orginal OS disk. It would be kinda nice to be able to reserve /dev/sdb so the OS disks will be /sda and /sdb... or am I being a dork and I should not care about that?

  • I have been lurking here for a few months trying to get a feeling for OMV and what it can do. I am planing of building me a NAS this sommer to increse my data safety and more importantly my familys data safety. As I am planing to backup inportant data for me and my family (family photos and videos) I really want to do this right the first time and know about the problems I might face and how to fix it. Being the only one interested in computers in the family I can forsee that I have to be able t…