Autoshutdown Plugin - Seit 1.x fährt Server nicht mehr in den Suspend

    • OMV 1.0
    • Resolved
    • Autoshutdown Plugin - Seit 1.x fährt Server nicht mehr in den Suspend

      Hallo

      könnt ihr euch mal die LOG anschauen, irgendwie will der Server nicht mehr
      in den Standby seit OMV 1.x

      Danke

      Gruss
      Files
      Server:
      BitFenix Phenom M - ASRock B75 Pro3-M - 8GB Crucial B.S. - Intel G2140 - Corsair CX430M - 1x 64GB SanDisk SDSSDP (system) - 2x 2TB WD20EARX (data) - 1x 3TB WD30EFRX (Snapraid) - TBS6981 DVB-S2 - OMV 0.5x

      The post was edited 2 times, last by Solo0815: added Tags ().

    • Source Code

      1. Aug 28 19:59:25 debian logger: autoshutdown[23093]: INFO: ' new supervision cycle started - check active hosts or processes'
      2. Aug 28 19:59:26 debian logger: autoshutdown[23093]: INFO: ' retrieve list of active IPs for 'eth0' ...'
      3. Aug 28 19:59:26 debian logger: autoshutdown[23093]: INFO: ' Found IP 192.168.1.13 as active host.'
      4. Aug 28 19:59:26 debian logger: autoshutdown[23093]: INFO: ' sleep for 300s.'


      Dein IP check ist aktiviert. Findet der IP Check eine aktive IP wird nicht heruntergefahren. Lösung: auf den IP Check verzichten, oder so konfigurieren dass nur die IPs von MediaPlayer eingetragen werden.

      Gruß
      David
      "Well... lately this forum has become support for everything except omv" [...] "And is like someone is banning Google from their browsers"

      Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.


      Upload Logfile via WebGUI/CLI
      #openmediavault on freenode IRC | German & English | GMT+1
      Absolutely no Support via PM!

      I host parts of the omv-extras.org Repository, the OpenMediaVault Live Demo and the pre-built PXE Images. If you want you can take part and help covering the costs by having a look at my profile page.
    • An der IP kann es nicht liegen, hier mal ein Ausschnitt von heute:
      Files
      • autoshutdown.txt

        (11.13 kB, downloaded 373 times, last: )
      Server:
      BitFenix Phenom M - ASRock B75 Pro3-M - 8GB Crucial B.S. - Intel G2140 - Corsair CX430M - 1x 64GB SanDisk SDSSDP (system) - 2x 2TB WD20EARX (data) - 1x 3TB WD30EFRX (Snapraid) - TBS6981 DVB-S2 - OMV 0.5x
    • Dein NAS fuhr um 6:54 ordnungsgemäß runter und war schon 6 Minuten spaeter wieder eingeschaltet worden.

      Gruss
      David
      "Well... lately this forum has become support for everything except omv" [...] "And is like someone is banning Google from their browsers"

      Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.


      Upload Logfile via WebGUI/CLI
      #openmediavault on freenode IRC | German & English | GMT+1
      Absolutely no Support via PM!

      I host parts of the omv-extras.org Repository, the OpenMediaVault Live Demo and the pre-built PXE Images. If you want you can take part and help covering the costs by having a look at my profile page.
    • Please try this:

      Source Code

      1. rm /etc/pm/power.d/autoshutdown-restart

      and try again. If this doesn't work, make sure there is no file with "autoshutdown" in /etc/pm/power.d

      and: maybe you can provide me a syslog from 06:53 - 07:01
      Thx
      "Glowing days. Don't cry because they are over. Smile because they happened." - Confucius

      Server: 1x 32GB SSD (system) - 5x 2TB Data - 1x 2TB Snapraid-Parity - latest OMV 1.x
      No Support through PM
      Tutorials --- Howto install OMV-Extras --- Upgrade/Update-Problems --- If autoshutdown doesn' -work

      The post was edited 1 time, last by Solo0815 ().

    • rm /etc/..... found no file

      here the log file:
      Files
      • OMV_SYSLOG.txt

        (30.55 kB, downloaded 614 times, last: )
      Server:
      BitFenix Phenom M - ASRock B75 Pro3-M - 8GB Crucial B.S. - Intel G2140 - Corsair CX430M - 1x 64GB SanDisk SDSSDP (system) - 2x 2TB WD20EARX (data) - 1x 3TB WD30EFRX (Snapraid) - TBS6981 DVB-S2 - OMV 0.5x
    • Kann leider im Log keinen Fehler finden. Der Server fährt ja runter, nur WARUM fährt er 6 min später wieder hoch?

      Du hast nicht zufällig irgendein rtcwake script laufen? Weil es genau um 7 Uhr ist
      Edit: Das alte Problem (XBMC Skin addon) kann es auch nicht sein? Lösung für das Problem hier

      Wenn ja, schuldest du mir ein Bier ;)
      "Glowing days. Don't cry because they are over. Smile because they happened." - Confucius

      Server: 1x 32GB SSD (system) - 5x 2TB Data - 1x 2TB Snapraid-Parity - latest OMV 1.x
      No Support through PM
      Tutorials --- Howto install OMV-Extras --- Upgrade/Update-Problems --- If autoshutdown doesn' -work

      The post was edited 2 times, last by Solo0815 ().

    • Ist dein OMV vom Internet aus erreichbar? Wenn ja, hast du vielleich im Router die Option "Aus dem Internet wecken erlaubt" aktiviert?
      OMV 4.x| HP Microserver | 256GB Samsung 830 SSD for system | 4x 2TB in a RAID5
      OMV 4.x| Odroid XU4 | 5TB Data drive | 500GB Backup drive
      OMV 5.x| Raspberry Pi 4 | 6TB Data drive | 500GB SSD drive
    • Solo0815 wrote:

      Kann leider im Log keinen Fehler finden. Der Server fährt ja runter, nur WARUM fährt er 6 min später wieder hoch?

      Du hast nicht zufällig irgendein rtcwake script laufen? Weil es genau um 7 Uhr ist
      Edit: Das alte Problem (XBMC Skin addon) kann es auch nicht sein? Lösung für das Problem hier

      Wenn ja, schuldest du mir ein Bier ;)


      Asche auf mein Haupt

      [Blocked Image: http://images.derberater.de/files/imagecache/456xXXX_berater/berater/slides/Bier-erfunden.jpg]
      Server:
      BitFenix Phenom M - ASRock B75 Pro3-M - 8GB Crucial B.S. - Intel G2140 - Corsair CX430M - 1x 64GB SanDisk SDSSDP (system) - 2x 2TB WD20EARX (data) - 1x 3TB WD30EFRX (Snapraid) - TBS6981 DVB-S2 - OMV 0.5x