OpenVPN Plugin repo missing for arm (Kralizec)

    • OMV 1.0
    • OpenVPN Plugin repo missing for arm (Kralizec)

      Hi guys,

      I've wanted to try the openVPN plugin but found that the binary-armel/packages folders return a 404. Something awry there?

      Here is the expected source: dh2k.omv-extras.org/debian/dis…ain/binary-armel/Packages

      Thanks!
      Seagate GoFlex Home running Debian Wheezy w/ 3.15kernel | Openmediavault Kralizec | Playing with ownCloud 7 and avoiding mySQL 5.5 like the bloody plague :|
    • The kralizec-vpn repo is amd64 and i386 only because there is no arm version of openvpnas. You can download the plugin from either repo and install it manually on arm.
      omv 4.1.23 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.15
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • Ok thanks. Is it odd then, that the Debian package list on their site showed an armel reference? Just curious -- as long as it works on arm it doesn't really matter. :)
      Seagate GoFlex Home running Debian Wheezy w/ 3.15kernel | Openmediavault Kralizec | Playing with ownCloud 7 and avoiding mySQL 5.5 like the bloody plague :|
    • openvpn is not the same as openvpnas. There is an openvpn package but there is not openvpnas package. That is why I said you use the openvpn plugin.
      omv 4.1.23 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.15
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • I couldn't get it to work properly - or at all. I tried openVPN by itself and couldn't get that to work either, though, (timeouts on connect) so it is most likely me or system limitations.

      It it seems like SFTP is going to be a better option, though that loses the other VPN benefits outside of files transfer.
      Seagate GoFlex Home running Debian Wheezy w/ 3.15kernel | Openmediavault Kralizec | Playing with ownCloud 7 and avoiding mySQL 5.5 like the bloody plague :|
    • The plugin didn't work for me at all -- likely noob configuration issues. I tried openVPN without the plugin using a tutorial, and it worked, but timed out on connection. I have a fair bit of timeout difficulty on my set up, though (GoFlex Home), so I figured it was related. No clue on the plugin though -- the config guide on the forums that I found appears to be for an older version.
      Seagate GoFlex Home running Debian Wheezy w/ 3.15kernel | Openmediavault Kralizec | Playing with ownCloud 7 and avoiding mySQL 5.5 like the bloody plague :|
    • I assume you downloaded the plugin
      wget http://dh2k.omv-extras.org/debian/pool/main/o/openmediavault-openvpn/openmediavault-openvpn_1.0.8_all.deb
      and installed with
      dpkg -i openmediavault-openvpn_1.0.8_all.deb?
      Did it give an error? Did the plugin show up in the web interface?
      omv 4.1.23 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.15
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • Yes. No errors that I recall, and it was in the web interface. I filled out the configuration fields in the plugin, but got nothing. I'll add it again so I can give you more info. Should be able to do it within a half hour.
      Seagate GoFlex Home running Debian Wheezy w/ 3.15kernel | Openmediavault Kralizec | Playing with ownCloud 7 and avoiding mySQL 5.5 like the bloody plague :|
    • Ok there is an error at first,related to dependencies. Easily fixed with apt-get -f install, which then installs liblzo2-2, libpkcs11-helper1, and then openvpn.

      No more errors after that except the typical "program compiled against libxml 209 using older 208" warning you get with everything.

      OpenVPN plugins shows up in plugin list as installed and is in the services area.

      Steps I took:
      • enable
      • mapped port 1194 on my router to be sure
      • left as udp
      • compression checked
      • extra options - blank
      • logging level normal
      • VPN network address left as 10.8.0.0
      • mask left as 255.255.255.0
      • left client to client unchecked (not sure if I want that?)
      • dns server is my router address
      • left search and wins domains alone
      • Public address is public ip (without port)
      • Saved

      Applying configuration changes went on forEVER. I'd forgotten about this when I posted no errors. Maybe the settings never applied?

      I did the cert settings first last time, which was only a couple fields, and seems unlikely to be part of the error.

      5 minutes in and still applying changes...

      EDIT:
      After 15+ minutes I refreshed the GUI page. As it started to refresh it popped up an error. I couldn't show details (pretty sure the error window was hiding behind the applying changes window as it was still masked by the lightbox), but I'm fairly confident the error is Communication Failure. That is the one I get all the time.

      I totally forgot about this -- that's what happens when you work at 4am.

      Restarting the page takes forever, but I get back in -- I think I had to do a restart from terminal last time, which caused the changes to still need applying, the same issue, ad nauseum. I'm back in and all my settings have appeared. Moving to a new post.
      Seagate GoFlex Home running Debian Wheezy w/ 3.15kernel | Openmediavault Kralizec | Playing with ownCloud 7 and avoiding mySQL 5.5 like the bloody plague :|

      The post was edited 1 time, last by chilyn ().

    • Can you login via ssh and try: omv-engined -df

      If it says it is already running, try:

      monit stop omv-engined
      omv-engined -df
      omv 4.1.23 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.15
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • Longest restart ever. Had to force shutdown -- and will likely need to pull the disk and fsck later.Back up now though.

      I was editing my post when you posted your last one. Please take a quick look in case you missed it. Errors and such are there.

