Plex media server won't start

  • After reinstalling Plex it wil not start anymore. Needed to reinstall because for some weird reason it wouldn't connect to my parents tv as i moved the nas to their house.


    Tried the uninstall, apt-clean, restart, instal, restart,


    Did some searching and got some more details;


    root@nas-hans:~# sudo service plexmediaserver start
    root@nas-hans:~# sudo service plexmediaserver status
    ● plexmediaserver.service - Plex Media Server for Linux
    Loaded: loaded (/lib/systemd/system/plexmediaserver.service; disabled)
    Active: activating (auto-restart) (Result: exit-code) since Fri 2018-02-02 22:19:11 CET; 1s ago
    Process: 3932 ExecStart=/bin/sh -c LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/plexmediaserver "/usr/lib/plexmediaserver/Plex Media Server" (code=exited, status=134)
    Process: 3929 ExecStartPre=/bin/sh -c /usr/bin/test -d "${PLEX_MEDIA_SERVER_APPLICATION_SUPPORT_DIR}" || /bin/mkdir -p "${PLEX_MEDIA_SERVER_APPLICATION_SUPPORT_DIR}" (code=exited, status=0/SUCCESS)
    Main PID: 3932 (code=exited, status=134)

    Feb 02 22:19:11 nas-hans systemd[1]: plexmediaserver.service: main process exited, code=exited, status=134/n/a
    Feb 02 22:19:11 nas-hans systemd[1]: Unit plexmediaserver.service entered failed state.



    root@nas-hans:~# systemctl status plexmediaserver.service
    plexmediaserver.service - Plex Media Server for Linux
    Loaded: loaded (/lib/systemd/system/plexmediaserver.service; disabled)
    Active: failed (Result: start-limit) since Fri 2018-02-02 22:19:21 CET; 1min 19s ago
    Process: 3952 ExecStart=/bin/sh -c LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/plexmediaserver "/usr/lib/plexmediaserver/Plex Media Server" (code=exited, status=134)
    Process: 3948 ExecStartPre=/bin/sh -c /usr/bin/test -d "${PLEX_MEDIA_SERVER_APPLICATION_SUPPORT_DIR}" || /bin/mkdir -p "${PLEX_MEDIA_SERVER_APPLICATION_SUPPORT_DIR}" (code=exited, status=0/SUCCESS)
    Main PID: 3952 (code=exited, status=134)

    Feb 02 22:19:16 nas-hans systemd[1]: plexmediaserver.service: main process exited, code=exited, status=134/n/a
    Feb 02 22:19:16 nas-hans systemd[1]: Unit plexmediaserver.service entered failed state.
    Feb 02 22:19:21 nas-hans systemd[1]: plexmediaserver.service holdoff time over, scheduling restart.
    Feb 02 22:19:21 nas-hans systemd[1]: Stopping Plex Media Server for Linux...
    Feb 02 22:19:21 nas-hans systemd[1]: Starting Plex Media Server for Linux...
    Feb 02 22:19:21 nas-hans systemd[1]: plexmediaserver.service start request repeated too quickly, refusing to start.
    Feb 02 22:19:21 nas-hans systemd[1]: Failed to start Plex Media Server for Linux.
    Feb 02 22:19:21 nas-hans systemd[1]: Unit plexmediaserver.service entered failed state.


    root@nas-hans:~# journalctl -xn
    -- Logs begin at Fri 2018-02-02 22:14:10 CET, end at Fri 2018-02-02 22:21:27 CET. --
    Feb 02 22:21:26 nas-hans systemd[1]: Activated swap /dev/sdb5.
    -- Subject: Unit dev-sdb5.swap has finished start-up
    -- Defined-By: systemd
    -- Support: http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/systemd-devel
    --
    -- Unit dev-sdb5.swap has finished starting up.
    --
    -- The start-up result is done.
    Feb 02 22:21:26 nas-hans systemd[1]: Activated swap /dev/disk/by-id/ata-ST91000640NS_9XG2GZEY-part5.
    -- Subject: Unit dev-disk-by\x2did-ata\x2dST91000640NS_9XG2GZEY\x2dpart5.swap has finished start-up
    -- Defined-By: systemd
    -- Support: http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/systemd-devel
    --
    -- Unit dev-disk-by\x2did-ata\x2dST91000640NS_9XG2GZEY\x2dpart5.swap has finished starting up.
    --
    -- The start-up result is done.
    Feb 02 22:21:26 nas-hans systemd[1]: Activated swap /dev/disk/by-id/wwn-0x5000c5004de979c0-part5.
    -- Subject: Unit dev-disk-by\x2did-wwn\x2d0x5000c5004de979c0\x2dpart5.swap has finished start-up
    -- Defined-By: systemd
    -- Support: http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/systemd-devel
    --
    -- Unit dev-disk-by\x2did-wwn\x2d0x5000c5004de979c0\x2dpart5.swap has finished starting up.
    --
    -- The start-up result is done.
    Feb 02 22:21:26 nas-hans systemd[1]: Started Plex Media Server for Linux.
    -- Subject: Unit plexmediaserver.service has finished start-up
    -- Defined-By: systemd
    -- Support: http://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/systemd-devel
    --
    -- Unit plexmediaserver.service has finished starting up.
    --
    -- The start-up result is done.
    Feb 02 22:21:26 nas-hans sh[4056]: terminate called after throwing an instance of 'std::runtime_error'
    Feb 02 22:21:26 nas-hans sh[4056]: what(): Codecs: Initialize: 'boost::filesystem::create_directory: Too many levels of symbolic links: "/var/lib/plexmediaserver/Library/Applicatio
    Feb 02 22:21:26 nas-hans sh[4056]: ****** PLEX MEDIA SERVER CRASHED, CRASH REPORT WRITTEN: /var/lib/plexmediaserver/Library/Application Support/Plex Media Server/Crash Reports/1.10.
    Feb 02 22:21:27 nas-hans sh[4056]: Aborted
    Feb 02 22:21:27 nas-hans systemd[1]: plexmediaserver.service: main process exited, code=exited, status=134/n/a
    Feb 02 22:21:27 nas-hans systemd[1]: Unit plexmediaserver.service entered failed state.



    And then the Crash Report has no errors


    all out of ideas now, and due to all the rsync jobs and configuring, i really don't like the thought of reinstalling (omv) yet again

  • So i did a complete reinstall of OMV... And guess what, same issue???


    EDIT: And another reinstall, directly after reinstalling i added the OMV extras repo and installed plex.. Still the same issue, getting ready to throw the nas out of the window.

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!