error every docker pull, including portainer

    • OMV 5.x (beta)

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • error every docker pull, including portainer

      I've had OMV 5.x install for a couple weeks and running smooth, no issues, actually seemed to run smoother even classified as beta. Then plex started not allowing remote access and i couldn't find a solution, so figured to reinstall plex. but then realized that portainer wasn't not pulling images, believe the error was image not found. So I figured to clean install OMV and doing so, I'm getting same type error. From within the omv-extras tab, docker and cockpit will install but not portainer, which gives me the "Something went wrong trying to pull and start portainer" error. Similar thing happened trying to install DockSTARTer, installed all the way to part of installing the individual dockers, then nothing but errors. Any help would be much appreciated, thanks in advance
    • Is your server online? Sometimes your network will need reconfigured after installing docker (it happened to me once)

      SSH your server
      ping -c 10 aol.com

      and see if you get a response. It should try to ping aol.com 10 times and then give you the results. If it says anything but 0% packet loss, then just omv-firstaid (as root) and choose the option to reconfigure your NIC. Note, your IP may change.
      Air Conditioners are a lot like PC's... They work great until you open Windows.

    • That is weird.

      1. Create a "portainer" folder in your appdata folder.

      2. Make sure docker-compose is installed (apt install docker-compose)

      3. touch docker-compose.yml

      4. nano docker-compose.yml

      5. Copy/paste the contents of this pastebin into the docker-compose file... pastebin.com/XRXzRA01

      6. Use the arrow keys to go down to the "APP DATA" section under volumes, and put the entire path to your portainer folder in app data (ie.. /srv/some_uuid/appdata/portainer)

      7. Cntrl X, then Y and enter to save.

      8. Back at the prompt, type docker-compose up -d

      That should install it.
      Air Conditioners are a lot like PC's... They work great until you open Windows.

    • not that i know of, was running 5.x fine, had a few dockers running for a couple weeks, then tried to install duckdns through portainer and was getting can't find image. then plex wasn't getting internet connection and couldn't install again. Then reinstalled omv and same thing, dockers won't install. I'll try re-installing again, if same error, probably go back to 4.x. Thanks for assistance
    • elvincent wrote:

      not that i know of, was running 5.x fine, had a few dockers running for a couple weeks, then tried to install duckdns through portainer and was getting can't find image. then plex wasn't getting internet connection and couldn't install again. Then reinstalled omv and same thing, dockers won't install. I'll try re-installing again, if same error, probably go back to 4.x. Thanks for assistance
      This seems to suggest it might be a DNS issue...

      github.com/docker/for-mac/issues/1317
      Air Conditioners are a lot like PC's... They work great until you open Windows.