No disc detection after power off

    • OMV 3.x

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • No disc detection after power off

      Hi,
      two weeks ago I was abroad for holiday. When leaving homw, I turned all fuses in my flat off - and forgot to shutdown my Banana Pi Nas based on OMV.
      When I turned it on again yesterday, my Banana Pi couldn't find my attached USB 4TB WD drive.
      On the admin panel the disc even didn't exist.

      The drive is attached using a powered USB hub.
      lsusb shows:

      root@bananapi:~# lsusb
      Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
      Bus 002 Device 003: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. 4-Port HUB
      Bus 002 Device 002: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. 4-Port HUB
      Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
      Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
      Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
      Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

      The HDD is rotating and my 7-port USB-hub is connected to my Banana Pi.
      What else could I check?
    • Using another USB-port on the USB-hub it shows:
      root@bananapi:~# lsusb
      Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
      Bus 002 Device 006: ID 1058:25a1 Western Digital Technologies, Inc. <<<<<<<<<<<<<---------------------------
      Bus 002 Device 005: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. 4-Port HUB
      Bus 002 Device 004: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. 4-Port HUB
      Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
      Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
      Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
      Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

      Now it works, again.
      Looks like one USB-port died...