      When I ran omv-engined -df I received the following:

      Source Code

      1. root@GoFlexy:~# Registered RPC services:
      2. apt
      3. btsync
      4. certificatemgmt
      5. config
      6. cron
      7. diskmgmt
      8. emailnotification
      9. exec
      10. filesystemmgmt
      11. folderbrowser
      12. fstab
      13. ftp
      14. iptables
      15. ldap
      16. logfile
      17. network
      18. nfs
      19. nginx
      20. notification
      21. omvextrasorg
      22. openvpn
      23. phpfpm
      24. plugin
      25. powermgmt
      26. quota
      27. raidmgmt
      28. rrd
      29. rsync
      30. rsyncd
      31. services
      32. sharemgmt
      33. smart
      34. smb
      35. snmp
      36. ssh
      37. syslog
      38. system
      39. tftp
      40. usermgmt
      41. webgui
      42. zeroconf
      43. PHP Notice: Undefined variable: v in /usr/share/openmediavault/engined/module/openvpn.inc on line 163
      44. Registered modules:
      45. acpid
      46. apt
      47. btsync
      48. certificatemgmt
      49. collectd
      50. cpufrequtils
      51. cron
      52. cronapt
      53. email
      54. fstab
      55. ftp
      56. halt
      57. hdparm
      58. hostname
      59. hosts
      60. interfaces
      61. iptables
      62. ldap
      63. mdadm
      64. monit
      65. networking
      66. nfs
      67. nginx-server
      68. nsswitch
      69. ntp
      70. omvextrasorg
      71. openvpn
      72. pam
      73. php5fpm
      74. phpfpm-server
      75. quota
      76. rsync
      77. rsyncd
      78. samba
      79. smartmontools
      80. snmp
      81. ssh
      82. sysctl
      83. syslog
      84. tftp
      85. timezone
      86. webadmin
      87. webserver
      88. zeroconf
      89. omv-engined[3432]: Child process forked (pid=3432)
      90. omv-engined[3432]: Executing RPC (service=UserMgmt, method=authUser, params={"username":"admin","password":"SuperChubbs0508"}, context={"username":"admin","role":1,"_SERVER":{"SERVER_PROTOCOL":"HTTP\/1.1","GATEWAY_INTERFACE":"CGI\/1.1","SERVER_SOFTWARE":"nginx\/1.2.1","REMOTE_ADDR":"::ffff:192.168.100.109","REMOTE_PORT":"54854","SERVER_ADDR":"::ffff:192.168.100.112","SERVER_PORT":"443","SERVER_NAME":"openmediavault-webgui","HTTPS":"on","REDIRECT_STATUS":"200","HTTP_HOST":"192.168.100.112","HTTP_USER_AGENT":"Mozilla\/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:31.0) Gecko\/20100101 Firefox\/31.0","HTTP_CONTENT_TYPE":"application\/json; charset=UTF-8","HTTP_REFERER":"https:\/\/192.168.100.112\/"}}) ...
      91. omv-engined[3432]: RPC response (service=UserMgmt, method=authUser): {"response":{"authenticated":true,"username":"admin"},"error":null}
      92. omv-engined[3430]: SIGCHLD received ...
      93. omv-engined[3430]: Child (pid=3432) terminated with exit code 0
      Display All


      That last error looks like something I have received before, usually on activating plugins or making config updates with them.
      Seagate GoFlex Home running Debian Wheezy w/ 3.15kernel | Openmediavault Kralizec | Playing with ownCloud 7 and avoiding mySQL 5.5 like the bloody plague :|
    • Realized that it is still going. The last error keeps repeating itself now with a new PID every time.

      Also, I note in the GUI that my configuration changes did not take. It is asking me to apply again.

      EDIT:
      I clicked apply and got an internal server error pop up. This lead to the apply bar disappearing and then the GUI hanging. I refreshed the page and the apply is gone still, but my cpu is hanging out at 100% and my ram is at 90% for no particular reason. Just sticking there, followed by more communication failure pop ups.
      Seagate GoFlex Home running Debian Wheezy w/ 3.15kernel | Openmediavault Kralizec | Playing with ownCloud 7 and avoiding mySQL 5.5 like the bloody plague :|

      The post was edited 1 time, last by chilyn ().

    • Well, there is nothing wrong with the output you posted. Not sure where it is going wrong. Maybe it is an issue only with arm.
      omv 4.1.23 arrakis | 64 bit | 4.15 proxmox kernel | omvextrasorg 4.1.15
      omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github

      Please read this before posting a question and this and this for docker questions.
      Please don't PM for support... Too many PMs!
    • Could be. I am going to pull my disk and fsck, then see if the slowness/failures stop. If not, I'll have to remove the plugin again. I guess.

      Thanks for all your help! :)
      Seagate GoFlex Home running Debian Wheezy w/ 3.15kernel | Openmediavault Kralizec | Playing with ownCloud 7 and avoiding mySQL 5.5 like the bloody plague :|
    • Quick update. Once I fsck'd the errors from my drive -- likely caused when I forced shutdown -- and logged back in, the apply changes bar was back. I didn't want to mess with it this time, so I hit revert, which went cleanly, and uninstalled from the GUI. No issues except this error at the tail end:

      Source Code

      1. Creating index of OpenMediaVault plugins ...
      2. {"response":null,"error":{"code":7003,"message":"Failed to read from socket: Resource temporarily unavailable","trace":"exception 'OMVException' with message 'Failed to read from socket: Resource temporarily unavailable' in \/usr\/share\/php\/openmediavault\/rpc.inc:168\nStack trace:\n#0 \/usr\/sbin\/omv-rpc(107): OMVRpc::exec('Plugin', 'createIndex', Array, Array, 2)\n#1 {main}"}}


      Thanks again!
      Seagate GoFlex Home running Debian Wheezy w/ 3.15kernel | Openmediavault Kralizec | Playing with ownCloud 7 and avoiding mySQL 5.5 like the bloody plague :|