Openmediavault 3.x - Important Information!

  • echo "blacklist radeon" > /etc/modprobe.d/noradeon.conf
    reboot or rmmod radeon

    Done. But as I said before, the screen resolution has been changed to lower VGA.
    Even as I said several times before.... the radeon driver starts without any errors, but during shutdown the error comes up.
    In which config I can change the resolution basicly?

    OMV Erasmus 3.0.99| HP Microserver N54L | 8GB RAM | 20GB Intel SSD | 5 x 1TB in RAID5 | 8 TB ext. Backup Drive USB

    Edited once, last by Mr.President ().

  • But as I said before, the screen resolution has been changed to lower VGA.
    Even as I said several times before.... the radeon driver starts without any errors, but during shutdown the error comes up.
    In which config I can change the resolution basicly?

    The only other option I know of is to install the closed source radeon drivers.

    omv 5.5.12 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.2
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • In etc/default/grub I can change the resolution, therefor I close these issue and thank everyone for their support :-)


    Within omv-extras, which of these repos I should activate?

    OMV Erasmus 3.0.99| HP Microserver N54L | 8GB RAM | 20GB Intel SSD | 5 x 1TB in RAID5 | 8 TB ext. Backup Drive USB

  • Within omv-extras, which of these repos I should activate?

    I keep the regular omv-extras and testing repos enabled. You might use other plugins not in the repos though.

    omv 5.5.12 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.2
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • I would like to save my deleted files at all into a recycle bin.
    During the last re-installation these feature has bee removed.


    How can I re-create these feature? Thank for help....


    07:14h
    Solved: /etc/samba/smb.conf


    vfs objects = recycle (ativate recycle bin)
    recycle:keepree = yes (keep folder/file structure)
    recycle:versions = yes (don´t overwrite same file, numerate them)


    restart: /etc/init.d/samba restart to take effect changes


    All other commands are sensless or are not neccessary.
    Here the link: http://www.gtkdb.de/index_33_1419.html

    OMV Erasmus 3.0.99| HP Microserver N54L | 8GB RAM | 20GB Intel SSD | 5 x 1TB in RAID5 | 8 TB ext. Backup Drive USB

    Edited 2 times, last by Mr.President ().

  • It's still possible to configure a recycle bin in the smb section of the webui (omv v3.0.74). I did it yesterday.


    Greetings Hoppel

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    frontend software - tvos | android tv | libreelec | win10 | kodi krypton
    frontend hardware - appletv 4k | nvidia shield tv | odroid c2 | yamaha rx-a1020 | quadral chromium style 5.1 | samsung le40-a789r2
    -------------------------------------------
    backend software - debian | openmediavault | latest backport kernel | zfs raid-z2 | docker | emby | unifi | vdr | tvheadend | fhem
    backend hardware - supermicro x11ssh-ctf | xeon E3-1240L-v5 | 64gb ecc | 8x10tb wd red | digital devices max s8
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Solved: /etc/samba/smb.conf

    You should not alter this file because it is overwritten if you make a samba change the next time. Try it! You can configure it directly in the WebUI like @hoppel118 wrote.
    Or you can change also /etc/default/openmediavault. There are some keys you can change or add also for SAMBA. A list of all keys is also available. Please search in the forum. After a change you have to do
    omv-mkconf samba and to restart the Samba service.


    Btw: Changing this file is the only way I found to enable recycle bin for User Home directories.

    OMV 3.0.99 (Gray style)
    ASRock Rack C2550D4I C0-stepping - 16GB ECC - 6x WD RED 3TB (ZFS 2x3 Striped RaidZ1)- Fractal Design Node 304

    Edited 2 times, last by cabrio_leo ().

  • I´m sorry, but nothing will be overwritten in smb.conf after a reboot.
    If it do so in your configuration, it will be quit dreadful and you should check it.


    Even I don´t use home directories, I use myx cube only for data serving....


    However, after a restart Samba work absolutely fine incl. the recycle bin :-)


    hoppel118: you´re right. But usually you don´t have a GUI on a server system....

    OMV Erasmus 3.0.99| HP Microserver N54L | 8GB RAM | 20GB Intel SSD | 5 x 1TB in RAID5 | 8 TB ext. Backup Drive USB

    Edited once, last by Mr.President ().

  • You´re also right.
    Using the WebGUI it will be too easy and If changes comes along, I already know what to do ;-)
    Also you have to go to "add share" to activate the recycle bin.


    Standard recycle bin??

    OMV Erasmus 3.0.99| HP Microserver N54L | 8GB RAM | 20GB Intel SSD | 5 x 1TB in RAID5 | 8 TB ext. Backup Drive USB

  • but nothing will be overwritten in smb.conf after a reboot.

    I didn´t write something is overwritten after reboot. But if you make samba configuration changes (e.g. add 'vfs objects ='-entries or activate the recycle bin in "add share") in the WebUI, which effects the smb.conf then your manual changes are overwritten.


    Standard recycle bin??

    Yes, that´s the recycle bin button in the share settings.

    OMV 3.0.99 (Gray style)
    ASRock Rack C2550D4I C0-stepping - 16GB ECC - 6x WD RED 3TB (ZFS 2x3 Striped RaidZ1)- Fractal Design Node 304

  • if you make samba configuration changes (e.g. add 'vfs objects ='-entries or activate the recycle bin in "add share") in the WebUI, which effects the smb.conf then your manual changes are overwritten.

    In addition to that, editing the shared folder used in samba and giving another user permissions would overwrite the smb.conf.

    omv 5.5.12 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.2
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • However, let´s stop here.
    It works and that was the main topic.
    Again, ususally you don´t have any WebGUI....

    The comments aren't only for you. They are for people who read this thread and do the same thing. Then wonder why their system keeps changing.

    omv 5.5.12 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.4.2
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Again, ususally you don´t have any WebGUI....


    But this is openmediavault. Here we have a WebGUI. ;)


    Have a nice evening! Bye Hoppel

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    frontend software - tvos | android tv | libreelec | win10 | kodi krypton
    frontend hardware - appletv 4k | nvidia shield tv | odroid c2 | yamaha rx-a1020 | quadral chromium style 5.1 | samsung le40-a789r2
    -------------------------------------------
    backend software - debian | openmediavault | latest backport kernel | zfs raid-z2 | docker | emby | unifi | vdr | tvheadend | fhem
    backend hardware - supermicro x11ssh-ctf | xeon E3-1240L-v5 | 64gb ecc | 8x10tb wd red | digital devices max s8
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Sure i didnt see the notes "dont upgrade from 2.x to 3.x via omv-upgrade"
    So i went from 1.9 to latest 3.x via omv-upgrade.... bad things happen :/


    Now ofc i get this error with omv-engined -d -f:


    Code
    PHP Fatal error: require_once(): Failed opening required 'openmediavault/config.inc' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /usr/share/openmediavault/engined/rpc/backup.inc on line 19


    Is there any way to get this fixed? It seems that everything is running fine.


    - tvheadend
    - dropbox
    - all shares
    - mysql


    everything seems to work but the weblogin doesnt. i dont want to reinstall everything.. i spent very much time with the installation cause i am not so good at linux...

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!