USB3 Harddrive (Western Digital Passport 4 TB) causes immediate reboot after shutdown

  • Hi,


    actually I have a problem after installing a USB3 Harddrive (type see above). Every time the systems shuts down it automatically turns on after one or two seconds. This behaviour is gone, if I disconnect the USB harddrive.


    Any idea what causes this effect and what I should do to get rid of it?


    Thanks in advance
    halfdan

  • Since you are using OMV 2.x, are you using the backports 3.16 kernel? I would run OMV 3.x on a new system like that.

    omv 5.5.9 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.3.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Hi,
    an older USB Drive worked without a problem.


    ================================================================================
    = OS/Debian information
    ================================================================================
    Distributor ID: debian
    Description: Debian GNU/Linux 7 (wheezy)
    Release: 7.11
    Codename: wheezy


    ================================================================================
    = openmediavault information
    ================================================================================
    Release: 2.2.13
    Codename: Stone burner


    ================================================================================
    = Date
    ================================================================================
    Fri Jan 20 19:58:40 CET 2017


    ================================================================================
    = Locale
    ================================================================================
    de_DE.UTF-8


    ================================================================================
    = System information
    ================================================================================
    Linux OMVNAS 3.14-0.bpo.1-amd64 #1 SMP Debian 3.14.12-1~bpo70+1 (2014-07-13) x86_64 GNU/Linux


    ================================================================================
    = Uptime
    ================================================================================
    19:58:40 up 2 min, 0 users, load average: 0.04, 0.04, 0.02


    ================================

  • Is the older drive a USB2 drive? It makes a difference. I would install the 3.16 backports kernel instead of using the very old 3.14 kernel.

    omv 5.5.9 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.3.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

  • Yes the older one was USB2. I will try to update!

    You may need a newer kernel than even 3.16 for proper USB3 support. I would try booting a bootable Ubuntu 16 ISO to see if it has the same issues.

    omv 5.5.9 usul | 64 bit | 5.4 proxmox kernel | omvextrasorg 5.3.6
    omv-extras.org plugins source code and issue tracker - github


    Please read this before posting a question.
    Please don't PM for support... Too many PMs!

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!