Send a message that the OMV server was loaded (turned on)?

    • OMV 0.3

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Try this.

      Create a scheduled job with the following command:

      echo 'OMV has started' | mail -s 'OMV has started' username@example.com

      Set the job to run at reboot.
      Images
      • Selection_001.jpg

        55.51 kB, 868×537, viewed 38 times
      --
      Google is your friend and Bob's your uncle!

      OMV 4.x - ASRock Rack C2550D4I - 16GB ECC - Silverstone DS380

      The post was edited 3 times, last by gderf ().

    • Create a systemd unit file, maybe use openmediavault-beep as reference.
      Absolutely no support through PM!

      I must not fear.
      Fear is the mind-killer.
      Fear is the little-death that brings total obliteration.
      I will face my fear.
      I will permit it to pass over me and through me.
      And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
      Where the fear has gone there will be nothing.
      Only I will remain.

      Litany against fear by Bene Gesserit
    • gderf wrote:

      Try this.

      Create a scheduled job with the following command:

      echo 'OMV has started' | mail -s 'OMV has started' username@example.com

      Set the job to run at reboot.

      Thank you very much!
      And then OMV does not send messages when the server is turned on after turning off apc back-ups es 700.
      When it turns off, it sends messages:
      UPS APC @ localhost - Line Power Fail, system running on battery power. System is being shutdown!
      OMV 3.x
    • gderf wrote:

      Is the UPS fully cutting power to the PC when it is being shutdown? How long are you waiting between the UPS shutting down the PC and restarting the PC?

      Yes, the APC is completely turned off.
      Before shutdown sends.
      The last message may not be able to send and sends after turning on the APC.
      1. UPS APC @ localhost - Line Power Fail, system running on battery power. Shutdown imminent in 60 seconds.
      2. UPS APC @ localhost - Line Power Fail, system running on battery power. System is being shutdown!
      3. Automatic logout and shutdown proceeding

      Sometimes it turns off the electricity for 8 hours, and we do not know the server is turned on.
      Images
      • ups-1.jpg

        352.94 kB, 1,128×944, viewed 32 times
      OMV 3.x

      The post was edited 1 time, last by Cheroot ().

    • So, what you are saying is that when you pull the plug on the UPS it eventually triggers a shutdown of your OMV machine and the machine is fully powered off at some point. Then after plugging the UPS back in and then you turn the OMV machine back on, the message I suggested is not sent?

      Have you tested the scheduled command by selecting it and pressing the Run button?
      --
      Google is your friend and Bob's your uncle!

      OMV 4.x - ASRock Rack C2550D4I - 16GB ECC - Silverstone DS380

      The post was edited 1 time, last by gderf ().

    • gderf wrote:

      So, what you are saying is that when you pull the plug on the UPS it eventually triggers a shutdown of your OMV machine and the machine is fully powered off at some point. Then after plugging the UPS back in and then you turn the OMV machine back on, the message I suggested is not sent?

      Have you tested the scheduled command by selecting it and pressing the Run button?
      Yes, it works fine: echo 'OMV has started' | mail -s 'OMV has started' username@example.com
      And sends a message: 'OMV has started

      I thought that the UPS program itself should have to send a message

      Thank you very much!
      OMV 3.x

      The post was edited 2 times, last by Cheroot ().