network crashes after a while

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • network crashes after a while

      Hello,

      Following my previous thread, i am carrying on building an OMV setup with an Asrock 880GMH U3S3 motherboard and a Intel (R) EXPI9301CTBLK with the 82574 chipset PCIe network card.
      i can install and setup everything without any problem.
      Here is an grep on enp2s0 (device name of the NIC) on the /var/log/syslog file

      Source Code

      1. Jan 25 17:09:46 openmediavault systemd[1]: Started ifup for enp2s0.
      2. Jan 25 17:09:46 openmediavault ifup[525]: ifup: waiting for lock on /run/network/ifstate.enp2s0
      3. Jan 25 17:09:46 openmediavault dhclient[552]: Listening on LPF/enp2s0/00:1b:21:3a:15:95
      4. Jan 25 17:09:46 openmediavault sh[508]: Listening on LPF/enp2s0/00:1b:21:3a:15:95
      5. Jan 25 17:09:46 openmediavault sh[508]: Sending on LPF/enp2s0/00:1b:21:3a:15:95
      6. Jan 25 17:09:46 openmediavault sh[508]: DHCPDISCOVER on enp2s0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3
      7. Jan 25 17:09:46 openmediavault dhclient[552]: Sending on LPF/enp2s0/00:1b:21:3a:15:95
      8. Jan 25 17:09:46 openmediavault dhclient[552]: DHCPDISCOVER on enp2s0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3
      9. Jan 25 17:09:46 openmediavault kernel: [ 2.273644] e1000e 0000:02:00.0 enp2s0: renamed from eth0
      10. Jan 25 17:09:47 openmediavault kernel: [ 19.366720] e1000e: enp2s0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: Rx/Tx
      11. Jan 25 17:09:48 openmediavault dhclient[552]: DHCPDISCOVER on enp2s0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
      12. Jan 25 17:09:48 openmediavault sh[508]: DHCPDISCOVER on enp2s0 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
      13. Jan 25 17:09:48 openmediavault dhclient[552]: DHCPREQUEST of 192.168.1.40 on enp2s0 to 255.255.255.255 port 67
      14. Jan 25 17:09:48 openmediavault sh[508]: DHCPREQUEST of 192.168.1.40 on enp2s0 to 255.255.255.255 port 67
      15. Jan 25 17:09:48 openmediavault avahi-daemon[579]: Joining mDNS multicast group on interface enp2s0.IPv4 with address 192.168.1.40.
      16. Jan 25 17:09:48 openmediavault avahi-daemon[579]: New relevant interface enp2s0.IPv4 for mDNS.
      17. Jan 25 17:09:48 openmediavault avahi-daemon[579]: Registering new address record for 192.168.1.40 on enp2s0.IPv4.
      18. Jan 25 17:09:48 openmediavault sh[508]: enp2s0=enp2s0
      19. Jan 25 17:40:23 openmediavault kernel: [ 1855.144876] NETDEV WATCHDOG: enp2s0 (e1000e): transmit queue 0 timed out
      20. Jan 25 17:40:23 openmediavault kernel: [ 1855.145011] e1000e 0000:02:00.0 enp2s0: Reset adapter unexpectedly
      21. Jan 25 17:40:23 openmediavault kernel: [ 1855.431014] e1000e 0000:02:00.0 enp2s0: Timesync Tx Control register not set as expected
      Display All

      It starts up OK but always end up with these errors:
      Jan 25 17:40:23 openmediavault kernel: [ 1855.145011] e1000e 0000:02:00.0 enp2s0: Reset adapter unexpectedly
      Jan 25 17:40:23 openmediavault kernel: [ 1855.431014] e1000e 0000:02:00.0 enp2s0: Timesync Tx Control register not set as expected
      I have tried using the
      pcie_aspm=off
      command at startup,
      Looked in uefi settings for PCIE aspm but it was disabled
      Enhanced C1E was already disabled too
      did:
      ethtool -K enp2s0 gso off gro off tso off
      but got that error:
      Cannot get device udp-fragmentation-offload settings: operation not supported

      So i have pretty much tried everything from the net...
      Anyone has another idea?

      The post was edited 1 time, last by Shoguzz ().