difficulty installing and running emby

  • I'm attempting to install and run emby I'm but having some difficulty with the plugin. Towards the end of the plugin install from the web interface it stalls on waiting for folders to be created. Eventually it stops emby and finishes the install. When I enable the emby plugin I get the following error


    Any help would be greatly appreciated, thanks.

  • I'm running some old hardware, it's a core 2 quad Q9550.
    I'm on version 2.2.2


    Code
    root@openmediavault:~# ls -la /usr/local/bin/ffmpeg
    ls: cannot access /usr/local/bin/ffmpeg: No such file or directory
  • In command line start the emby service:


    service emby start


    Then check status:
    service emby status


    Is it running? If it is let it run like 10 minutes and then check this again:
    ls -la /usr/local/bin/ffmpeg


    If ffmpeg and ffprobe are in that folder try to enable the plugin again. If they are not let me know.

  • Thanks for the quick reply.


    Here's the output


    Thanks for your help.

  • I started emby from the command line and this was the output

    Code
    root@openmediavault:~# ls -la /var/lib/emby/ffmpeg/20160215
    total 91396
    drwxr-xr-x 2 emby nogroup 4096 May 22 09:58 .
    drwxr-xr-x 3 emby nogroup 4096 May 22 09:58 ..
    -rwxrwxrwx 1 emby nogroup 46827144 May 22 09:58 ffmpeg
    -rwxrwxrwx 1 emby nogroup 46748552 May 22 09:58 ffprobe


    I then enable the plugin through the web interface and it gave me this error


    Now when I check the directory I get

    Code
    root@openmediavault:~# ls -la /var/lib/emby/ffmpeg/20160215ls: cannot access /var/lib/emby/ffmpeg/20160215: No such file or directory


    Thanks for your help.

  • Try to enable it again. It should skip the the function where it moves the ffmpeg folder this time. The ffmpeg folder should be here now:


    /usr/local/bin/ffmpeg


    So check this:
    ls -la /var/lib/emby/ffmpeg/20160215


    I am not sure if the ARIALUNI.TTF is still used. I will have to ask.


    If it is not can change this:
    chmod 755 ${FFMPEG_LINK}/*/ffmpeg
    chmod 755 ${FFMPEG_LINK}/*/ffprobe
    chmod 755 ${FFMPEG_LINK}/*/fonts/ARIALUNI.TTF


    To this to avoid this issue:
    find ${FFMPEG_LINK}/* -type f -exec chmod 755 {} \;

  • After re-enabling emby there still wasn't anything in /usr/local/bin/ffmpeg.


    I've really messed something else up along the way. I can no longer access the server with ssh. When I attempt to open a connection I get the error "server unexpected closed network connection".


    Thanks for your help.

  • If you are new and think your installation is messed up I would reinstall. After reinstallation install OMV Extras. Then only enable the mono repo at first and install emby from the plugin section. Afterwards you can enable other repos in OMV Extras.

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!