Exception upon creation of new smb folder

  • Hi,
    after creating a new subfolder for smb through the Web UI, (smb/cifs service) I get the following error upon savng the configuration:


    Fehler #0:
    OMV\ExecException: Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; systemctl restart 'sharedfolders-public.mount' 2>&1' with exit code '1': Assertion failed on job for sharedfolders-public.mount. in /usr/share/php/openmediavault/system/process.inc:182
    Stack trace:
    #0 /usr/share/php/openmediavault/system/systemctl.inc(86): OMV\System\Process->execute(Array, 1)
    #1 /usr/share/php/openmediavault/system/systemctl.inc(160): OMV\System\SystemCtl->exec('restart', NULL, false)
    #2 /usr/share/openmediavault/engined/module/sharedfolders.inc(66): OMV\System\SystemCtl->restart()
    #3 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(194): OMVModuleSharedfolders->startService()
    #4 [internal function]: OMVRpcServiceConfig->applyChanges(Array, Array)
    #5 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
    #6 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(149): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('applyChanges', Array, Array)
    #7 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(565): OMV\Rpc\ServiceAbstract->OMV\Rpc\{closure}('/tmp/bgstatusuh...', '/tmp/bgoutputgS...')
    #8 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(159): OMV\Rpc\ServiceAbstract->execBgProc(Object(Closure))
    #9 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(213): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethodBg('applyChanges', Array, Array)
    #10 [internal function]: OMVRpcServiceConfig->applyChangesBg(Array, Array)
    #11 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
    #12 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('applyChangesBg', Array, Array)
    #13 /usr/sbin/omv-engined(536): OMV\Rpc\Rpc::call('Config', 'applyChangesBg', Array, Array, 1)
    #14 {main}[


    I may have a problem with the permissions as the harddisk with the files was migrated from another NAS (Zyxel). I also tried to install resetperms, but wthout success ... Current permissions inside the md0:


    @nas:/srv/dev-disk-by-id-md-name-thommienas-0# ls -lah
    insgesamt 100K
    drwxrwxrwx 13 root root 4,0K Mai 11 12:40 .
    drwxr-xr-x 6 root root 4,0K Mär 10 09:11 ..
    -rw------- 1 root root 9,0K Mär 23 09:35 aquota.user
    dr-xrwsrwx+ 10 nobody nogroup 4,0K Mär 12 21:37 backup
    drwxrwsr-x+ 18 nobody nogroup 4,0K Jul 24 2018 buch
    drwxrwsr-x+ 11 nobody nogroup 4,0K Mai 10 13:20 downloads
    drwxrwsrwx 2 root root 16K Dez 1 2016 lost+found
    drwxrwxrwx 9 root root 4,0K Dez 1 2016 .media
    drwxrwsr-x+ 5 nobody nogroup 4,0K Mär 29 08:11 music
    drwxrwsr-x+ 22 nobody nogroup 4,0K Mär 21 08:45 photo
    drwxrwsrwx+ 2 root users 4,0K Mai 11 12:40 public2
    drwxrwxrwx 10 root root 4,0K Mär 9 06:53 .system
    drwx--S---+ 2 thommie users 4,0K Mär 24 15:33 thommie
    drwxrwsrwx+ 13 nobody nogroup 4,0K Feb 24 2018 video




    Any ideas? Thnx very much in advance!!!


    Thommie

Participate now!

Don’t have an account yet? Register yourself now and be a part of our community!